Bubble and squeak – Engelsk biksemad?

Jeg er sådan en smule ophængt med det der virkelighed i øjeblikket, så jeg tænkte at jeg lige ville finde en opskrift fra gemmerne til jer. Det er faktisk fra min kogebog “Mad med omtanke”. Det er allerede et par år siden at den kom ud – tiden går så stærkt. Den kan også være lidt svær at få fingrene i, da den er udsolgt fra forlaget. Den handler jo i bund og grund om at få brugt alle resterne, som man måtte have derhjemme. Om det er noget der er råt eller tilberedt spiller ikke nogen rolle. Og det er jo faktisk også det, som et af mine nytårsforsætter går ud på. At fokusere lidt på madspildet, så nu er vi i gang. Billederne har Helena Priem fra KAM Photographers taget.

Her er vi vel ude i det der vel mest af alt minder om en gang britiske brasede kartofler med et twist af vegetarisk biksemad.

Jeg hørte om retten igennem en tidligere engelsk kollega og siden er det sådan noget som bliver lavet fra tid til anden. Det er sådan noget som kan spises hele døgnet og du kan komme de fleste grøntsager i, som du har fra dagen før. Sådan helt klassisk er det med kartofler og rosenkål. Du ved, resterne fra sunday roasten. Skal det være helt godt, så kommer du et spejlet eller pocheret æg på toppen. Ikke et øje er tørt.

Hvis du tænker, at det er et lidt underligt navn til en ret, så kommer er det faktisk ret simpelt. Bubble and squeak refererer nemlig til lyden, som retten siger når man steger den.

bubble and squeak - Engelsk biksemad?

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g kogte kartofler i grove tern.
  • 250 dampet kål her rosenkål
  • 100 g bacon
  • 1 løg
  • Salt og peber
  • 4 æg

Sådan gør du
 

  • I en smule olie steges baconet gyldent, men ikke crispy.
  • Tilsæt en smule smør, kvarte dampede rosenkål og løg i strimler. Steg til løgene er klare.
  • Kom kartoflerne på og mix blandingen en smule sammen. Sørg for at smage til med salt og peber.
  • Pres den godt ned i panden og steg den på begge sider ved forholdsvis lav varme til den har fået en god stegeskorpe på begge sider. Brug eventuelt en tallerken til at vende den på.
  • Del den i fire og server med spejlede æg og måske en skive kød fra aftenen før.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close