Hjemmebagte bagels – Det er nemt.

Da min kære kone fyldte år i 2014, lavede jeg bagels til familien, som kom forbi til brunch. Jeg fik aldrig taget billeder af det, da der var mere fokus på at få noget mad i deres halse. Jeg vidste, at jeg skulle tage revanche når jeg kom hjem. Skyndte mig ud og købe blå birkes til toppen. Men så skete der ikke meget mere end det. Hvilket jo så vil sige at jeg har haft mine blå birkes på lager siden april. Idag blev det endeligt til noget – Og det er faktisk meget nemmere end du lige går og regner med. Det eneste som rigtigt er forskellen fra når du bager boller er, at dejen skal have et lille bad før den ryger i ovnen og så er der jo huller i midten.

Jeg lavede mine med lidt sigtemel kombineret med almindeligt hvidt hvedemel og det var ganske godt. Det var lidt i et forsøg på at få ryddet op i min melskuffe. Jeg har efterhånden fået samlet lidt rester sammen. Vil du have dem grovere, så tilføj lidt groft mel. Sådan måske 1/3 del eller sådan noget. Eller brug bare rent hvedemel. Det behøver ikke altid være så sundt. Toppingen er også helt op til dig. Jeg brugte både sesam, hørfrø og blå birkes. Nogle enkelte blev helt plain. En god håndfuld rosiner og en skefuld kanel er heller ikke at undervurdere. Leg lidt med det.

Hjemmebagte bagels - Det er nemt.

Ingredienser:

(12ish bagels)

 • 6dl lunt vand
 • 35g gær
 • 1 tsk salt
 • 1,5 tsk sukker
 • 950g mel

Rør gæren ud i den lune vand. Tilsæt sukker og salt. Begynd nu at røre melet ind i dejen. Den skal slippe kanterne, men den skal ikke føles tør. Ælt godt igennem i 5-7 minutters tid. Lad den hæve en times tid.

Kom godt med mel på bordet og form 12 boller. Det lyder måske tosset, men kom lidt mel på tomlen og stik den midt i bollen og udvid hullet. Det skal være halvstort, da dine bagels skal efterhæve en halv times tid.

Når dine bagels er hævet igen sættes en gryde over med vand. Bring det i kog og skru så ned så det lige bobler. Kom et par bagels i vandet og kog dem et par minutter på hver side. Kom dem derefter på en bageplade, top dem eventuelt med kerner eller hvad du måtte have lyst til. Bag dem i cirka 25 minutter ved 200 grader.

Nyd nu eller senere. Gerne med masser af creme cheese. – Og i dette tilfælde også en hjemmelavet tunsalat.

Hjemmebagte bagels - Det er nemt.

Join the Conversation

 1. De ser bedre ud end en friskfanget havørred. Tager du ikke smut forbi Robert Jaconsens Vej med 4 stk.?

  1. Altså, jeg tror hvis du ryger den ørred. (Som du helt sikkert bare har købt – Eller drømt dig til at du har fanget) Så vil den altså passe rigtigt godt i sådan en bagel med lidt cremecheese og agurk.

   Thomas

 2. Elisabeth says:

  Du skriver, at de skal koges et par min på hver side i gryden. Betyder det, at der kun skal meget lidt vand i gryden, eller flyder dejen bareøverst i vandet?
  Elisabeth

  1. De flyder automatisk ovenpå. Jeg ville sørge for at der er godt med vand i gryden eller sautepanden, for så er du sikker på at temperaturen ikke falder for meget, når du kommer den kolde dej i.

   Thomas

 3. Thomas, her er en god regel: De skal efterhæve, indtil de har bestået ‘flydeprøven’, dvs man lægger en af dem ned i en skål vand – flyder den, er de klar til at bage; synker den til bunds, fortsættes hævningen, indtil prøven lykkes. Desuden har jeg lært, at dejen skal være sådan, at man lige netop ikke skal bruge med på bordet, dvs at dejen er fastere end ved brødbagning. Jeg har min dej til at stå to dage på køl, inden jeg går i gang; det giver et godt resultat. Prøv at tilsætte natron til kogevandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close