Go Back

Fiskefingre / Fiskepinde deluxe

Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 450 g torskefilet uden skind
  • 1,5 dl mel
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber
  • 2 stk æg
  • 0,5 dl mælk
  • 3 dl pankorasp (måske mere, almindelig rasp er ok også)
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Skær torsken ud i skiver/fingre/pinde af cirka 1cm tykkelse. Jeg skar dem, så jeg skar lamellerne over, hvor det var muligt. Så får du det mest "møre" resultat.
  • Drys med en smule salt og lad det trække på køl en halv times tid.
  • Rør mel, karry, salt og peber sammen. Vend fiskestykkerne heri og børst overskydende af.
  • Vend i æg pisket med mælk. Vend i panko.
  • Steg til det er gyldent på begge sider. Der må gerne være cirka 1cm olie i panden, så det bliver godt gyldent. Sørg for olien er cirka 170-180 grader før det kommes i.
  • Læg på fedtsugende og drys med salt.
  • Server med alt fra pommes frites og remoulade til rugbrød og sager.