Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs – Og Cecilias bog.

Jeg må se i øjnene, at jeg har noget af en besættelse. Eller ok, jeg har mange. Men en af dem er kogebøger. Jeg har efterhånden også ved at have en del af dem. En af de allernyeste i reolen er Cecilia Fahlström første bog “Copenhagen Cakes – 50 kager og søde køkken kreationer”. Kender du ikke Cecilia og er du vild med kager. Så har du altså snydt dig selv for en del. Hun har nemlig den succesfulde blog Copenhagen Cakes. Og så kan hun så også skrive kogebogsforfatter på CVet. Vi har også det til fælles at vi deler forlag og redaktør på kogebøgerne. Uden at være for forudindtaget i forhold til bogen, så kan jeg også kun på det varmeste anbefale den. Jeg har kigget i den mange gange. Ja, jeg er typen som kigger billeder og så til nøds skimmer opskrifterne. Og så laver jeg mine egne ting ud fra inspirationen, som jeg har fået derfra. Det var også situationen her. Jeg bladrede i den og nåede kun til side 110, da lysten til kage blev for stor. Jeg var nemlig landet på “Tarte au citron”, som er en af mine favorit kager. Situationen var bare lige den, at det var ganske begrænset hvad jeg egentlig havde på lager af kagerelaterede ting og sager. Så der måtte eksperimenteres lidt. Og det blev også så godt, at jeg faktisk vil gengive min opskrift herinde.

Tilbage til bogen. Hvis din eneste kagebog er den blå bagebog udgivet af Tørsleffs Husmoder Service i 1939, så har du altså brug for en opdatering. Og jeg tror altså at Cecilias bog kunne være lige den, som du står og mangler. For her har du at gøre med en bagebog, som rammer tiden helt lige i skabet. Her er høje kager. Her er klassiske kager. Her er cheesecakes, sodavand og hvad du ellers lige måtte gå og savle over. Vigtigst af alt, så er det nøje forklaret, så du er sikret en høj succesrate med dit bageprojekt. Og der er guides til alle de ting, som du ikke troede at du kunne finde ud af med en sprøjtepose og en paletkniv. Nej, for mig ALLERVIGTIGST, billederne er ufatteligt gode og indbydende. (Det er jo nok mest det, som jeg kigger efter). De er taget sammen med Sarah Coghill. OLÉ!

Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs - Og Cecilias bog.Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs - Og Cecilias bog.Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs - Og Cecilias bog.

Og så til mit lille misfoster, som faktisk endte ud med at bliver en noget så god kage. Jeg havde stadig amarena kirsebær i køleskabet fra julen. Heldigvis holder de sig ufatteligt lang tid. Jeg havde godtnok tænkt dem ind i noget andet bagværk, men nu var sukkertrangen stor. Så de blev ofret. Når du først til denne opskrift i kirsebærsæsonen, så tror jeg heller ikke der sker noget som helst ved at du bruger friske udstenede kirsebær. Jeg har også tidligere lavet denne kage med både blåbær og hindbær. Det meste virker.

Det kræver en smule forberedelse – Eller ventetid om man vil – for mørdejen til tærten skal helst hvile lidt på køl før den rulles ud. Men er du meget kagesulten, så kan den også godt mogges i med det samme. Den er bare en anelse sværere at arbejde med, hvis den er for varm.

Det skal du bruge?

Mørdej:

 • 125g smør
 • 250g mel
 • 50g flormelis
 • 1 æg

Kirsebær/creme del:

 • 0,5 glas amarena kirsebær – uden sirup.
 • 100g sukker
 • 2æg, 2 æggeblommer
 • 2dl fløde

Italiensk Marengs:

 • 260 + 40g sukker
 • 1dl vand
 • 4 æggehvider

 

Start med dejen. Smuldr smør ud i melet. Det skal være som halvvådt sand. Kom flormelis ved og arbejd det ind i massen. Saml det hele med ægget. Det skal ikke æltes, bare samles. Pres dejen flad og film dem. Kom den på køl en times tid, så den er nemmere at rulle ud.

Efter en grum ventetid tages dejen ud og rulles tyndt. Kom den i en smurt form. Dæk den med staniol og kom noget i, som tynger den ned fx tørrede bønner eller kikærter. Det hedder egentlig at bage blindt og er med til at sørge for at den ikke hæver op. Bag den i 15-20 minutter ved 180 grader.

Rør sukker, æg, æggeblommer og fløde til en ensartet masse. Tag tærten ud af ovnen (og fjern staniol). Kom kirsebær i bunden og hæld æggemassen udover. Bag endnu cirka 20 minutter til cremen har sat sig. Lad nu tærten køle.

Til den italienske marengs kommes 260 gram sukker og 1 dl vand i en gryde. Det koges til det når 118 grader. Så kan du også se at boblerne begynder at blive større. Pisk 4 æggehvider sammen med 40g sukker til det kan stå af sig selv. Under sindssyg piskning kommes den brændvarme sukkersirup i i en tynd stråle. Nu skal du blive ved med at piske til massen er kølet. Det kan godt tage 10 minutters tid. Så det anbefales at du bruger en røremaskine eller en håndmixer. Ellers kan du godt blive en smule træt i hånden. Kom marengsen i en sprøjtepose. Sæt toppe på tærten og brænd den enten med en brænder eller under grillen i ovnen. Husk, hvis du bruger grillen, så du holde øje med den hele tiden, for det går pludseligt MEGET stærkt.

Spis, nyd og vær glad.
Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs - Og Cecilias bog.Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs - Og Cecilias bog.Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs - Og Cecilias bog. Tærte med amarena kirsebær og italiensk marengs - Og Cecilias bog.

Join the Conversation

 1. Jamen Thomas, du er og bliver pyntesyg jo, og her med en tærte der virkelig frister!

  1. Du kender mig, Nada. Jeg forspilder ikke en chance for at dulle min mad op 🙂

 2. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg har selv et glas kirsebær i køleskabet og vil prøve at gøre dig kunsten efter. Tror du den kan laves en-to dage i forvejen, evt pynte med marengs på dagen?

  Bh Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close