Snacksize Smørrebrød – Reje og Rygeost.

Nu har jeg jo i så mange år gået og snydt mig selv for at spise fisk. Så et eller andet sted, så er jeg lidt træt af det, men nu prøver jeg i høj grad at kompensere for det, ved at vi gerne skulle spise det en gang om ugen. Det skulle jo være så sundt.

Længe har jeg brugt tag’et “Thomas’ Grillbar“, hver gang jeg lavede take-away lignende retter til bloggen. Idag er der kommet et nyt til, nemlig “Thomas’ fiskerestaurant”. Ja, vi bevæger os lidt op i graderne. Hvis jeg en dag faktisk skulle få en fiskerestaurant, så kunne det her måske egentlig godt blive en af de snacks, som skulle serveres på den. Ideen opstod egentlig ganske spontant, da jeg havde gang i at lave rugbrødschips af noget gammelt brød. Ja, herhjemme går der ikke noget til spilde. Køleskabets indhold var ikke rigtigt prangende, men nogle gange kan det også være med til at styrke kreativiteten. Er du i den heldige situation at du har enten fjordrejer eller hesterejer, så kan de altså sagtens være en værdig erstatning for dem jeg brugte. Faktisk ville det ligefrem være en fordel.

Jeg elsker smørrebrød.

Hvad skal du bruge?

 • Daggammelt rugbrød – Tynde skiver
 • Olivenolie
 • 1 spiseskefuld (med top) rygeost
 • 1 spiseskefuld fløde
 • Salt og peber
 • 1 blomkåls buket
 • 1 dl rejer
 • Karse

Start med rugbrødet, som er det som tager længst tid. Skær det i tynde skiver. Så tyndt som muligt – Derfor er daggammelt brød også bedst, det er ikke et krav dog. Pensel en smule olivenolie på og drys lidt salt. Jeg lagde det på en flüte form, for de kunne få en smule bøj. Kom det i ovnen – 10 minutters penge ved 180 grader. Måske mindre – Hold lige øje med dem.

Mens rugbrødet ristes, kan du klargøre blomkålen. Skær blomkål på en mandolin, så tyndt som muligt. Kom det i iskoldt vand, så det sprøder op.

Snacksize Smørrebrød - Reje og Rygeost.

Når dit rugbrød er kølet et par minutter kan du anrette. Det går ret hurtigt med de tynde stykker brød. Rør rygeosten med fløde til den har en blød konsistens. Smag til med salt og peber – Eventuelt lidt citronskal, hvis du har. Kom den på en sprøjepose, hvis det skal være lidt fancy. Ellers kan den også bare sættes med en teske. Sæt et par dupper.Snacksize Smørrebrød - Reje og Rygeost.

Sæt kom nu et par rejer på og lidt blomkål. 4-5 store rejer pr snack. Slut af med at give det en smule peber. Drysse lidt karse over. Og så havde jeg lidt blomster på en surkløver, så de fik lige et par af dem.Snacksize Smørrebrød - Reje og Rygeost.Snacksize Smørrebrød - Reje og Rygeost.Snacksize Smørrebrød - Reje og Rygeost.Nu havde jeg en smule af det hele i overskud, så jeg kunne lege en smule med anretningen. Jeg havde skåret nogle lidt tyndere strimler rugbrød (måske også med dette i baghovedet)

Kunne dette være et bud på en sommerforret? Jeg synes i hvert fald at det er mindst lige så lækkert som en rejecocktail eller maskeret blomkål.Snacksize Smørrebrød - Reje og Rygeost.Snacksize Smørrebrød - Reje og Rygeost.

Join the Conversation

 1. Arh men altså – sooo pretty! Jeg bliver nødt til at sætte et lille hjerte ind, selvom det er lidt teenageramt: ♥
  *hehe*

 2. Jeg kommer meget gerne og spiser på Thomas Grillbar ELLER fiskerestaurant. Nøj for pokker de her hapsere med rygeost og det hele ser totalt lækkert ud!

 3. Kære Thomas
  Dybeste respekt – ser fantastisk ud!
  Prøv at dryppe/stege dit rugbrød med jordnøddeolie i stedet for olivenolie. Det har jeg fundet ud af giver en meget bedre og neutral smag – bliver ikke så fedtet. Drys stadig med saltet.
  Mvh Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close