Bagte oksekødboller i tomatsauce med aubergine

SÅ KOM FORÅRET. Og det har i den grad været et lidt specielt et af slagsen i år. For vi kan nemlig nyde det i vores egen have. Sidste år fik vi en lille smule sensommer med, men det var simpelthen for lidt. Og i år har vi den bare for fuld skrue. Og det er egentlig utroligt hvad der sker, når der lige kommer lidt sol på himlen. Man får lige et fornyet skud energi.

Vi skulle egentlig have spist det her allerede tirsdag, men vi endte med at hygge i haven i stedet for og så løb tiden lidt fra os, da vi kom til aftensmadstid og det blev noget lettere trivielt i stedet. Men i aften måtte jeg så alligevel i køkkenet. Og det var dejligt.

Jeg har gået og funderet over denne opskrift noget tid. Det er egentlig et miskmask af alt det jeg godt kan lide. Kødboller. tomatsauce. Et hint af melanzane parmigiana. Den har også noget lasagne over sig. Den kan det hele. Vi fik vores med en lille salat og brød til. Men du kan også sagtens servere pasta eller polenta til. Det syntes vi det var lidt for varmt til. Og skulle du være så heldig, at der er noget i overskud, så flæk et brød og lav den ondeste meatballsub. Det fede er at auberginen så er med til at strække kødet længere. Faktisk tror jeg sagtens jeg kunne undvære kødbollerne, hvis det var det vi var ude i. Grillet aubergine har en dejligt røget smag, som er med til at give dybde i smagen og faktisk gør sig godt som køderstatning.

Selvom jeg havde tænkt over at lave den. Så er der altid en hvis forskel på hvad jeg har tænkt og hvad det ender ud med. Der er jo altid sådan lidt plus og minus i køleskabet. Da jeg lavede bechamelsaucen, supplerede jeg op med ca 100g mascarpone, som jeg fandt på mejerihylden og gerne ville bruges.

Jeg valgte at grille mine aubergineskiver. Egentlig kunne jeg sagtens bare have gjort det på en grillpande eller stegt dem på en helt almindelig pande. Men nu stod grillen der alligevel og så kunne man lige tiltuske sig endnu 10 minutter ude i solen. Fordelen er jo også, at jeg kunne lave alle på samme tid. Gør man det indendørs på en lille pande, kan det tage lidt længere. Jeg ved der er nogle som salter deres auberginer i forvejen. Det kan man. Men i denne konstellation kan jeg absolut ikke smage forskel.

Hvis fik bare en grøn salat til. Så der vil jeg sige at der er til 4 personer. Men strækker du den længere med en gang pasta eller polenta til, kan du sagtens fodre 6 personer af med denne omgang.

Den tager 1,5 time fra start til slut. Jeg brugte cirka 45 minutter på at forberede og grille auberginer. Og så tog det 45 minutter i ovnen. Du kan med fordel også lave portionen måske dobbelt så stor og gemme et ubagt fad i fryseren. Så er der nem aftensmad på ingentid.

Bagte oksekødboller i tomatsauce med aubergine

Thomas
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

Kødboller

  • 450 g hakket oksekød
  • 3 spsk rasp
  • 2 små revne løg
  • 2 æg
  • 1 dl bouillon/mælk
  • 1 spsk hakket frisk timian - Eller 1 5 tsk tørret.
  • Salt og peber

Tomatsauce

  • 2 finthakkede løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpuré
  • 400 g hakkede tomater
  • 4 spsk finthakket basilikum
  • 2 spsk sherryeddike

Bechamel

  • 20 g smør
  • 1 spsk mel
  • 3-4 dl sødmælk
  • 2 laurbærblade
  • muskatnød salt og peber.
  • 100 g mascarpone valgfrit

Herudover

  • 3 auberginer (mellemstørrelse
  • 2 kugler mozzarella
  • 150 g semidried tomater
  • 75 g parmesan

Sådan gør du
 

  • Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Lad dem trække en halv time, mens du gør resten færdigt.
  • Smag til med godt med salt og peber.
  • Skær auberginerne i cirka 5mm skiver. Grill dem 3-4 minutter på hver side, til de har får fine mørke grillstriber og er blevet bløde.
  • Skær mozzarellaen i mindre stykker og rul auberginerne om den. Sæt til side.
  • Til tomatsaucen svitsløg finthakkede løg og hvidløg i olie i en sauterpande. Når løgene er klare kommes tomatpureen på og steges let af før den får selskab af de hakkede tomater og basilikum.
  • Lad det simre 5-7 minutter. Smag til og kom i bunden af et ildfast fed.
  • Til Bechamelen smeltes smørret i en gryde uden at tage farve. Kom mel på og rist let af. TIlsæt mælk og laurbærblade. Under konstant omrøring bringes det i kog. Simmer i 4-5 minutter og vend på mascarponen i og arbejd den sammen med massen.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Form små kugler af farsen på størrelse med en golfbold. Læg dem i tomatsaucen. placer auberginerullerne ved. Kom de semidried tomater ved.
  • Hæld bechamel over. Riv osten over.
  • Bag ved 200 grader i cirka 45 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close