Bagte kartofler på grillen med gris. Projekt Gris #3

Reklame – Udgivet i samarbejde med Char-broil.

Idag skete der så det dejlige, at grillsæsonen startede. Jeg vil sige at jeg i noget tid har ventet på grillvejret, men nu skulle det endeligt vise sig fra sin bedste side. Jeg håber det bliver ved med det i lang, lang tid. For i år skal jeg nemlig grille rigtigt meget. Det betyder også, at jeg for fremtiden gerne vil tituleres “Hr Ambassadør”. Jeg er nemlig teamet op med Char-broil for at dele noget grillglæde. Det kommer I til at se en del forskellige steder. Og lur mig om der måske ikke også falder lidt guf af til en heldig vinder eller to. Vi har ret mange ting vi vil lave sammen, men det bedste af det hele er, at jeg også samtidig får helt frie hænder til at lege alt det jeg har lyst til. Min plan er, at jeg gerne vil lave lige dele klassiske barbecueopskrifter og lige dele hverdagsgrillen. Altså hvor man tager det der meget højtidelige ud af at grille og så faktisk bruger det til en gang nem mad i hverdagen. Karen glæder sig, for hun kan godt lide når jeg griller, for der sviner jeg mindre i køkkenet.

Fordelen ved at være ambassadør for Char-Broil er også, at man virkeligt kan låne sig til en masse legetøj.  De havde lidt blandet forskelligt, som jeg gerne ville prøve. Men den her “klassiske” gasgrill er grundstenen. Det er også den som vi skal bruge til et events, så jeg lige lære den rigtigt godt at kende. Det her er ikke nogen anmeldelse. Det er jeg jo alt for inhabil til at lave. Og jeg har i øvrigt også kun haft den et døgn, så det er jeg heller ikke erfaren nok til. Førstehåndsindtrykket er dog meget positivt. Den varmer utroligt jævnt og laver fine grillstriber. Det var heller ikke den mest udfordrende opgave, som den blev sat på.

Dette er modellen som hedder “Professional 3400b“. Tre brændere og et enkelt sideblus, så man også kan koge kartoflerne samtidig. Der bliver masser af tid til at snakke om features og lir senere, så der tager vi den.


Dagens måltid var i sin enkelhed “bare” en bagt kartoffel, som jeg havde toppet med lidt grønt, grillet gris og så en ranchdressing. Jeg havde ikke forfærdeligt mange godter i køleskabet, så fyldet kunne sagtens have været mere festligt, men det virkede altså. Pimp det gerne med dine favoritter – Og rester. Koteletterne som jeg grillede var med svær. Det er ikke altid man lige kan opstøve det, men jeg havde jo selv parteret grisen, så jeg måtte selv vælge. Du skal ikke sige at der ikke er fordele. Hvis man spørger sin slagter, kan han normalt også trylle. Du kan også bruge både kylling, bøf eller en omgang pulled pork i stedet.

Vi havde bagekartofler i bowlingkuglestørrelse, så vi fik dækket alle behov ved en pr mand. Så var der også lidt kotelet, som blev serveret på siden. Men er dine bagekartofler mindre – eller sulten stor – så lav to pr. mand.

Bagte kartofler på grillen med gris. Projekt Gris #3

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

 • 4 bagekartofler
 • 1 god håndfuld friske urter her timian
 • 2 store eller lidt flere små svinekoteletter på ben
 • 1 dl barbecuesauce
 • 0,5 lille spidskål
 • 10 cherrytomater
 • 100 g ærter
 • 3 forårsløg

Ranchdressing

 • 3 spsk mayonnaise
 • 5 spsk creme fraiche
 • 1 tsk french sennep
 • 1 spsk finthakket purløg
 • 0,5 fed revet hvidløg
 • Salt og peber

Sådan gør du
 

 • Kartoflerne vaskes grundigt og stikkes med en gaffel.
 • Pak kartoflerne i stanniol sammen med den friske timian.
 • Grill kartoflerne over lav direkte varme, men med højere inddirekte varme. Jeg havde det mellemste blus på laveste flamme og de to på hver side på cirka 2/3 af varmen. Grill dem i cirka 1 time til 75 minutter afhængig af størrelsen.
 • Lad bare kartoflerne ligge på blusset og passe sig selv, mens du griller koteletterne.
 • Hvis der er svær på. Gnides denne med godt med salt og grilles mod risten ved høj varme i cirka 4-5 minutter. Brun koteletterne på hver side.
 • Skru lidt ned for varmen og grill 5-8 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Pensel løbende med barbecuesauce.
 • Lad koteletterne trække 5 minutter før de skæres i tynde skiver.
 • Skær spidskålet i tynde strimler. Blancher ærterne. Hak tomat og forårsløg.
 • Rør ingredienserne til ranchdressingen sammen. Smag til og juster eventuelt syres med en smule honning.
 • Flæk kartoflerne. Kom lidt dressing i bunden. Herpå spidskål, tomat, ærter, forårsløg og kød. Top med mere dressing.
 • Server med det samme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close