RIG chokolademousse ala Hr. Cunningham med marengs og figen

Der sker så meget godt for bloggen i øjeblikket – Eller det nok mest bloggeren. Denne ret var lidt et samsurium af disse ting. For det første var jeg for et par uger siden til chokoladesmagning hos Chocolate and Love, hvor jeg blev enormt meget klogere på chokolade. Både fremstillingen og dyrkningen. Meget spændende. Jeg var samtidigt også så heldig at få lidt smagsprøve med hjem – Nogle af disse blev dedikeret til denne chokolademousse.

I sidste uge udgav den ærede Hr. Cunningham sin nye bog “Privat”, som er smækfuld af lækre opskrifter. Jeg var med til udgivelsesreceptionen og kunne for anden (faktisk tredje) gang nyde den gode mad fra folkene på Henne Kirkeby Kro på under en måned. Hvor heldig kan man lige være. Under armen kunne jeg gå hjem med en signeret version. Det var i denne jeg fandt opskriften på denne mousse. Men jeg må bare indse, jeg har åbenbart ikke mental kapacitet til at læse en opskrift fra start til slut, for både mængder (og til dels indhold) var lidt anderledes end den i bogen. Det er første gang jeg ser en mousse med smør i – Men gud hvor er den god. Og gud hvor er den syndig! Pas på med at lave for meget, for det forsvinder bare.

Du får her hvordan jeg gjorde. Portionen passer til en velvoksen portion til 4-6 mennesker. Du har behov for mindre end du regner med.

RIG chokolademousse ala Hr. Cunningham med marengs og figen

Hvad skal du bruge?

Chokolademousse og marengs.

 • 3 hele æg (jeg brugte friske – hvis du hellere vil bruge pasteuriserede, så køb hvider og blommer hver for sig)
 • 2dl fløde
 • 150g chokolade (100g 80%, 50g 71% – Brug det du har, men gerne en lidt kraftig version)
 • 35g smør
 • 130g sukker
 • Skal af en halv øko citron.

“Figen”

 • indmaden af 4 figner
 • 1 teskefuld sukker
 • 1 teskefuld balsamico
 • 1 teskefuld citronsaft

Til chokolademoussen, som du bør lave i god tid, skal du bruge ikke mindre en tre skåle til at piske i. Nu er du klar over at den kræver lidt opvask.

Start med at smelte chokoladen sammen med smørret over et vandbad.

I en skål pisker du de tre æggeblommer sammen med 80g af sukkeret. Det skal piskes så meget at “sukkeret ikke knaser længere” og den bliver lys og luftig.

I en anden skål pisker du de tre æggehvider. De skal piskes til du tør vende den på hovedet. I den sidste pisker du fløden til en let skum.

Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen. Rør godt rundt – Her må du godt volde den en lille smule. Vend forsigtigt først halvdelen af æggehviderne i – nu skal du volde mindre faktisk forsigtigt vende den rundt med en dejskraber. Riv citronskallen i massen. Nu er det flødens tur, endnu mere forsigtigt, så du ikke banker luften ud af det. Kom i en skål og sæt på køl.

RIG chokolademousse ala Hr. Cunningham med marengs og figen

 

Nu burde du have 1,5 pisket æggehvide tilbage. Heri kommer du de sidste 50g sukker og pisker den til en fast marengs, som du kan sætte toppe i.

Smør den ud på en bageplade med bagepapir på i et forholdsvist tyndt lag. Tør den ved cirka 120 grader i minimum en time til den er fast. Den skal være godt tør.  Sæt den på standby herefter.

RIG chokolademousse ala Hr. Cunningham med marengs og figen

Nu er det tid til du skal lege med dine figner.

Halvver fignerne og skrab frugtkødet ud i en skål. Som du kan se nedenfor, så var jeg en smule “sløset” med det, men det var der en god grund til. Jeg ville nemlig forsøge mig med en figen snaps med resterne, så der måtte være lidt til snapsen også, men det i et andet indlæg – hvis den altså bliver deleværdig.

Mas kødet lidt rundt med fingrene. Kom de øvrige ingredienser heri. Sæt på køl.

RIG chokolademousse ala Hr. Cunningham med marengs og figen

 

Det er en rigtig god idé at tage chokolademoussen ud af køleskabet før servering, da den godt kan være lidt kompakt kold.

Anretningen giver vist lidt sig selv.

Enjoy – Og pas nu på ikke at få mavepine af alt det gode i denne ret.

RIG chokolademousse ala Hr. Cunningham med marengs og figen

 

Join the Conversation

 1. Wow den ser lækker ud. Er selv stor Cunningham fan, så jeg ærgrer mig da gul og blå over ikke at være inviteret med til receptionen der 😉

  PRIVAT lander på hylden her snart det er da helt sikkert!

  1. Tusind tak.

   Jeg må indrømme at det var en utrolig glædelig, men meget overraskende invitation at få. Han har en del kogebøger på vej, så lad os da håbe at der kommer en invitation til den næste 🙂

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close