Pulled pork – Den ultranemme version.

Reklame – Udgivet i samarbejde med Char-Broil

Jeg har en forkærlighed for pulled pork. Specielt når den er lavet rigtigt. Og for mig indebærer “rigtigt” at den har fået røg. Jeg har gennem tiden lavet det på en masse forskellige måder, altså det der trevlede grisekød. For der har været mange forskellige steder det skal bruges. Både i det mexikanske og asiatiske har jeg leget med det. Men for mig er der ikke noget bedre end sådan en gang gennemsyret amerikansk trukket gris.

Min guilty pleasure er at smutte forbi Warpigs, som ligger i kødbyen, når jeg har handlet i Inco. Eller det er ikke en rigtig guilty pleasure, for jeg er egentlig ikke flow over det. Men i hvert fald står menuen altid på det samme. Pork shoulder, mac and cheese, dill pickles og så en Drinking in the sun. Hver gang. Sidstnævnte er faktisk en næsten alkoholfri øl, som faktisk smager godt. Det er bare blevet en vane at det er den, selvom min chef faktisk tillader at man får en øl til frokosten. (Det sker godtnok aldrig, men hvis det gjorde, ville jeg ikke komme i fedtefadet). Warpigs laver deres pulled pork rigtigt. Altså en i røgovn. Og når man først har fået det, så er det svært at spise andet.

Nu vil nogle faktisk mene at jeg er helt forkert på den med den overskrift, som jeg har givet indlægget. Nemlig at den er ultranem at lave. Og det vil jeg holde ved. Jeg ved der er mange, hvor ultranemt også hænger sammen med snyd, omveje eller hacks. Men det er det modsatte her. Hvis man isolerer kødet her, så har det taget mig maks 25 minutters arbejde over 2 dage at lave kødet. Blande rubben, rubbe og sætte på køl – 15 minutter. Soake røgflis, tænde for kontakten, indstille ovnen, sætte kødet ind – 8 minutter. Hente kødet og trykke det med to gafler – 2 minutter. Og det er så her røgovnen kommer ind i billedet.

I det forrige indlæg kommer jeg ind på mit samarbejde med Char-Broil. En af de ting som jeg har glædet mig til at lege med, er denne digitale røgovn. Den er jo nærmest failsafe. Den her termometer indbygget, så du kan bare sætte kødet igang ved den temperatur, som du gerne vil have. Du kan sætte en timer på hvor lang tid det skal have og du kan sågar også bruge stegetermometeret til at holde dig opdateret på temperaturen. Så du slipper for alt bøvlet med at skulle fodre din grill med kul, holde øje med temperaturen og tjekke op på at den ikke er gået ud. Det eneste du skal, hvis du ryger i rigtigt lang tid, er at skifte røgflisen ud. Men her er vi ude i en af de der minutters opgaver. Jeg fyldte den fra start til denne omgang og det var det. Igen er der den lige kommet ind af døren, så jeg har ikke de store erfaringer med den endnu – udover at det kød jeg lavede idag var ude af denne verden. Og da jeg så også samarbejder med firmaet, skal jeg holde mig fra at lave deciderede anmeldelser af ovnen. Det er jeg for inhabil til. Men når jeg har leget nok med den (dem), vil jeg gerne komme med anbefalinger af hvilken grilltype, som måske er noget for dig. Og gerne fortælle dig hvad der er op og ned på det her grills og ovne.

Hvis du ikke har investeret i sådan en røgeovn, så kan du i stedet gøre nogenlunde samme trick med din gasgrill. Der kan du bare tilføje røgflisen i en røgboks, som du sætter over direkte varme. I forhold til det færdige resultat, skulle det også være meget godt at have en smule vand i grillrummet, når man langtidstilbereder. Det kan være i en lille kantine eller stålfad. Det skulle give lidt fugtighed derinde. Om det passer ved jeg ikke. Det er bare det jeg set på det dersens internet.

I røgovnen ser i også et tværreb fra ko, som fik samme tur som grisen. Det virkede faktisk fint nok, men jeg ville nok lave nogle ændringer til lige præcist den opskrift, for at få dem exceptionelle. Så de må komme en anden gang.

