Rimmet kammusling med champignon og mynte . Madbloggerudfordringen

Nogle gange er det helt OK at lave noget anderledes, end man gør hele tiden. Og da det blev tid til endnu en gang madbloggerudfordring, så tænkte jeg, at nu skulle den have en over nakken. Udfordringen denne gang gik på farver. Man fik udtrukket en farve og så skulle man komponere retten ud fra det. Jeg fik så metallic, som jeg også lidt havde håbet på. Jeg ville nemlig gå all bling. Jeg havde en del retter oppe og vende, og uden at skulle løfte sløret for formeget, kan jeg nævne at det jeg først tænkte på var Hotdog med temaet “black and gold”, så gik det over i en dessert, for så at vende en gang brændende kærlighed og så til sidst ende på kammuslingerne. Jeg var egentlig klar til at lave den første ret før vi tog afsted på ferie, men så gik tiden hurtigt og da vi så kom på ferien, havde jeg glemt alt mit sigøjnerguld, så kunne ikke få den lavet der. Så mit bidrag blev en smule forsinket. Rimmet kammusling med champignon og mynte . Madbloggerudfordringen

Hvorfor blev det så kammusling og champignon? Det er jo måske lidt et umage match, men jeg synes egentlig at de passer ganske glimrende sammen. Det var nok turen på RIFF i Valencia, som kickstartede det hele. Jeg fandt ud af at rå champignon og mynte passede ualmindeligt godt sammen. Tænkte at den søde smag fra kammuslingerne ville supplere rigtigt godt. Så det måtte der leges med.

Planen var faktisk at det skulle blinges noget mere op, men jeg stod også pludseligt med den udfordring, at min pensel måske var lige grovkornet nok til det guldstøv, så det blev ikke særligt elegant påført. Et eller andet sted, så har hverken guldpulver eller bladguld nogen indflydelse på smagen, så de kan sagtens undlades.

Jeg synes fantisk at det blev ret pænt, det bedste er, at det faktisk også smager godt.Rimmet kammusling med champignon og mynte . MadbloggerudfordringenRimmet kammusling med champignon og mynte . Madbloggerudfordringen

Rimmet kammusling med champignon og mynte . Madbloggerudfordringen

Thomas

Ingredienser
  

 • 6-8 stk kammuslinger
 • 0,5 dl olie
 • 15 kviste mynte
 • 200 gr Champignon
 • 2-3 spsk mayonaise
 • 1 stk citron
 • guldpulver fra Mill and Mortar
 • Salt og sukker til rimning
 • bladguld

Sådan gør du
 

Forberedelse:

 • Dagen før: Start med at rimme kammuslingerne. Det bør gøres i god tid, gerne dagen før. Drys salt og sukker over kammuslingerne, cirka 2 teskefulde af hver og film dem og sæt dem på køl.
 • På dagen: Med et stykke køkkenrulle fjernes alt overskydende væske. Kammuslingerne skæres i tynde skiver. Blend størstedelen af myntebladene med olien og lad trække igennem et kaffefilter. Bland mayonaise med fintrevet citronskal. Jeg kom også guldpulver i, men det gjorde den bare brun, så det kan undlades. Kom den på en sprøjtepose. Skær champignonerne helt tyndt og pensel med en smule guldpulver.

Anretning

 • Anret de tynde lag af kammusling. Eventuelt med en lille madpincet og en udstikker, hvis det skal være sådan HELT RUNDT.
 • Pensel med mynteolien. Til min store ærgrelse blev mynteolien ikke grøn, men den havde heldigvis smagen.
 • Sæt små dupper af mayonnaisen.
 • Kom champignon og mynteblade på.
 • Lav den helt dyre og top op med en smule bladguld, som selvfølgeligt kan undlades.

 

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close