Blinis med boghvede.

Jeg har jo altid en fandens masse ideer. Ofte ideer omkring hvad folk skal spise. Det er ikke altid at jeg lige har folk med mig, men den her burde være lige til højrebenet. Blinis. Blinis har egentlig ikke fyldt særligt meget i min bevidsthed det meste af mit liv udover at være en eller anden for pandekage, som russerne spiser til deres kaviar. Nu har vi jo også sådan noget lyserødt guld i de danske farvande i form af stenbiderrognen, så hvorfor skulle man så ikke bare give sig i kast med blinien her?

Jeg har jo set – men ikke prøvet – den nye bod i torvehallerne, som faktisk udelukkende sælger blinis. Det er faktisk meget sjældent, at jeg ikke hører det mindste negative om et sted. Alt har været positivt, så jeg tænker at jeg også snart må aflægge det et besøg. Men jeg synes altså de har fat i den lange ende med deres blinis, som rækker udover det man normalt tænker som værende en blinis. Og jeg elsker at lege. Så der kommer også en lidt mere avanceret (eller i hvert fald anderledes) meget snart.

Målet var at det skulle være en ret klassisk blinis, så jeg brugte boghvedemel kombineret med almindeligt hvedemel. Du kan sagtens erstatte resten af boghvedemelet med almindeligt mel, hvis du ikke kan opdrive boghvedeversionen. Men jeg havde lidt svært ved at se hvad det helt rigtige var, når man så skulle vælge mellem gær, bagepulver eller ingenting udover stiftpiskede æggehvider. Så jeg valgte den nemmeste af løsningerne. Og det er der jo ingen skade i, nemlig bagepulveret. Så er det ret meget ud over stepperne. Boghvede har et snert af nødder, så jeg valgte at supplere denne med en god omgang brunet smør i dejen. De blev bagt på støbejernspande og når du så først er i gang, så går det hurtigt. Strukturfacisten i mig havde det klart bedst med at bruge en rigtig blinis pande, så jeg kunne få helt runde blinis. Har du ikke det, kan du jo selvfølgelig også bruge en normal pande, der kan formen blive lidt anderledes. Men dejen er ret nem at arbejde med, da den ikke er helt så runny som fx en normal pandekagedej, så det skulle gå. Hvis du vil have en ordentlig støbejernspande, så synes jeg du skal gå enten efter skeppshults (Kan købes ved fx HW Larsen eller Kunst og Køkkentøj) eller Genses (Kan fx købes i Magasin). Jeg har først købt min fra Gense i år og min research viste, at det altså var de to billigste mærker kontra kvalitet. Og så går støbejern jo også på alle varmekilder.

Jeg fik 15 luftige blinis af denne portion dej. Jeg gik også bevidst efter at de skulle være høje, så dejen er også lidt tyk. Den er nem at arbejde med, men vil du have den tyndere, så suppler med 50g ekstra mælk. Jeg kom min dej i en sprøjtepose. Det gjorde lige livet 127% nemmere for mig. Så kan du nemt og bekvemt dosere dine blinis ensartet.

Jeg serverede med fed creme fraiche, stenbiderrogn, finthakket løg, dild og æblecider – Det kunne snildt have været champagne.

Luftige blinis lavet på boghvede.

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Forret, Snack
Antal 15 stk

Ingredienser
  

 • 150 g sødmælk
 • 2 stk æg (120 gram i alt)
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk sukker
 • 7 g bagepulver
 • 75 g boghvedemel
 • 75 g hvedemel
 • 50 g smeltet, brunet smør
 • Ekstra smør til stegning.

Sådan gør du
 

 • Pisk mælk, æg, salt og sukker sammen.
 • Rør boghvedemel, hvedemel og bagepulver sammen. Sigt i æggeblandingen.
 • Rør sammen og rør det smeltede smør i. Lad dejen trække 20 minutter og kom i sprøjtepose.
 • Kom en smule smør på blinispanden. Kom dej på og bag 2-3 minutter på hver side. 
 • Server med gode sager – Og i særdeleshed drikkevarer med bobler i.
Keyword snack

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close