Pasta Amatriciana – Nemmere får du det ikke!

Jeg skrider… På ferie… Oppe i mit hoved! Den seneste måneds tid var vi været vidne til ualmindeligt mange feriebilleder alle mulige steder fra. Nogle var i bonbonland, andre Kreta, jeg kunne blive ved. Men jeg har ikke været nogen steder. Jeg har ikke en gang holdt ferie og endnu mindre besøgt sydlige himmelstrøg. Jeg må også indse, at det nok desværre heller ikke bliver til nogen sommerferie i år. Måske lidt senere på året, men ikke nu. Så i stedet for at mugge over at jeg ikke kommer nogen steder, vil jeg tage bare en lille virtuel ferie oppe i mit hoved. Her skal jeg nemlig til Italien og spise masser af god mad. Så mit mål for august er, at jeg skal igennem de 20 forskellige regioner i Italien. Nogle gange bliver det en ret, som kommer i fokus, andre gange en råvare som kendetegner området. Det bliver en god måned, for jeg elsker italiensk mad. Jeg håber I vil med på turen. Nu hvor jeg ikke kunne hente råvarerne i Italien, valgte jeg det næstbedste alternativ, nemlig et smut i Supermarco i Sydhavnen, som er et italiensk supermarked, hvor der bugner med lækre italienske specialiteter. Kommer du forbi, er det altså besøget værd.

Vi starter i Rom med en Amatriciana. En helt enkel pastaret, som så mange andre er tomatbaseret. Retten er egentlig med guanciale, som svinekinder/kæber som er saltet og tørrede. Det kunne jeg ikke lige skaffe, så jeg fik det næstbedste, nemlig pancetta. Har du heller ikke mulighed for det, så brug en god bacon. Kan du ikke skaffe bacon, er du temmelig uheldig og det er nok bedst at du finder en anden ret at lave. Ingredienserne er så simple, så det er også ret vigtigt at de spiller. Jeg er ret stor tilhænger af Mutti tomater i øjeblikket, så dem vælger jeg altid. De koster en anelse mere end den regulære til cirka 2 kroner, men jeg mener bare at den smager bare en smule bedre. Og når det udgør hovedbestanddelen sammen med guanciale/bacon/pancetta, så er det vel ikke så galt at bruge et par kroner ekstra på tomaterne. I Supermarco fik jeg også fingrene i nogle tørrede små chilier, de var lidt stærkere end forventet. Jeg brugte 4 – Du kan nok godt nøjes med lidt mindre, medmindre du selvfølgeligt gerne vil have svedet næsehårene af og have svedeture. Pastaen er også helt op til dig. Igen, brug en bedre en af slagsen, det gør altså en forskel. Jeg brugte nogle som nok passede meget godt til ud fra navnet at dømme, nemlig matriciani. En god spaghetti eller bucatini skulle være meget populær i Rom, så det går nok også i Danmark.

Og skulle du være i tvivl, så er det her altså den perfekte hverdagsret, som faktisk ikke tager meget længere at lave end tiden det tager at koge pasta. Du skal ikke snitte og hakke særligt meget. Altså det er virkeligt nemt. Regn med at det vil tage det et kvarter til tyve minutter at frembringe. Dette afhænger af pastatype og hvor lang tid dit komfur er om at bringe vandet i kog. Husk, vand med salt i koger hurtigere end uden. Så det er en god idé at komme det i fra starten. Herudover kan en elkoger selvfølgeligt også kickstarte processen.

Hvad skal du bruge (2 pers)

  • 200-250g pasta
  • 1 dåse tomater
  • 125-150g pancetta/bacon/guanciale
  • Olivenolie
  • Chili – lad dine smagsløg diktere
  • Friskkværnet peber
  • Pecorino til toppen

Pasta Amatriciana - Nemmere får du det ikke!

Bring vandet i kog og kog din pasta med rigeligt salt.

Skær kødet i mundrette stykker og steg det et par minutter i olivenolien sammen med din chili. Kom de hakkede tomater ved og lad det simre i cirka ti minutter til saucen bliver indkogt end smule. Smag til med friskkværnet peber.

Kom pastaen over i saucen og lad den samle sig i et par minutter. Anret og riv godt med pecorino på toppen.
Pasta Amatriciana - Nemmere får du det ikke!Pasta Amatriciana - Nemmere får du det ikke!Pasta Amatriciana - Nemmere får du det ikke!

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close