Burgertesten hos Circle K.

For det der ligner en god måneds tid siden, dukkede der en invitation op i indboksen til en snak om samarbejde med Circle K. Jeg tænkte lidt, om det ikke ville være lidt utroværdigt, for jeg kunne jo ikke se mig selv fortælle om mine køreritualer som Christian Grau fx gør i deres samarbejde. Altså jeg har ikke en gang kørekort, det ville være lidt underligt. Men heldigvis var omdrejningspunktet noget jeg vidste mere om. Mad.

Det er jo unægteligt svært at komme udenom, at convenience maden buldrer fremad. Det ved jeg ikke hvordan jeg har det med på den ene side. Jeg ville jo helst at det gik den anden vej at folk lavede meget mere selv. På den anden side er jeg jo heller ikke for hellig til at indrømme, at selvom det kun tage 10 minutter at flække et måltid sammen, så vælger vi også den nemmere løsning fra tid til anden. Nogle dage er duplo og brio bare mere interessant end spidskål og spelt. Circle K har lanceret noget af en satsning i deres madudvalg på flere stationer. Og det er at man faktisk kan få frisklavede burgers, smoothies og shakes mm på næsten 200 Circle K stationer rundt i landet. 192 for pedanterne.

Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg var faktisk rigtig skeptisk omkring dette. For i mit hoved så klinger frisklavet mad på tankstationer mest på fransk hotdog og Faxe Kondi. Og her vil jeg så igen sige, at der er intet ondt om denne menu, for jeg tror jeg har spist flere af disse end de fleste. Og i hvert fald flere end man vil indrømme. Men udfordringen var lige, hvad kan man egentlig skrive om det? Jeg besluttede mig for, at mit take skulle være en burger test. Faktisk gå dem igennem en for en. Det virkede som en overskuelig opgave indtil jeg indså at der var hele 7 forskellige af slagsen – hele sortimentet skulle i hvert fald ikke testes på en gang så. Min oprindelige plan var at kombinere “business with pleasure” og tage testen på vej til Jylland i Påsken. Så lærte jeg bagefter hvornår vi havde planlagt det skulle på bloggen og hvornår påsken var placeret i år. Plan snedig blev i stedet en urban safari rundt i København med familien. Så kunne vi også teste sortimentet i dybden, da ældstebarnet blev ansvarlig for test af diverse kager og drikkevarer i den kolde kategori. Da jeg over et par år gjorde karriere som tankpasser – der faktisk også nåede at tage det udviddede pølsevenderkørekort aka hygiejnebevis – ved jeg hvor dvask man kan være som ungarbejder. Det var heldigvis ikke tilfældet her, men jeg tænkte alligevel at det skulle bredes ud på flere stationer.

Jeg skal også være ærlig og sige, at jeg laver denne bedømmelse ud fra hvad det er. Jeg er godt klar over at du sikkert kan købe burgers med kobekød pakket ind i bladguld på restauranter, hvor du kan være heldig at få plads om et par måneder. Men at sammenligne denne med det, ville jo være underligt. Det her noget du kan køre ind og få samtidig med du tanker din bil eller henter rugbrødet til madpakken. Min første tanke var at tage dem alle sammen med hjem, da jeg jo gerne vil lave pæne billeder. Men det går jo også lidt ud over kvaliteten på made og hvorfor ikke bare vise den som den er? Vi spiste dem på stationen, hvor der alle tre steder (Amager Landevej, Vermlandsgade og Sydhavnen) var mulighed for at sidde.

Okseburgeren (8 / 10)

Her er vi ude i klassikeren. Okseburgeren. Der er ikke meget at sætte en finger på. Det er en burger med det der skal og bør være i. Jeg valgte at supplere min med både ost og bacon. Skal der være fest, så lad der være fest. I stedet for bare en plain ketchup er der tomatrelish og (vist) soltørrede tomater i. En virkelig god burger. Godt snasket og en saftig bøf. Circle K sousvider deres kød, så man sikrer et ensartet resultat, men også så man i bund og grund både slipper for masser af stegeos i butikken og så vigtigst, at den er stegt så der stadig er liv i den. Hvis der er lidt travlt i butikken, kunne man jo godt forestille sig, at man glemte bøffen lidt og man fik et lidt kedelig resultat ud af den. Bollen var med sesam og let sprød kant. Jeg havde foretrukket brioche (det ville jeg i dem alle sammen) for det er min favorit til burgers, men også lige præcist i den her, da det er som om at den bløde bolle ville håndtere snasken bedre. De sidste mundfulde var ikke så kønne at overvære blive indtaget. 8/10 på skalaen, primært trækkes karakteren ned på grund af håndtering. Smagen er måske til 9 i denne skala.

Kylling/Bacon burger (7 / 10)

Dette var klart Karens favorit blandt alle vi spiste. Sousvidet kylling og stegt bacon i rar omfavnelse af letgrov bolle og fars nylon. Som smag synes jeg den var god. Rigtig lækker og saftig kylling. Kombinationen af brød og kylling får dog måske tankerne over på en sandwich i stedet for burger. Tror jeg ville tænke at der skulle noget panering til, hvis vi ude i en burger. Jeg tror denne appelerer lidt til dem som måske vil have modsætningen af okseburgeren ovenfor. At man ikke lige vil have noget der er så greaset. Karens begejstring, saftig og smagen får den op på 7/10.M

Chiliburger (6 / 10)

Jeg fik formastet mig til at vælge mørkt brød til den her burger. Og det var ok. men igen, den skriger jo bare på brioche. Det er jo reelt set bare en cheeseburger med bøf, ost og bacon, som så suppleres med en smule jalapeno relish og chili dressing. Salat, løg og tomat.

