Frokost på nyåbnede Svinkløv badehotel

Jeg er virkeligt så priviligeret. Lidt på et afbud fik jeg muligheden for at besøge det nyåbnede Svinkløv Badehotel. Nu gider jeg ikke sidde her og lyde som en starstruck teenager – men, who am I kidding?

Grunden til besøget var, at jeg skulle forevige deres nye lagkage til Magasinet Lækkerier. Men nu var vi kørt en halv dag for at komme derop, så vi tog os også en lille bid mad. Mange ville måske forvente at det var konkurrence dimsedimse mad, som var på kortet, når nu verdens bedste kok huserer deroppe. Men det var det – forstå mig ret – ikke. For hvis man har booket sig ind en uge deroppe, så bliver det nok svært at spise sig igennem sidst på ugen. Men i stedet er det (i hvert fald til frokost) de der ret klassiske retter, som muslinger, fiskefrikadeller, hønsesalat og smørstegte rødspætter. Selvfølgelig med små twists. Derudover er der også en sammensat menu, hvor du er overladt til kokkenes humør. Det var den vi sprang på. Det er virkeligt et godt tilbud. Cirka 300 pr mand og så får man 5 serveringer, som man så deler ved bordet. Der er ret meget mad i det, så man skal ikke frygte at gå sulten fra borde. Vi var lidt i tidsnød, da vi havde en bagkant med den sidste færge fra Århus og samtidig skulle lave en reportage om man vil.

Faktisk i det her indlæg, der fylder maden måske ikke så meget. Da det lige så meget er for at vise det ualmindeligt smukke hotel. Efter den forfærdelige brand er hele hotellet bygget op fra grunden. Og her er der ikke sparet på den mindste detalje. Det er virkeligt så ualmindeligt smukt udført. Her er der ikke så meget som et fold i dugen som ligger forkert – Men det gør det samtidig på den helt rigtige afslappede måde. Man får virkeligt lyst til at booke et værelse og blot zoome ud et par uger. Dog er der vist fuldt booket det næste lange stykke tid. Dog kan du vist være heldig at få en plads i restauranten. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være booket et par uger ud i fremtiden. Så vær i god tid.

Lad os først lige kigge på maden vi fik. Helt ærligt, jeg kan have glemt detaljer om hvilken fisk vi fik og der er ikke meget hjælp at hente i menuen, for de sammensætter menuen efter hvad der er godt og dermed hvad de får ind. Men jeg er så godt som overbevist om at det var pighvar og torsk.

Første heat bestod af først de sidste hvide asparges stegt i brød med en smule sødt til. Derudover rimmet torsk med grønne asparges, ærter, agurker og ost. Derudover lidt stegt pighvar med tomater.

Derpå lidt nippenippe mad. Forveksel ikke med dimsedimse mad. Hjemmelavet charcuterie, syltet grønt, italiensk mozzarella og romanesco salsa. Måske.. Bare måske.. verdens bedste brød dertil. Det lyse brød var bagt med biga, så den har lidt mindre syre, men stadig stor kompleksitet.

Egentlig var der ost på menuen idag, men vi fik fedtet os til en dessert, da vi jo trods alt var der i form af at bage-kage magasin. En baked alaska med basilikumis og en kerne af kokosis. Glimrende.

Og så kagen, som var hele grunden til at vi tog turen derop. Den klassiske lagkage, som overordnet havde de samme smage, men den dygtige konditor Freja Krarup havde lige taget den op i vores årtusinde. Flere læserbreve i politikken er allerede allokeret til den nytænkning, men jeg må altså bare indrømme, at jeg synes den smagte ualmindeligt dejligt i denne form med kaffe, karamel, kakaonips, knas, valnødder og fløde. Jeg er kæmpe fan. Jeg har ikke smagt den originale, men jeg kan sagtens bare nøjes med denne.

Og så lidt stemning fra hotellet – Og mit første job på denne måde. Det er virkeligt noget af en ilddåb og en ære at få lov til. Jeg tror forresten at det er næste udgave af Lækkerier, som du skal have fat i for at få fingrene i Frejas opskrift på Svinkløv lagkagen 2.0.

Join the Conversation

  1. Ann Brunsgaard says:

    Nippenippe mad ikke at forveksle med dimsedimse mad…

    Jeg æææælsker bare dit sprog 🙂

    Tak for en spændende anmeldelse – vi er på vej til Svinkløv asap.

    1. Tak, Ann.
      Ja, jeg er så åbenbart til at bedre til at skrive anmeldelser end opskrifter, hvis man forstår sådan en lille en 😉

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close