Kaffe Kaffe Kaffe – MoccaMaster test – Med hjælp fra fru Alcayaga.

Uden at dette skal starte den store kønsrolle diskusion, så vil jeg sige, at herhjemme ligger arbejdsfordelingen ret så fast. Jeg laver så godt som altid mad. Og i videst mulig udstrækning forsøger jeg også at tørre opvasken af på Karen. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det… Prøver jeg at sige. Men der er en tilberedning, som Karen mestrer og står for. KAFFEN. Så der jeg blev tilbudt at få en Moccamaster hjem til låns, sagde VI begge jatak.

Mange sværger til latte, andre espresso, nogle sågar EXPRESSO. Disse kan selvfølgeligt også lave i en hulens masse forskellige aggregater. Nogle hvor man skal have nærmest en phd for at kunne betjene og andre så lavpraktiske, at det bare kunne være frysetørret pulverkaffe eller stempelkander. Herhjemme kan vi bare bedst lide den sorte versionen med et sjat mælk i. Og så skal den helst være helt varm. Jeg tror i høj grad det også drejer sig om, at vi ikke helt besidder den nørdethed og til tider tålmodighed, som andre kopper kaffe kræver.

Vi har været godt igennem rækkerne af kaffetilberednings metoder. Da jeg mødte Karen stod den altid på pulverkaffe og vi drak forsvindende lidt kaffe. Når der var gæster brugte vi en tragt til at lave kaffen. Jeg har faktisk formået at få folk til at foretrække pulverkaffe, efter jeg havde brugt en kvart pose kaffe til en kande kaffe. Ja, det er jo normalt Karens hjemmebane. Hvor selv min stedfar, som over en årrække kørte som langturschauffør, måtte ty til mælk i kaffen. Efter dette blev det til et par år med stempelkande. Selv her drak vi sjældent kaffe. Det er altså lidt bøvlet. Nu med MoccaMasteren har det taget en helt anden drejning, hvor vi nu er på flere bryg om dagen. Gerne et om morgenen og et om aftenen. Er vi begge hjemme fra arbejde i nogenlunde tid, så bliver det også til en enkelt kop til eftermiddagskaffen. Vi er stort set gået fra at drikke the.

Her er vidunderet så. Frisk ud af boksen. Og vi valgte en matsort version, da vi mente at den ret sej ud. Den kan næsten fåes i alle regnbuens farver og selvfølgeligt også i sølv.

Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.

Jeg har jo for ikke så længe siden fået nyt kamera, så jeg så det også som en åben mulighed for at jeg kunne tage nogle billeder, hvor der faktisk var liv i. Altså at Karen lavede kaffen til dette indlæg. Jeg er ret sikker på at du faktisk kender opskriften til at lave kaffe, men nu får du lige et par billeder også.

Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Kaffe Kaffe Kaffe - MoccaMaster test - Med hjælp fra fru Alcayaga.Hvis du ikke allerede nu har opfanget det, så er vi faktisk ret så glade for MoccaMaster. Det kommer da heller ikke fra nogle fremmede, Karens forældre har haft den samme MoccaMaster i omkring 15 år uden at den har givet så meget som et pip fra sig. Mine forældre har i den periode skiftet imellem utroligt mange forskellige.

Hvis jeg lige hurtigt skal nævne fordelene ved at give det lidt ekstra for en kaffemaskine, som du gør, hvis du køber en MoccaMaster, så er det:

 • Den er næsten umulig at slå ihjel. Så du køber en kaffemaskine, som du ikke skal rende og udskifte i tide og utide.
 • Den laver ordentlig varm kaffe. Ved nogle maskiner får man sådan noget halvlunken sprøjt ud.
 • Du får et tidsløst design – Som i hvert fald jeg synes er pænt. Ikke for meget plastik og så’n.
 • Du får hurtigt brygget din kaffe. Det tog 4min46sek at brygge 8 kopper kaffe. (Når du får en ny maskine, skal du lige køre den igennem med rent vand et par gange. Det tager 3min37sek for en HEL kande at løbe igennem)
 • Den har autosluk, så det ikke gør noget, at du glemmer at slukke den. Den slukker automatisk efter 2 timer.

