Leverpostejen – fortolket med klassiske smage.

Leverpostejen - fortolket med klassiske smage.Sponseret indhold

Uden at skulle ud i for mange udleveringer og personlige anekdoter, så kan jeg sige at den der leverståhej-mad er en af dem, som fylder ret meget i hukommelsen som barn. Hvorfor? Fordi jeg ELSKEDE dem. Sådan rigtigt meget. Leverpostej med rødbede. Den eneste udfordring var, at det gjorde min far altså ikke. Han er fra Chile og da han kom til Danmark, ville alle have ham til at spise leverpostej, for det var sådan rigtigt dansk. Og fordi min far er mindst lige så stædig som mig, så skulle han fandeme ikke have det. I ren trods. Faktisk skulle jeg heller ikke spise det. (sagen var den, at han faktisk godt kunne lide det, han ville bare ikke lige afsløres i det). Jeg så (og ser) altså ret meget op til min far, så når han kom hjem og jeg var på nippet i at blive taget på fersk gerning med leverpostejmadder, så blev de bare gemt i en dælens hast under bordet eller i bæverkinderne – Cirka samtidig med at jeg proklamerede at leverpostej altså ikke smagte godt. Vi kendte begge sandheden.

I forbindelse med Tulip har lanceret tre nye leverpostejvarianter (Delikatessens Flødepostej, som er rørt med fløde og smagt til med æble, Delkatessens Lun og Lækker, som egner sig godt til at blive varmet og så denne Delikatessens bacon+ med 20 procent bacon i.) har de udfordret mig til at give et par bud på hvordan sådan en leverpostejmad kunne se ud. Og her var jeg ikke lang tid om at slå til. Hvis du har fulgt bloggen tilpas længe, så ved du også at jeg har noget af en forkærlighed for smørrebrød. Både at indtage og tilberede. Så dette passede jo selvfølgeligt som fod i hose til mig. Jeg er også allerede ved at opdrage unge Alcayaga til at blive smørrebrødsconnoisseur. Altså vi starter i det temmeligt stille med en plain bondebrød med flødepostej på. Vi skal ikke risikere at komme rødbeder på. Jeg er ret sikker på at det kunne komme til at se ganske drabeligt ud herhjemme, hvis man tager hans lettere klodsede motorik i betragtning. Men det skal nok komme.

Leverpostejen - fortolket med klassiske smage.

Mit første bud på sådan en mad med leverpostej er ikke den ovenfor – Selvom de fleste nok bliver sådan – også herhjemme. Men det er faktisk inspireret af de klassiske smage, som normalt følger med sådan en leverpostejmad. Jeg valgte for at det skulle blive så baconificeret som muligt bacon plus versionen til denne. (Det kan jeg nemlig godt lide). Og i min verden følger der mere bacon med. Så jeg stegte en god gang tørsaltet bacon – Jeg synes man kan stege det lidt sprødere, men det er måske bare noget jeg har bildt mig selv ind. Jeg havde overvejet at lave en gang baconstøv med maltodextrin. Det gør vi til en af retterne i Timm Vladimirs køkken. Det smager uregerligt godt. Men Maltodextrin er lidt svært at få fingrene i og endnu sværere i portioner som gør, at man ikke skal bruge det til alverdens ting de næste mange år. Så jeg droppede det og knuste det bare i en morter. Lidt leg med konsistens og form blev der dog leget med. De syltede rødbeder blev til rå rødbeder, skåret på en spiralizer og sprødet op i isvand og så en broken gel lavet på syltelagen. Broken gel er sådan noget kokkefancy for en gele, som er blevet sat med ALT for meget gelatine eller agaragar og så blendet til en blød masse. Det er endnu nemmere end det lyder. Hele herligheden toppet med en smule brombær, da de giver en dejlig syre og sødme på en gang og så alt hvad der kunne opdrages af urter: Rød melde, rød skovsyre, timian og sennep. En porter passer perfekt til alle de her smage.

Opskriften er beregnet til to store mader, hvor man er godt sat bagefter man har spist en. De kan selvfølgeligt også laves mindre. Der er dog ekstra broken gel, da det er svært at lave portionen mindre, hvis den skal kunne blendes.

Et jægertrick (som faktisk er et trick fra da jeg arbejdede hos slagter) til at få leverpostejen ud af formen nemt er, at vende den på hovedet (med en hånd under) og så køre den under den varme hane. Varmen gør at den slipper let fra siderne. Og skal du skære fine skiver af den, så du ikke vælge din højeste kniv, da den bare vil klistre fast. Brug en trancher eller fileterkniv. Varm den også eventuelt en smule inden. Så glider den lige igennem. Det nemmeste er faktisk at bruge en ståltråd ala dem man bruger på ostehøvl til at skære med. Så er der ikke noget som hænger ved. Om stegeskorpen skal blive på er personlig preference. Jeg ville fjerne den hvis den er meget mørk. Gør det inden du tager leverpostejen ud af formen, for nemheden skyld. Får du gæster til smørrebrød, så kan du sagtens lægge leverpostejen på brødet og så bare filme fadet, hvor de står og så pynte færdigt lige før servering. Rødbederne farver sådan, hvis de kommer på for tidligt.Leverpostejen - fortolket med klassiske smage.Leverpostejen - fortolket med klassiske smage.Leverpostejen - fortolket med klassiske smage.

Leverpostejen - fortolket med klassiske smage.

Thomas

Ingredienser
  

 • 2 skiver godt rugbrød
 • Smør
 • 1 bakke Tulips Bacon+ leverpostej
 • 6-8 stykker tørsaltet bacon
 • 2 dl syltelage fra rødbeder
 • 5 blade husblas
 • 1 stor rødbede
 • 10 brombær
 • Urter Her: Timian, rød skovsyre, sennep og rød melde

Sådan gør du
 

Forberedelse

 • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Bring syltelagen i kog og smelt husblassen heri. Kom blandingen på køl til den er helt kold og har sat sig. Blend til den har en helt fin konsistens. Kom herefter på en sprøjtepose.
 • Steg baconet sprød. Læg på fedtsugende papir til det er helt kølet af. Knus det helt fint i en morter.
 • Kør rødbeden på en spiralizer. Helt fint. Læg i isvand.

Samling

 • Smør rugbrødet.
 • Kom leverpostej på i tynde skiver.
 • Sæt toppe af broken gel og drys med baconcrumble. Kom kvarte brombær på.
 • Lad rødbedespiralerne dryppe af på et klæde, så de ikke farver maden (så meget). Kom den på toppen. Slut af med godt med urter.
 • Sæt toppe af

Leverpostejen - fortolket med klassiske smage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close