Roulade med solbærfyld

Jeg tror at roulader altid har været sådan lidt et gennemgående tema i min ungdom. Men altså ikke den gode, gode, hjemmebagte version. Nok nærmere den ret billige. Det var sådan noget der var sejt at hente på tanken i frikvartererne. Hvilket måske minder mig om, at jeg skal skrue ned for forargelsen, når jeg ser unge lømler hente frokosten i form af bake off i supermarkedet. Man var vist ikke meget bedre selv.

Jeg har egentlig kun lavet roulader en håndfuld gange og det er også lidt tosset, for det er cirka lige så nemt, som de smager godt. Jeg har virkeligt funderet længe over en version af rugbrødslagkagen som roulade. Vi havde også købte rigtigt sønderjysk rugbrød i sommerhuset, hvor jeg regnede med at resterne skulle gå til projektet. Men så endte jeg i den sørgelige situation, som man en gang i mellem ender i, at brødet blev dårligt i mellemtiden. Og jeg var løbet tør for bagepulver. Svaret blev mere almindelige lagkage. Faktisk det man kalder en genoise. Det er reelt set bare en æggesnaps, hvor du folder mel i. For at lave et lille twist, lavede jeg både en kakao version og en hvid vanilieversion. Vi var i sommerhuset, så jeg var ikke helt så veludstyret som herhjemme, hvilket også betød en akut mangel på sprøjteposer. Så jeg måtte smøre dejen lidt ud, hvilket resulterede i, at kagen på billedet ser meget mere brun ud end den var i virkeligheden indeni. Men det er altså fifty-fifty. Det kan du sikkert gøre pænere end mig.

Fyldet var ret enkelt. Det spillede jo på det klassiske fyld i en rugbrødslagkage. Så det var jo egentlig bare fløde og solbærsyltetøj. Pynten blev lidt adhoc. Jeg havde en halvvissen skovsyre og så fandt jeg nogle violer udenfor. Hele herligheden blev sprøjte på med en afklippet frysepose og så winget derfra.

I opskriften står der målene, hvis du vil lave kagen halvt kakao og halvt vanilie ligesom min. Men jeg skriver lige mængderne nedenunder opskriften, hvis du kun vil lave en farve. Du kan selvfølgelig også bare lave lagkagebunde ud af dem i stedet for. Så får du cirka 2-3 i hver farve. De er dog tynde, så de skal ikke deles. Laver du dem i springform med henblik på at skære dem senere, skal du være opmærksom på at dette så også kan have indvirken på bagetiden.

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Kage
Antal 1 Roulade

Ingredienser
  

  • 4 stk æg
  • 150 g sukker

Vaniljebund-del

  • 0,5 tsk vaniljepulver (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)
  • 50 g hvedemel (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)

Kakaobunde-del

  • 45 g hvedemel (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)
  • 10 g kakao (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)

Herudover

  • 4 dl fløde
  • 200 g solbærsyltetøj
  • Skovsyre
  • Violer

Sådan gør du
 

  • Vej æggene og sukkeret. Mængden er ret vigtig senere, da du skal dele det i to lige store dele. Hvis du ikke deler dem lige, kan det godt ændre konsistenserne i bundene.
  • Pisk æg og sukker til en næsten hvid og stiv æggesnaps. Det er vigtigt at den er luftig og lækker. Del den lige i to skåle.
  • Sigt hvedemel og kakao i den. FOLD sammen. Sigt vaniljepulver og hvedemel i den anden.
  • Fordel på en bageplade med bagepapir. Du vælger selv om du vil kaste dig ud i et mønster eller ej. Den side som er op ad på pladen, vil også være den du ser. Bag med det samme ved 185 grader varmluft til de begynder at blive gyldne på toppen. ca 12 minutter.
  • Strø en smule sukker på et stykke bagepapir. Vend bunden ud herpå, så den del som var øverst kommer til at ligge ned mod sukkeret. Rul nu forsigtig bagepapiret af (det som har været med i ovnen. Rul dejen (som en roulade uden fyld) om bagepapiret, så det får “formen”. Lad den køle af. Dette er med til modvirke at kagen sprækker.
  • Trim kanterne af kagebunden, så den bliver pænt firkantet. Smør den kølede bund med cirka halvdelen af syltetøjet. Pisk fløden stiv og kom det resterende syltetøj heri.
  • Fordel størstedelen af solbærfløden på kagen. Rul nu til roulade. Sørg for at “åbeningen” er ned af. Det er pænest. Sprøjt resten af fløden på toppen. Pynt med syre, violer eller fx friske bær, hvis de er til at opdrive.
  • Lad gerne kagen sætte sig en times tid på køl før den indtages. Hvis du kan vente så lang tid.
Keyword KAGE KAGE KAGE, roulade

Join the Conversation

  1. Yummm, hvor set den bare god ud!
    Tak for en meget inspirerende blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close