Okonomiyaki

Idag kommer der en ret enkel opskrift fra det japanske køkken. En okonomiyaki. Det er vel nærmest sådan det uægte barn af et forhold mellem en pandekage, en æggekage og såå…. noget helt tredje. Men en okonomiyaki smager godt og kan varieres i det uendelige.

Nu er alt jo ikke så nemt, som det lige kan lyde ved første ørekast. For nu taler vi jo om Japan og der er der en masse fortolkninger af denne okonomiyaki. Det varierer også fra hvor i landet man er. Dette er Osaka versionen og hvis du tager til Hiroshima, vil man få den, hvor man først laver en pandekage, topper med kål og svinebryst, vender og så også tilføjer fx stegte nudler. Osaka okonomiyakien er klart den nemmeste at gå til. Nu er jeg jo ikke ligefrem flydende i japansk, men okonomi betyder “det jeg kan lide” og yaki er “grillet”.

Jeg har forenklet opskriften, for man vender også nogle gange små crunchy stykker tempura dej i. Det er dem som flyder ved siden af, når man har stegt tempura. Det hedder tenkasu og kan købes i velassorterede asiatiske supermarkeder. Derudover også syltet rød ingefær og så bjerg yams (sådan frit oversat). Sidstnævnte kan faktisk gå lidt ud for æggene, som jeg kan forstå på det hele. Men har ikke kunne opdrive det. Så jeg har blot brugt den nemme udgave. Du kan selv vælge at tilføje flere ting til dejen som fx rejer, blæksprutte, nudler, tang eller ost. I dejen er der også brugt dashi, som er en japask bouillon lavet på kombu tang og bonitoflager. Jeg har brugt instantversionen fra brev. Du kan erstatte den af en god hønsebouillon eller bare vand for den sags skyld. Det er blot ekstra umami.

Jeg kan godt mærke, at når jeg siger at det er nemt, så er det vist mest, hvis du har et meget velassorteret køkken eller lige har købt det hele ind. Men det kan altså erstattes af ret almindelige produkter eller bare laves lidt på slump. Kewpie mayoen smager bare ekstra godt, har lidt mere fylde i smagen. Så hvis du køber den, kan du jo også bruge den til alt andet, hvor du kommer mayo på. Okonomisaucen er lidt mere unik, men du kan lave en snydeversion som består af 2spsk ketchup, 2 spsk worchestershire sauce, 1 spsk soya og 1 spsk honning, som bare røres sammen. Katsuobushien er unik, men kan undlades.

Okonomiyaki

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 2 dl dashi
  • 150 g mel
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk sesamolie
  • 300 g hvidkål eller spidskål hakket i fine tern
  • 200 g røget bacon

Topping

  • Mayonnaise gerne kewpie
  • Okonomi sauce fra Katsu sando opskriften
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk Katsuobushi

Sådan gør du
 

  • Rør æg og dashi sammen. Tilsæt mel, sukker, sesamolie og soya sauce. Rør det godt sammen. Tilsæt finthakket hvidkål og bacon i mindre stykker. Dejen skal coate kålen. Hvis den er lidt for tynd, kan der tilsættes et par spsk ekstra mel.
  • Varm en pande med en smule olie op og kom halvdelen af ”dejen” på. Steg 3-4 minutter ved mellem varme. Vend din okonomiyaki ved at lægge en tallerken over. Vend panden og slide okonomiyakien tilbage på panden. Steg endnu 3-4 minutter.
  • Top med okonomi sauce, mayonnaise, finthakkede forårsløg og katsuobushi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close