Svin i hoisinsauce med fennikel.

Jeg har en tilståelse. Jeg er noget så grueligt meget fan af Jamie Olivers “15 minutes meals”. Der er et eller andet ved dem som gør, at jeg bare falder i søvn med det samme at jeg sætter det på. Når jeg starter et afsnit, så ved jeg at der går maksimalt 12 minutter før jeg sover. Så oftest må jeg også knække programmerne over i to. Dog skal det siges, at jeg ser alle programmer og samler inspiration der. Jeg tror aldrig jeg ville kopiere en af opskrifterne, men det er mere tankegangen bag, som drager mig.

I øjeblikket laver jeg rigtigt meget mad på arbejdet, så det har også været ganske minimalt med inspiration, når jeg kom hjem. Kombineret med varmen, så skulle det også gå hurtigt og være forholdsvist let mad, som skulle indtages. Det her blev sådan en gang 15 minutters mad på en søndag. Det kan være at det lige strak sig til 20 minutter, men meget længere tog det i hvert fald ikke. Skal det gå hurtigt, så er jeg ret vild med de fleste slags asiatisk, for der kan man god samvittighed skyde aftensmaden afsted på allerhøjest niveau på komfuret. Her 9.

Endnu en tilståelse. Jeg er faktisk ikke særligt vild med svinemørbrad. For mig er det et lidt kedeligt stykke kød, som er smagsfattigt og næsten for magert. Jeg købte det, fordi det var bedre end ingenting. Vil du lave denne ret, så vil jeg anbefale at bruge et federe stykke kød som fx stegeflæsk eller koteletter. De tilberedes også begge hurtigt. Jeg brugte 400g kød til 3 portioner, du vil sagtens kunne strække dette længere, hvis du kommer flere grøntsager ved. Det kan rettens sagtens klare. Svinet kan også erstattes af kylling eller and uden problemer.

I en snæver vending, så kan du også undlade citrongræs, da det kan være svært at opstøve.

Hvad skal du bruge?

 • 250g risnudler (server ris eller andre nudler til, hvis du bedre kan lide det.
 • 400g svinekød
 • 1 strå citrongræs
 • 1 “tommelfinger” ingefær
 • 1 fennikel
 • 1 bundt forårsløg
 • 1 rød peber
 • 250 hoisin sauce
 • Saften fra en lime og lidt soya.

Svin i hoisinsauce med fennikel.

Skær kødet i mindre stykker og svits det i lidt olie sammen med fintskåret citrongræs og ingefær. Efter kort tid kommer du fennikel ved. Jeg skar dem, så de stadig hang lidt sammen i halvstore stykker. Af dem grund skulle de også have lidt længere tid på panden end de resterende grøntsager. To minutter senere tilføjer du peberfrugt og forårsløg, ligeledes skåret i små-rustikke tern. Lad det stege et par minutter før det får selskab af hoisin saucen og eventuelt lidt vand eller hønsefond (afhængig af hvor tyktflydende hoisin saucen er). Lad retten simre i 4-5 minutter efter. Smag til med Lime for mere syre og soya for mere salt. Så er du faktisk klar. Hvis du har gemt et enkelt forårsløg, gør det sig godt på toppen af retten.

For god ordens skyld, så tilbereder du bare ris eller nudler efter opskriften på pakken. Mine risnudler kom i kogende vand og fik lov til at trække deri i 3-4 minutter.Svin i hoisinsauce med fennikel.Svin i hoisinsauce med fennikel.

Join the Conversation

 1. Alene kombinationen, citronsaft og soya rammer plet HVER GANG!

  Men med fennikel rammer du hovedet på sømmet 🙂

  1. Faktisk gør hoisinsaucen også bare at det smager rigtigt meget af Kina. Jeg er ret så glad for det. Synes meget af det jeg har lavet, har været lidt for husmoder-thai-agtigt. På den lidt kedelige danske måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close