Efter alt det her udenomssnak skal vi tilbage til grisen. Det her er det eneste gris, som jeg havde i fryseren, som ikke var fra da jeg selv parterede. Fra tid til anden kan man finde sortfodsgris på tilbud i supermarkedet og så slår jeg til. (Jeg havde købt det her før jeg fik grisen). Sortfodsgris er mørkere i kødet og ofte også mere fedtmarmoreret. Ergo er det nærmest den ideelle partner in crime, når det kommer til pulled pork. Jo mere fedt, jo bedre. Det er med til at holde kødet saftigt og lækkert. Kødet blev to dage før det røg i smokeren rubbet med først sennep og derefter nedenstående rub. Sat på køl og så passede den egentlig sig selv. Hvis du gør det en dag i forvejen, så er det også nok. Jeg laver min rub forholdsvist enkel og næsten chilifri. Så kan man bedre smage kvaliteten af det man spiser. Men hvis man lige har lyst til at give det et ekstra pift af den ene eller den anden ting, så er det jo også muligt. Chilien holder vi ude af ligningen, da Alfred spiser med. Så giver vi den selv gas efterfølgende med hotsauces og så videre.

Når du køber ind til det her, så skal du også lige have i baghovedet, at den kære gris svinder under tilberedningen. Vores stykke var cirka et kilo før og havde måske smidt mellem 20 og 25% af vægten i fedt. Så jeg vil tro at 1kg nakkefilet er passende til 3 voksne personer, som spiser det som eneste protein i sådan en frækkert af en menu. Vores tilbehør bestod af mac and cheese og en simpel coleslaw. Saltede agurker – ikke de sur-sødt syltede, som vi er vant til.Dem her er mere ala kæmpe cornichoner. Derudover lidt gul sennep, tabasco og hvidt brød. Klasse måltid!

Pulled pork - Den ultranemme version.

Thomas
Forb. tid 1 day
Tilb. tid 8 timer
Samlet tid 1 day 8 timer
Antal 3 -4 portioner

Ingredienser
  

Rub

 • 1 spsk groft salt
 • 3 spsk brun farin
 • 0,5 spsk hvidløgspulver
 • 1 spsk paprika
 • 0,5 tsk stødt allehånde
 • 0,5 tsk stødt spidskommen
 • 1 spsk sennepskorn
 • 0,5 tsk stødt peber
 • - Eventuelt en smule cayenne peber

Herudover

 • 3 spsk gul sennep her french's, men mener også man kan købe andre lignende produkter
 • 1 kg nakkefilet mængden af rub vil også gå an til en større portion
 • 150-200 g røgflis - Jeg brugte æbletræ.
 • 1 dl whiskey - IKKE DEN DYRESTE DU HAR I SKABET.

Sådan gør du
 

1-2 dage før.

 • Ingredienserne til rubben blandes sammen.
 • Nakkefiletten duppes helt tør. Smøres ind i sennep. Det gøres allernemmest med fingrene. Den skal have et tyndt lag hele vejen rundt.
 • Drys den med rubben og masser den godt. Igen skal du hele vejen rundt.
 • Film stegen og sæt på køl.

Dagen du skal spise den.

 • Tag røgflisen og hæld whisky og tilsvarende vand over. Lad den trække i en halv time (minimum). væsken sørger for at der udvikler sig røg. Whiskyen sørger for ekstra smag. Synes du det er lidt ekstravagant eller har du bare ikke whisky indenfor husets 4 vægge, så undlad det.
 • Start forsigtigt op i røgeovnen og lad den varme op til 100 grader.
 • Hvis du har rub i overskud, så kom det over grisen, masser igen og sæt den på en rist i røgeovnen. Nu skal den så stå og hygge sig i cirka 8 timer (Fordi den er så lille), er stegen større, skal du forvente at den skal have mellem 9 og 12 timer. Så lav den endeligt i god tid.
 • Hvis stegen når at blive færdig før du skal spise, kan du skrue ned for varmen, så den blot står ved 70 grader og hygger sig. Der kan den stå i 5-6 timer uden problemer, men forsøg at time det så det passer nogenlunde.
 • Nu skal der spises. Træk grisen fra hinanden med to gafler.
 • Nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close