Meatball sandwich – En opskrift på kødboller så fuglene synger.

I mandags rundede jeg Irma, hvor der var 25% rabat på alt økologi. Så der blev faktisk købt ind til nogle dage. Allerede der begyndte der at skabe sig en idé oppe i mit hoved om at der meget snart skulle kødboller på menuen. Næsten alt andet var i køleskabet som fast inventar. Jeg er altid klar, hvis lysten til en pasta med rigelige mængder ost skulle melde sig. Jeg er gammel spejder, så “vær beredt”.

Jeg havde en god købt flüte til at ligge. En af dem fra Il Fornaio, som man selv bager færdigt. Så den oprindelige plan var at lave en meatball-sub. Jeg kom frem til at det måske var lidt for stort, så man ville ende op med en sandwich af næsten for store dimensioner. Ja, det er jo trods alt bare onsdag her på Amager. Egentlig overvejede jeg at lave slider i stedet med samme indhold – Slider er en lille burger. Men ak, jeg havde ingen boller. Tilbage til fluten, den blev i stedet skåret i mindre stykker og det endte ud som sådan en sandwich-agtig ting. Det virkede rigtigt rigtigt godt. Altså, skulle man have lyst, så ville det også virke helt fint med lidt pasta eller gnocchi til i stedet. – Jeg lavede med vilje for meget, så der var til to dage. Det kan være at resterne ender på en pizza. Ja, som du kan høre, så er mulighederne mange.

Pestoen på toppen var hjemmelavet, men jeg tror den får sit eget indlæg.

Regn med cirka en time fra start til slut.

Hvad skal du bruge?

Kødboller

 • 400g oksekød
 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 teske fennikelfrø
 • 1,5 teske timian
 • 1 æg 
 • 40g revet pecorino
 • 1 håndfuld rasp
 • Godt med salt, godt med peber

Tomatsauce

 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 10 friske cherrytomater (fordi jeg skulle have dem brugt)
 • 1 dåse hakkede tomater
 • Frisk basilikum og salvie – efter husbehov.
 • Salt og peber

Derudover

 • 1 klump mozzarella
 • Brød
 • Pesto
 • salatblade

Start med at få styr på farsen til dine kødboller, da den har godt af at stå og sunde sig. Da jeg alligevel skulle lave pesto efter, kunne jeg lige så godt hakke mine løg i hakkeren til min bamix. Jeg plejer at rive dem til frikadeller, men nu kunne jeg slå to fluer med et smæk og spare lidt opvask.

Del løget i mindre både, kom det pillede hvidløg ved sammen med timian og fennikelfrø. Kør det helt i smadder.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

 

Bland nu farsen med oksekød, løgmassen, rasp, æg, pecorino, salt og peber. Ælt den godt igennem med hænderne. Igen en opvaskbesparelse. Giv den lidt fred.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.Nu blev det tid til tomatsaucen. Hak løg og hvidløg, steg det af i lidt olie til de er gennemsigtige. Kom både de hakkede tomater fra dåse og de friske tomater ved. Eventuelt også lidt vand. Kom de friske krydderurter ved. Jeg rev bare mine i hånden. Lad det boble 20 minutters tid og sørg for at smage til med salt og peber.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

 

Form nu kugler af farsen. De må gerne have en nogenlunde størrelse, sådan spiseskefuld-agtigt. Tril dem og steg dem på panden i olie.

Ja, ret beset, så er det faktisk ikke nødvendigt at stege dem på panden. Du kan egentlig godt koge dem i vand eller blot hælde tomatsaucen over og koge dem deri. Jeg kan bare godt lide stegeskorpen. Jeg synes det bidrager med en dejlig smag. Steg dem 5 minutters tid. De skal have stegeskorpe men ikke nødvendigvis være helt tørret ud. De skal nemlig også et smut i ovnen.

Kom kødbollerne i et fad, kom saucen over. – Ja, jeg måtte forsøge igen med et billede, hvor jeg hælder noget udover noget andet. En dag lærer jeg det.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

 

Skær mozzarella i tynde skiver. Kom den over bollerne. Bag i ovnen ved 200 grader. Cirka et kvarter til 20 minutters tid. Osten skal være smeltet.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

 

Nu giver det næsten sig selv. Brød, salat, kødbolle(r), tomatsauce og ost, pesto og brød. Det er rækkefølgen, slå dig løs.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

Meatball sandwich - En opskrift på kødboller så fuglene synger.

 

 

Join the Conversation

 1. Det er dæleme en seriøs sandwich! Det ser superlækkert ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close