Det er egentlig en fin burger. Den er ikke synderlig stærk, hvilket jo er godt for nogen, men forventer du Chili Klaus materiale med ild ud af ørene, kan man godt blive lidt skuffet.

Den får 6/10. Mest fordi den var ok uden at være prangende. Jeg ved ikke om det var stedet eller burgeren, men der var noget mere wow-effekt over okseburgeren fra en anden station.

Flæskestegsburgeren (9 / 10)

HER VAR DEN. BRIOCHEN. Den gjorde udgangspunktet for burgeren med flæskesteg, som i dette tilfælde var sousvidet filet, hvor sværen kom “apart”. Det er jo reelt set fint nok, da du så egentlig sikrer at det der skal være sprødt er det og det der helt sikkert ikke skal være det, heldigvis heller ikke er. Det er jo med den klassiske kombo med mayo, syltede agurker og rødkål.

Det smager bare som det skal. Jeg var begejstret. Det var faktisk også den første jeg smagte. Og muligvis også grunden til at alle efterfølgende burgere stod tilbage med en smule brioche hunger. Skulle der laves noget om, så ville det jo nok være kødet skulle være et par milimeter tykkere.

Det er jo desværre ikke alle stationer, som har alle burgervarianter. Min lokale rundt om hjørnet har fx i denne på kortet. Om det er godt eller dårligt ved jeg ikke. For jeg tror reelt set ikke jeg kunne styre det, hvis de havde. For vi har nemlig ikke andre steder i nærheden, som er leveringsdygtig i denne danske grillbarsklassisker.

Jeg er biased, for jeg elsker flæskesteg. Og sådan er det. Jeg bliver nødt til at have en vinder i denne test og der må det enten være denne eller okseburgeren. Udslagsgivende var briochen. Så her får den 9/10 burgere på skalaen. Og ja, jeg ville helst have haft en gang nystegt flæskesteg i bollen, men det er så godt som umuligt. Så indenfor rammerne er det altså i top.

Veggie burgeren (6 / 10)

Den er svær. På nogle måder den jeg havde set mest frem til, da den jo må være anderledes, da der ikke er kød i. Altså der er jo tale om der er stigende efterspørgsel på kødfrie alternativer. Og her kan det så blive farligt. For i min optik kan det også være noget rigtigt skidt, som man hælder indenbords i form af masser af produkter, som vil være noget andet end de er og for at blive det, bliver det tilsat masser af andre underlige ting. Det virker det heldigvis ikke til at denne burger er. Umiddelbart er det lavet på en “plantefars” bestående af sorte bønner, brune ris, løg, peberfrugt, couscous og krydderier. Den smager isoleret set godt, men når man bruger en fars smagt til med varme krydderier som fx spidskommen, som jeg tror der er, så bliver det hurtigt til en stor falaffel i udtryk. Jeg kan godt lide falaffel. Denne er ikke dybstegt, så den får heller ikke det crispy ydre, som en falaffel i hvert kan have. Så jeg synes overordnet af burgeren mangler lidt pow og knas. Hvad med at tilsætte et par panerede løgringe og måske noget af kålen fra BBQ burgeren? Så synes jeg den ville være noget mere spændende at spise. Det er i højere grad et spørgsmål om tekstur og mundfølelse end decideret smag. Jeg giver 6 for smag og initiativ. Den kunne nemt jammes op til et mere end værdigt alternativ til kødversionen.

BBQ Burgeren (4 / 10)

Hvis der er vindere i tests, så er der jo også nogle i det andet spekter. Sådan overordnet, så tror jeg måske at dette er den eneste burger, som jeg ikke kunne finde på at bestille igen. Jeg synes bare den var lidt for kedelig. De fleste andre burgers havde en lille kuriositet at byde på, men jeg synes denne var lidt for smagsmæssig plain. Burgeren består af samme bøf som chili og okseburgeren, så i hvert fald et godt alternativ. Men der er noget tomatrelish i bunden, noget hvidkål og så barbecuesauce. Den skreg for mig efter et syrligt element, hvilket måske også var grunden til at jeg synes at den var lidt kedelig. Det var lidt for meget et spørgsmål om at tomatrelish og barbecuesaucen kørte lidt sammen og ikke rigtigt gav andet end et lidt for sødt udtryk. Tror det havde gjort underværker med en godt syrlig omgang dill pickle eller syltede løg.

Den får 4 / 10 – Fordi der er så mange bedre alternativer.

Overordnet vil jeg sige, at jeg er blevet rigtig positivt overrasket over det overhovedet kan lade sig at gøre at lave gode burgers i denne sammenhæng. Min indstilling var på forhånd forholdsvist skeptisk, men det blev jo bragt til skamme. Jeg ved at det lyder af lidt, men det faktisk at man vælger at bruge ordentlig crispy, grønt salat i burgerne og ikke bare på billederne siger en del. Jeg ved ikke hvormange gange, at jeg er blevet overrasket af dødsyg iceberg selvom billederne lovede noget andet.

Flere af burgerne – specielt dem med oksekødsbøffer – Er deciderede måltid i sig selv. Overordnet velsmagende, selvfølgelig med små mulige tweaks. Udover tid og smag er det jo også et andet parameter at tage højde for. For du betaler altså ikke mere end 42 kroner for sådan en burger.

Du kan læse mere om Circle K burgerne her, hvor du også kan se hvilke stationer, som har frisklavede burgers, smoothies mm.

Er du også på farten eller bare lidt lækkersulten, men skeptisk, så overvej om det ikke er værd at prøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close