Fyldte peberfrugter med oksekød og krydderier.

Der er flere ting, som jeg ikke i min vildeste fantasi havde regnet med at jeg skulle lave i mit køkken. Ikke fordi det ikke er lækkert, måske er det bare mere, at det slet ikke er noget som har været inde i varmen før. Altså ting man ikke har fået som barn eller der bliver spammet på de sociale medier osv. En af dem er fyldte peberfrugter. Det er sådan noget jeg forestiller mig, at man ret nemt kan lave kedeligt. Og som sagtens kunne være sådan en 80er familieklassiker. Det var det bare ikke hjemme hos os, så jeg tror faktisk heller ikke jeg har fået det før.

Jeg har gået med sådan en smag inde i hovedet, som jeg slet ikke kunne vriste ud. Jeg kunne ikke sætte en præcis finger på hvad det var, men det var en masse varme krydderier. Let krydret og aromatisk. Men ikke som det plejer. Jeg tror ofte at jeg ender i lidt det samme blend, som langt hen af vejen enten er en Garam masala – eller i hvert fald smager som den. Nuvel, jeg kan også rigtigt godt lide det. Men det var anderledes det her. Lidt sødere og måske lidt hen af noget persisk. Jeg skulle (selvfølgeligt) finde svaret hos min lokale grønthandler, som altid er garant for de fleste krydderier. 7 spice eller baharat. Det må ikke forveksles med 5 spice, som er noget mere kendt. 7 spicen består af nelliker, ingefær, spidskommen, sort peber, kanel og muskatnød. Ret hjulet ved første duft, men det vokser ligesom. Og det blev basen for smagen i disse fyldte peberfrugter.

Der var indkøbt peberfrugter og hakket oksekød til formålet. Jeg kunne ligesom godt se at jeg ikke ville komme særligt langt med de 350g oksekød, hvis der ikke blev suppleret op med noget. Så der blev både gennemgået skuffer, for at finde ting, som passede smagsmæssigt ind og så noget som gav lidt fyld. Det er vist ret normalt at bruge kogte ris, så her har man også mulighed for at bruge lidt af overskuddet fra aftenen før. Men jeg valgte at tilberede en gang couscous. Det er så ufatteligt nemt, når man har quooker. Så er det bare på med kogende vand og lade det trække færdigt. Jeg kogte 250g i tørret vægt og brugte halvdelen til salaten, men du ville sagtens kunne strække kødet længere med brug af ekstra couscous eller ris. Vi endte med at få 8 mellemstore fyldte pebre. To styk pr mand suppleret med en fyldig salat gjorde et godt måltid. Havde jeg haft mere tid på hånden, ville jeg gerne have lavet fyldet på forhånd, så smagene endnu bedre kunne trække ud. Men det var mere end fint det her. Jeg valgte kombinationen af tørrede dadler og usaltede pistacier til fyldet, men her har du ret frie hænder og kan egentlig bruge de tørrede frugter og nødder du har ved hånden. Nu vi er i det kreative hjørne, så kan du også erstatte oksekødet med både kylling eller lam. Kødet kunne også sagtens være i små stykker frem for hakkeversionen. Men det er jo trods alt det nemmeste.

Laver du kun mad til dig selv, så lav en omgang og frys den ned før de rammer ovnen, så er det nemt at tage dem op og køre direkte derind. Så er der mad til mange dage for relativt små penge her.

Nu er køkkenet også snart ved at være færdigt. Reelt set mangler vi bare at få nogle fliser på væggene, lappe et par huller i loftet og så vælge os en emhætte. Men det er vel ved at være sådan, at det kan vises frem nu. Det overvejer jeg på det kraftigste at gøre. Måske åbnes der lidt op for dørene i weekenden. Måske.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Thomas Alcayaga Serves: 8 portioner
Prep Time: 20 minutter Cooking Time: 40 minutter

Ingredients

  • 125g couscous
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 350g hakket oksekød
  • 1 spsk "7 Spice"
  • 1 spsk tomatpure
  • 3 dl kalvefond (eller bare vand, der er smag nok i retten)
  • 100g dadler uden sten
  • 50g pistacienødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille og koriander
  • 8 peberfrugter - mellemstørrelse.
  • 1-2 dl neutral yoghurt

Instructions

1

Kom couscous i en skål og hæld kogende vand over og salt det let.

2

Svits strimler af løg og hvidløg i olie. Lad det ikke tage farve.

3

Kom hakkekød på og lad det brune godt af. Tilsæt tomatpuré og 7 spice.

4

Når krydderierne begynder at dufte, kommes fonden på for at stoppe stegningen, så krydderierne ikke brænder på.

5

Tilsat dadler, som forinden er skåret i mindre stykker og pistacienødderne. Lad det simre i 5 minutter før couscous og finthakkede urter vendes i. Krydr med salt og peber.

6

Skær toppen af peberfrugterne og fjern kerner og andet indmad i peberfrugterne. Fyld dem med oksekøds/couscous blandingen og læg toppen på.

7

Bag 35-40 minutter ved 200 grader.

8

Drisl yoghurt over og top med lidt urter.

9

Server med salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close