Min allerbedste iskaffe – Den med mælk.

Reklame – Udgivet i samarbejde med Nespresso.

Vi har virkeligt haft en gigantisk behov for iskaffe i år. Sommeren er jo kommet belejligt tidligt og den har været varm. De fleste eftermiddage er gået på fortrappen, hvor der er lidt skygge at finde, eller i haven under et træ. Med en iskaffe i hånden. For der har ikke rigtigt været behov for andet.

Jeg er faktisk ret vild med de fleste typer iskaffe. Om det bare er med koldt mælk, tonic, blendet med noget fancy eller hvordan man nu ellers lige kan fremstille det. Men favoritten er den her. Den kom faktisk ind fra sidesporet af omveje. For jeg underviser nogle gange hos Timm Vladimir og her har vi et mexikansk kursus, hvor vi laver tres leches. Og på et tidspunkt jokede jeg med, at hvis der var noget til overs, kunne man bare komme det i kaffen. Og det var der. Og det smagte rigtigt godt. Jeg skulle så også finde ud af, at det smager ekstra godt, hvis der er is og kold kaffe i. Siden da er der blevet tweaket lidt på den i forhold til både mængde og ratio.

Hvorfor den ikke har ramt bloggen før nu, er faktisk lidt underligt. For vi har indtaget en del. Men det var jeg en oplagt mulighed at dele den, da Nespresso lige i øjeblikket har limited edition kapsler i butikkerne, som er designet specielt til iskaffe. Det drejer sig om to modeller. Inspirazione Shakerato, som er tiltænkt en mælkefri iskaffe, hvor du blot brygger din kaffe og shaker den sammen med is og lidt sukker. Inspirazione Salentina er til kaffe med mælk. Du kan se Nespressos bud på iskaffe opskrifter og samtidig læse mere om de to limited edition kaffekapsler her.

Og så lidt tilbage til min iskaffe, hvor jeg faktisk går lidt undenom anbefalingerne for kaffen og faktisk laver en lungo på Inspirazione Salentina kapslen. Den bliver en smule lettere, men smager i mine øjne godt sådan her. Vælger du at lave den som espresso eller ristretto, som Nespresso anbefaler, så kan du tilføje en smule ekstra mælk ved siden af. En ting der er ret vigtigt i mine øjne er at du husker at bruge nok i. Hvis du lige bruger en til to isterninger, forsvinder de som dug for solen, når du kombinerer dem med kaffen. Et andet lille hack jeg er kommet frem til er at lave min iskaffe i termokrus. Jeg har dette termokrus og sidst jeg lavede kaffen, hvor den skulle med, blev den brygget klokken 7.45. Jeg kørte afsted på cyklen med kaffe, barn og oppakning. Fik drukket det meste af kaffen. Og da jeg så skulle tømme koppen klokken 16.15. VAR DER STADIG IS I. Det skal så siges at jeg først lavede kaffen i termokoppen, lod den stå mens Alfred blev fodret af mm og så kom jeg is og mælkeblanding i den kølede kaffe. Men alligevel. Det er 8,5 time, som noget af isen var overlevet.

Et andet lille trick er at lave blandingen i en kande, som så kan stå i køleskabet, til når den lille kaffetørst melder sig. Så er det bare brygge en kaffe, komme is og mælkeblanding i. Den kan altså sagtens holde sig 3-4 dage derinde. Måske også mere. Det har bare ikke været noget vi har oplevet herhjemme.

PS. I weekenden kan du også bare køre din kaffe og is med baileys. Det er næsten lige så godt – hvis man altså ikke lige skal arbejde.

Min allerbedste iskaffe

Thomas
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 4 minutter
Antal 1 kop

Ingredienser
  

Mælkeblanding

  • 2 dele sødmælk
  • 1 del fløde
  • 1 del kondenseret mælk

Herudover

  • 1 Nespresso Inspirazione Salentina
  • Masser af is

Sådan gør du
 

  • Bland mælk, fløde og kondenseret mælk. Ryst godt.
  • Bryg en kaffe (jeg foretrækker en lungo). Kom masser af is på.
  • Top op med ca 6 cl mælkeblanding.
  • Rør rundt. Nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close