Tortilla med courgette, svampe og røget andetbryst.

Konen arbejdede hele weekenden, så jeg tænkte at jeg ville overraske hende med en lille picnic, da hun fik fri. Jeg havde lavet nogle småretter som kom med i kurven. Den første var denne tortilla.

Tortilla, fritata, æggekage, ja kært barn har mange navne. Planen var egentlig at den skulle have været sådan mere klassisk med kartofler og bacon, men jeg fandt en lille courgette og lidt røget andebryst i køleren. Så hvorfor ikke få det brugt. Og heldig som jeg var, så smagte det også rigtigt godt.

Jeg brugte shiitake svampe, som er en af favoritterne i øjeblikket. Har du ikke sådan nogle på lager, så brug nogle brune champignon.

Normalt plejer jeg at hælde æggemassen over i panden, hvor jeg lader den sætte sig og så kommer den i ovnen. For nemhedens skyld, prøvede jeg denne gang kun at bage den. Jeg kom den i en lille springform (20cm) beklædt med bagepapir. Et lille tip, gør dit bagepapir vådt, så er det meget nemmere at arbejde med.

Dette er også den dejlig nem aftensmad, hvis energien er begrænset. Server med en grøn salat og du er godt kørende. Den smager lige godt varm som kold.

Tortilla med courgette, svampe og røget andetbryst.

 

Hvad skal du bruge?

  • 1 courgette (lille)
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 håndfulde shiitake svampe.
  • 10 skiver røget andebryst (erstat eventuelt med bacon)
  • 5 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber

Snit løg og hvidløg fint. Rist det af i olie på en varm pande. Kom tern af courgette, shiitake svampene og andebrystet ved. Giv det lidt salt og peber. Når det har fået lidt farve tager du det af varmen.

 

Tortilla med courgette, svampe og røget andetbryst.

 

Pisk æg og mælk sammen – salt og peber – igen.

Kom lidt af æggemassen i den bagepapirsbeklædte form, kom grøntet ovenpå og kom resten af massen på.

Bag ved 180 grader i 30-40 minutter. Du kan mærke på den når den er klar, den skal helst ikke være for wobbly. Bemærk, den sufflerer godt op når den bliver bagt, men falder lidt sammen når den kommer ud af ovnen.

Tortilla med courgette, svampe og røget andetbryst.

 

Tortilla med courgette, svampe og røget andetbryst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close