Spørger du mig, så er MoccaMasteren altså maskinen. Og dette mener jeg også selvom at den er blevet sendt til os. Er du i tvivl, så skal du være mere end velkommen til at komme og besøge os og selvfølgelig få syn for sagen. Det her er kram og det virker.

PS. Vi gør ikke så meget i pæne figurer i kaffen.

Det er næsten våget at spørge, men hvordan skal din kaffe være?

Join the Conversation

 1. Moccamaster er bare noget kram – ingen tvivl om det! Jeg købte i sin tid et guldfilter i Elgiganten til 150,-. Det synes jeg giver en lidt bedre kop kaffe.

  Lige for tiden laver jeg mest filterkaffe på min Hario V60 eller espresso på min Rancilio Silvia, men både aeropress, stempelkander og Moccamaster er også i brug i ny og næ, så det kommer som regel an på humør, hvordan jeg brygger min kaffe. Og jeg kværner næsten altid først bønnerne lige inden de skal bruges – til Moccamasteren plejer vi dog at kværne en lidt større portion af gangen.

  Jeg kan dog varmt anbefale at investere i en kværn og selv kværne sine kaffebønner, da kaffen mister både smag og aroma i løbet af relativ kort tid efter, at bønnerne er blevet kværnet.. Og husk nu! Man må aldrig gå ned på udstyr 😉

 2. Hvad skal man da også med fine figurer i kaffen, når man har mågestel?! 🙂 Jeg er ikke den bedste til filterkaffe, men hvis det endelig skal være, foretrækker jeg også mokkamaster! Herhjemme laver jeg dog altid kun stempelkaffe.

 3. Hvis jeg skal drikke alm. filterkaffe, så kan jeg også bedst lide når det er brygget på MoccaMaster – som stort set alle mine svenske veninder havde hjemme når jeg var budt til FIKA 🙂 Selv er jeg dog utrolig glad for vores DeLonghi fuldautomatiske kaffemaskine, der både kan kværne bønnerne lige inden brygningen og kan dampe mælkeskum til toppen. Det er lidt som at have en barrista derhjemme. Og så vil jeg give Martin ret i det han skriver ovenfor – det gør en kæmpe smagsforskel når bønnerne bliver kværnet lige inden brygningen!

  Pt. er mine favoritkaffebønner de økologiske espressobønner “unika” fra Øristeriet. Kæft de gir en go kop kaf!

 4. Haha.. Når jeg bliver stor vil jeg være lige så “veludstyret” som Martin 😉

  Friskkværnede bønner er et must for en god kaffeoplevelse! I mange år har jeg faktisk sværget til håndkværnede bønner, ikke at det giver noget mærkbart bedre resultat, men med en travl hverdag er der noget dejligt terapeutisk og hyggeligt ved at stå lidt sent op, drysse ud i køkkenet og bruge lidt ekstra tid på tingene.

  Brygning er de sidste mange år sket på en Melitta Linea Unica maskine, som faktisk har leveret konsekvent god og frem for alt VARM kaffe. Jeg har dog alligevel en lille skjult, våd drøm om at den da snart må opgive ånden så jeg kan forsvare at investere i en MoccaMaster.

  Kaffe bør nydes sort, i rigelige mængder!

  1. Det tager jeg som en kompliment – tak! 😉

   Skal du ud og investere vil jeg dog anbefale også at kigge nærmere på Wilfa Svart Presisjon, der efter sigende skulle være noget af det bedste – den er dog også noget dyrere end en Moccasmaster.

   1. Tak for tippet, Martin! Det vil jeg bestemt tage med i overvejelserne 🙂

    Prisen er ikke så afgørende, det er jo hobby *og* passion vi taler om! 😉

 5. Ja, Moccamaster holder! Vi købte dog en lidt billigere model hvor der ikke er en holder til filter-delen. Den savner jeg lidt for det er lidt mere praktisk når man har brygget færdig.

  Den matsorte er også rigtig flot, så tillykke med den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close