Go Back

Nemme fishtacos med ananas salsa - go to food.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Hjemmelavede tortillas

  • 325 g masa harina
  • 75 g hvedemel
  • 50 g smør
  • Vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 1 raddicchio
  • 600 g torsk i grove tern
  • 1 dl hvedemel
  • 3 spsk hvid sesam

Ananassalsa

  • 200 g ananas i små tern
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 fed hvidløg i fine tern
  • 1 spsk finthakket koriander
  • 1 spsk finthakket oregano
  • 0,5 finthakket jalapeno
  • 1-2 limes en er nok, hvis der er meget saft i
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

Tortillas

  • Rør mel, salt og masa harina sammen.
  • Arbejd smørret ind i melet og tilsæt vand løbende. Dejen er perfekt, når du kan tage en lille kugle, trykke på den og den ikke "revner" i siderne. men den må heller ikke være så våd, at den klistrer til fingrene. Mængden af vand kan variere meget fra masa til masa, så forsøg dig frem. Skulle den blive for våd, kan du tilsætte lidt ekstra mel eller masa.
  • Del og tril den i små kugler. Pres i en tortillapresse (eller under en tung støbejernspande eller gryde). Husk at der skal være plastik imellem, da de ellers ikke slipper så godt.
  • Steg dem på en tør pande ved høj høj varme 1 minut på hver side.
  • Opbevar dem i en brødkurv med viskestykke i for at isolere. Sørg for at lukke godt til og så vil kondensen holde dem fugtige.

Fisk

  • Rør mel og sesam sammen og krydr med salt og peber.
  • Vend ternene af fisk heri. De skal være cirka 3x3 cm.
  • Steg dem i en pande med en halv cm olie i. De skal blot have et par minutter på hver side. Tag dem af og læg på fedtsugende papir.
  • Steg ikke alle på en gang, men gør det over et par omgange.

Ananas salsa

  • Snit ingredienserne til salsaen fint.
  • Rør ananas, løg, urter, hvidløg og jalapeno sammen.
  • Giv dem en gang limesaft og olivenolie.
  • Smag til. Både med salt, peber og eventuelt mere jalapeno.
  • Server delene sammen.