Lahmacun – tyrkisk pizza.

Jeg er faktisk ved at teste en masse opskrifter i øjeblikket. Nogle af dem er med lam. Og da jeg så havde testet en af opskrifterne med lammeculotte, så var der en ekstra tilbage i pakningen. Lige dem her kommer i pakker af to. Og så tænkte jeg: Jeg laver fandeme en rigtig indisk curry med den. En time efter jeg havde marineret den i yoghurt og sager, så ombestemte jeg mig. Det skulle være lahmacun. Så jeg har lige ændret lidt i opskriften, så det ikke bliver marineret i yoghurt. Det virker bøvlet. Du kan også selv vælge om du vil hakke lammet selv eller købe det hakket i stykker. Jeg brugte bare en skarp kniv og så gik det som en leg. Det er jo sådan set heller ikke nødvendig at bruge culotte. Brug det du har, jeg synes dog det skal være nogenlunde reelt, hvis du hakker det med en kniv i hånden. Hvis du er meget skeptisk overfor lam, hvilket jeg ved at mange er, da de synes det smager af uld, så kan jeg kun anbefale lam fra Wales. Ja, og nu kommer der lige en salgstale. For de opskrifter jeg tester lige i øjeblikket er til et magasin. Og i den forbindelse var jeg faktisk et smut i Wales for at kigge på (og smage) lam. Og jeg blev i den grad overrasket. For jeg må også tilslutte mig skeptikerne. Det kan være for meget. Men jeg synes oftest jeg oplever det med lam, som kommer fra den anden ende af kloden er frossen, når det kommer herop. Og jeg skal jo ikke pege fingre, men jeg har haft uheldige oplevelser med det. Det afhænger både af race, alder og hvad de har spist, mens de levede. Og der er jeg i hvert fald kommet til, at matchet som hedder mig og lam fra Wales er ret ideelt. Det blev også testet på Karen, som kan lide af samme skepsis og den blev bragt til skamme her. Vi har jo nok bare været heldige. Men reelt set var det faktisk heller ikke det vi skulle tale om. Det var den lahmacun.

Lahmacun var noget forholdsvist ukendt for mig indtil jeg havde et kursus hos Timm, hvor vi laver det. Denne version er en smule anderledes. Så fandt jeg også ud af at den lokale kebab også laver en. Så blev det den faste bestilling. Jeg har også prøvet en Etli Emek (som er tyrkisk og betyder brød med kød vistnok) og det minder ganske meget om det her. Udover formen er anderledes. Den er ligesom lidt mere aflang i det. Og måske får man heller ikke tomat på. I hvert fald kan jeg ikke huske det.Lahmacun - tyrkisk pizza. Lahmacun - tyrkisk pizza.

Lahmacun - tyrkisk pizza.

Thomas

Ingredienser
  

 • 4 dl tipo 00
 • ca 2 5 dl vand
 • 1 tsk salt
 • 15 g gær
 • 3 spsk olivenolie

Fyld

 • 1 lammeculotte ca 250g skært kød
 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk tomatpure
 • 1,5 tsk harissa
 • 1 spsk paprika
 • 1,5 spsk finthakket bredbladet persille
 • 2-3 spsk citronsaft
 • Salt og peber

Topping

 • Syltede grønne lange chilier
 • 1-2 to mater
 • bredbladet persille
 • 1 citron

Sådan gør du
 

Dej

 • Gæren røres ud i vandet og olien tilsættes. Nu røres melet i - til det er en forholdsvist våd dej. Ælt til den begynder at blive smidig. Tilsæt salt og ælt videre.
 • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på bordet. Tager en time til halvanden. Lad det hvile overdækket.

Fyld

 • Hak kødet fint med en stor kniv. Hak på samme skærebræt løg, hvidløg og persille og hak det derefter ind i kødet med kniven.
 • Tilsæt tomatpure, harissa, paprika og citronsaft. Hak hak hak.
 • Tilsæt salt og peber. Hak hak hak.

Lav pizzaen.

 • Fyr ovnen op på så høj varme som muligt. Har du ikke en pizzasten, som du kan bruge, så varm den op med over og undervarme. Helst 275 grader eller højere.
 • Rul dejen ud så tyndt som muligt. Eventuelt i bradepanden. Der vil være dej til 2-3 pizzaer afhængig af hvor god du er til at rulle. Rul så tyndt ud som muligt.
 • Fordel fyldet ovenpå i et tyndt lag.
 • Bag i ovnen allernederst til bunden har taget farve og er blevet sprød. Tager 7-12 minutter afhængig af hvor vild din ovn er.
 • Top pizzaen op med tomater, chilier (som jeg ikke kunne skaffe i Blåvand), persille. Kom et par både af citronen ved siden af, så man presse lidt saft over.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close