Nem Græskarsuppe – Og kogebog på vej!

Jeg er virkeligt dårlig til hemmeligheder. Jeg tror næsten jeg har givet alle Karen alle hendes fødselsdagsgaver før tid, fordi jeg ikke kunne vente. Nu har jeg gået med noget som ligner en hemmelighed – en god en af slagsen dog – i noget tid. Jeg er meget imponeret over mig selv. Jo, nogle har da hørt om det, men det har været svært ikke bare at råbe det ud. Men her kommer det. Jeg skal lave min egen kogebog.

Det lyder måske tosset, men jeg har drømt om at lave en kogebog de sidste 10-12 års tid. Sjovt nok også før jeg rigtigt startede med at skrive om mad. Kogebøger har altid draget mig – på hylden står der 150 (hvis det kan gøre det) af slagsen. Og en gang i 2015 kan min egen så få lov til at stå sammen med nogle af mine absolutte kogebogsidoler. Det er nærmest tosset. Men ufatteligt dejligt. Bogen kommer til verden i samarbejde med forlaget Turbine.

Temaet er lidt en hemmelighed endnu. Men i bund og grund bliver det simpelt, nem mad, som alle kan lave. Kig på rundt på bloggen, så ved du også hvordan stilen bliver. Det skal være tilgængeligt og til at lave. Og der bliver mange opskrifter og tips.

Nu ved du også hvorfor der har været en smule stilhed på bloggen. Det er mest livstegn, som bliver givet. Inden jul skal der laves på den fedende side af 150 opskrifter – De fleste til bogen men også andre spændende projekter. – Kombineret med arbejde både i kantine og hos Hr. Vladimirs Køkken. Så mad bliver der lavet nok af og når hovedet rammer puden om aftenen, så er jeg træt – Men ualmindeligt glad og lykkelig!

Og nu tilbage til maden. Egentlig havde jeg ikke planlagt at dele opskriften på denne ret, for det er jo egentlig ret så simpelt. Sådan helt lige til og faktisk ingen dikkedarer. Men det endte med at jeg blev rigtigt glad for billederne, så nu kom de på. Og ja, så er der altså mad til 4-5 personer i sådan en gryde til en pris der ligger omkring de 40-45 kroner, hvor størstedelen går til en creme fraiche og et græskar. Og så er der jo faktisk også det der ligner 10-12 minutters arbejde og lidt ventetid. Det er sådan noget perfekt mandagsmad.

Hvad skal du bruge:

 • 1 hokkaido græskar
 • 1 liter kalvefond (Brug evt hønsefond eller grønt, hvis du bedre kan lide det og den skal være helt vegetar)
 • 3 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 chili (undlad den hvis den ikke skal have bid)
 • 1,5 dl fløde
 • Salt, peber og en smule korianderfrø og frisk timian.
 • Olivenolie

Herudover

 • Creme fraiche (eller kvark, skyr, eller hvad du lige har)
 • Godt brød

Nem Græskarsuppe - Og kogebog på vej!

Skræl dit græskar, del det og fjern kernerne. Skær det i mundrette stykker, så det koger hurtigere ud.  Skræl løg og hvidløg. Kom det i en gryde med olivenolie og steg det 5 minutters tid ved høj varme. Kom så fonden på. Krydderier og urter. Lad det småkoge til græskaret er meget mørt. I med en stavblender og i med fløden. Smag til en sidste gang. Er det lige sødt nok, så suppler op med lidt æblecidereddike eller citron. Anret med lidt creme fraiche, friskkværnet peber.

SE, DET VAR NEMT. Velbekomme.

Nem Græskarsuppe - Og kogebog på vej!Nem Græskarsuppe - Og kogebog på vej!

Join the Conversation

 1. Kenneth Gormsen Johansen says:

  Hold kæft hvor sejt, Thomas.
  Glæder mig til at høre mere om projektet og ikke mindst se det færdige resultat.
  Tror at den vil stå godt til min kogebogssamling 😉

  God vind!!

 2. Flotte billeder, og stort tillykke med kommende kogebog, Thomas!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close