Grisen – Ny grillbar på Nørrebro.

Jeg er sgu en værre lille gris. Jeg elsker fastfood. Sådan rigtigt meget. Nok mest når jeg selv laver det herhjemme. Altså bare bare fordi det hedder hotdogs, burger, pizza og lignende, så skal det ikke være ensbetydende med at kvaliteten af den er ringe. Og det er måske også derfor at jeg ynder at lave den selv. Så kan jeg nemlig selv styre kvaliteten. Man kan nemlig være temmelig uheldig fra tid til anden, når man får den udefra. Men med det sagt, så vil jeg nu sige at jeg har fundet min nye favorit, hvis jeg ikke selv står bag gryderne.

Umut og kæresten Kathrine har lige åbnet grisen på Nørrebro. Og det kan vel nærmest ikke være gået nogen næser forbi. Aldrig i mit livs levende dage tror jeg en åbning af en grillbar har fået så meget omtale. Og hey, det er velfortjent. For det er altså helt fantastisk. Sådan helt igennem rigtigt fantastisk. Her er det klassiske grillbarsretter, som har fået et ansigtsløft udover det normale. Hvor man er vant til at det ofte bare er kedeligt kød fyldt i kedeligt brød med dressinger fra spanden, så er det helt omvendt her. Der er kælet for bollerne, retterne forfinet og smagene er i fokus.

Netop hjemvendt fra ferie, tog jeg konen under armen og vi tog op for at spise os mætte.Grisen - Ny grillbar på Nørrebro.Grisen - Ny grillbar på Nørrebro.

Kortet er kort og simpelt og ifølge Umut vil der ikke blive lavet om på det. Der er det der skal være. Flæskestegssandwich, frikadellesandwich, pølsemix, hotdog, bøfsandwich… Og så chokolademousse. Bum.

Grisen - Ny grillbar på Nørrebro.

Det er som regel maven som bliver mæt før øjnene, så jeg valgte at kaste mig ud i ikke mindre en to forskellige ting. Jeg startede med hotdoggen. I et brioche brød lå en god stor ristet pølse, som fik selskab af både bacon, forårsløg, syltede agurker, ristede løg, bløde løg og karse. Den blev svøbt i en gang mayonnaise med grove sennepskorn (mener jeg). Jeg var ret euforisk på dette tidspunkt, så fik måske ikke alle detaljerne med. Av min arm, den var god.Grisen - Ny grillbar på Nørrebro.

Hastigt videre til signaturretten, hvis man altså kan have det på en grillbar. I hvert fald var det den, som dagen før var blevet uddelt ikke mindre end 500 ud af gratis. Den måske blødeste bolle, som jeg til dato har fået. I den saftig flæskesteg med knasende sprød svær. Mayo, rødkål og åkander. Alt hjemmelavet… Selvfølgeligt! Hvilken fryd for ganen.

Grisen - Ny grillbar på Nørrebro.Til desserten. Der er jo kun en dessert på kortet, så det er faktisk ikke så svært at vælge. Chokolademousse med flødeskum. Ikke så meget pis. En super let og luftig mousse, som man kan smage er lavet med ordentlig chokolade. Et eller andet sted, så virker den ret bekendt, da vi vist laver den på samme måde. Jeg har også været en del forskellige chokolademousser igennem, da det er konens favorit. Og vi er blevet enige om, at det er sådan at vi godt kan lide det. Hvor heldig er det så ikke lige, at man så kan gå ud og få den samme. Less is more. Selvom der faktisk er mere i glasset, end man lige regner med. Så man kan godt få en lille smule ondt i maven, selvom man ikke vil stå ved det. Der er ikke nogen chokolademousse, som nogensinde har knækket mig.

Der er jo også skår i glæden. Nå, hvad siger du? Jo, og det var at det mættede så meget, at jeg ikke havde plads til en bøfsandwich. Man kunne på kilometers afstand se, at det var sådan en rigtig beskidt en af slagsen. En af dem, hvor der var forstået, at der altså skal rigeligt med sovs på toppen. Jeg var lidt ked. Men nu har jeg heldigvis en god undskyldning for at komme igen.

Som du kan læse dig frem til, så er jeg temmeligt begejstret. Sådan helt vildt. Maden er fantastisk. Og sjældent tør jeg sige, at noget er det bedste, som jeg har fået. Men den flæskestegssandwich er den bedste. Grisen var god, men det der tog det fra skide godt til sublimt var bollen. Uden tvivl den bedste burgerbolle, som jeg har indtaget.

Jeg synes, at du skal være lidt god ved dig selv og tage til Nørrebro og få dig noget god gammeldags nytænkt grillmad. Det er sådan helt deroppe, hvor man er en lille smule våd i buksen og smurt ind i mayo når man går derfra. Happy days.

Der er åbent hver dag fra klokken 16.30 til 21 – Eller til de 200 boller, som laves dagligt er udsolgt.

Grisen
Fredensgade 5
2200 København N

Join the Conversation

  1. hej.
    Sikke en fin blog.
    Min ene datter og jeg lider af gluten allergi. Og jeg tænkte om ikke jeg ku give dig udfordringen at finde et godt sted at spise med den irriterende lidelse.
    På forhånd tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close