Perfekte pølsebrød med fuldkorn

I sidste uge kastede jeg mig ud i noget af et projekt. Der skulle nemlig laves medister. I alle verdens afskygninger. Grunden til dette var at vi fik tømt fryseren i den gamle lejlighed og fryseren i den nye er noget mindre. Så også bare for at få lavet en lille oprydning i indholdet. Jeg havde måske gået og samlet en smule til bunke. Jeg har nogle gange svært ved at styre mig, når der er øko-kød på tilbud. Der kommer nok snart et indlæg om dette medistermageri. Men til interesserede kan det nævnes, at du nedenfor ser det endelige resultat af pølsemageriet. Først for en medister med krondyr, bacon, salvie og enebær. I midten en wanna-be merguez pølse på oksekød, proppet med krydderier og gode sager. Bagerst en næsten helt almindelig medisterpølse – Dog suppleret op med en smule bacon.

I min stolthed over resultatet på pølserne, skyndte jeg mig at smide den første stadionplatte på instagram – Og med det samme skulle høre for de købte pølsebrød. Tak sine. (Jeg har med vilje stavet dit navn forkert og med lille s. Bare for at tirre dit skarpe dansklærerøje). Det kunne jeg selvfølgeligt ikke have siddende på mig, så dagen efter måtte jeg i køkkenet for at bage pølsebrød. Jeg må indrømme, de blev næsten bedre end jeg turde håbe på. Er du ikke til det der fuldkornshalløj, så erstat du bare fuldkornsmelet med hvidt hvedemel. Og skulle du have lyst til at bage pølsehorn, er jeg ret sikker på, at dejen også vil virke fortræffeligt, svøbt om en pølse.

Perfekte pølsebrød med fuldkorn

Hvad skal du bruge til 10-12 pølsebrød?

  • 3,5dl mælk
  • 0,5 pakke gær
  • 1 æg (+1 til pensling)
  • 1 teskefuld salt
  • 1 spiseskefuld olie
  • 100g durum hvedemel (dette fra Il fornaio)
  • 100g fuldkorns hvedemel (dette fra Il fornaio)
  • 300g hvedemel (Änglamark)
  • 75g smør

Opløs gæren i mælken. Giv den selskab af 1 æg, salt og olie. Pisk godt. Kom nu melet i. Start med durumhveden og den grove fuldkorns mel. Suppler op med hvedemel til dejen begynder at slippe siderne i skålen. Den må altså godt være lidt våd. Jeg har sagt det før, men sådan er det altså. Ælt dejen godt igennem (5-7 minutter). Kom nu små klumper smør i og arbejd den ind i dejen.

Lad dejen hæve cirka en times tid overdækket. Eller i hvert fald til den har nået cirka dobbelt størrelse.
Perfekte pølsebrød med fuldkorn

Nu skal den så have den genkendelige pølsebrødsform. Vend den ud på bordet. Den har nok behov for en smule mel, for du kan arbejde med den. Men forsøg at bakse så lidt som muligt med den. Form nu dine pølsebrød. På bageplade med dem og lad dem efterhæve i cirka en time.

Lige før de skal i ovnen, skal de blot pensles med et sammenpisket æg. Bag dem ved 220 grader i cirka 10-12 minutter.

Sådan. Nu er du hotdog-køreklar.Perfekte pølsebrød med fuldkornPerfekte pølsebrød med fuldkorn

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close