Nemme hjemmebagte krydderboller

Står du lige med 500 gram smør, så er der her noget, som du kan smøre det på. For der findes slet ikke noget bedre end krydderboller med tandsmør. Sådan et rigtigt tykt lag. Faktisk er det jo idag store hvededag. Helt ærligt, jeg kan slet ikke finde forskellen på hveder og krydderboller, sådan lige udover formen. Der er kardemomme i begge og de består begge mest af luft. Hvis du har lyst, så må du altså gerne kalde dem her hveder.

De her krydderboller er faktisk næsten alt det, som jeg ikke bager normalt. Jeg må indrømme, at jeg faktisk foretrækker, at der er lidt mere gods i mit bagværk. Ellers kan man bare køre den ene ind efter den anden og så slet ikke nå at blive mæt. Men igen, der skal være lidt plads til det hele og jeg er faktisk ovenud tilfreds med resultatet. Faktisk har de heller ikke meget med dem, som du kan købe i supermarkedet. For dem her smager usansynligt godt.

Faktisk er det lige før, at du også kan komme en gang chokolade eller rosiner (og så undlade kardemommen) og så har du de blødest fødselsdagsboller. Jeg tror lige jeg hopper tilbage til den her, når vi skal holde fødselsdag næste gang.

Nemme hjemmebagte krydderbollerNemme hjemmebagte krydderboller

Nemme hjemmebagte krydderboller

Thomas

Ingredienser
  

 • 4 dl sødmælk
 • 35 g gær
 • 2 æg
 • 1 spsk sukker
 • 1,5 tsk salt
 • 1 strøget tsk stødt kardemomme
 • 650-750 g mel
 • 75 g smør

Sådan gør du
 

 • Lun mælken til den er håndvarm. Opløs gæren heri og pisk æg, kardemomme og sukker i også. Rør nu mel i og ælt i cirka 7-8 minutter til den er glat og er blevet en smule spændstig. Tilsæt nu tern af smør og salt og ælt til smørret er indarbejdet i dejen. Lad dejen hæve en halv time på køkkenbordet.
 • Del dejen i 14-16 lige store kugler og rul dem ud. Du har muligvis brug for godt med mel på bordet, da dejen er lidt fedtet. Sæt bollerne på en bageplade med 3 cm imellem dem. Lad dem hæve til de er doblet i størrelse. Det vil tage et par timer, så fat mod.
 • Bag krydderbollerne 16-18 minutter i en 200 grader varm ovn - Til de er blevet endnu større og har taget farve.
 • Prøv at lade bollerne køle før du kaster dig over dem.

Nemme hjemmebagte krydderboller

Join the Conversation

 1. Hej Thomas,

  Jeg bager disse boller i morgen, til min fødselsdag, og jeg glæder mig meget – de ser helt rigtige ud!

  Jeg har bare et spørgsmål – hvad er de penslet med? Jeg synes ikke helt de skinner så meget, som de ville gøre, hvis det var æg, så jeg tænker at det måske er mælk?
  De skal sikkert nok blive gode uanset, men det kunne jo være du nåede at se denne kommentar i tide, hvis jeg nu er helt galt på den!

  1. De er slet ikke penslede. Hvis du pensler med æg bliver de mere skinnende og mere ala den normale fødselsdagsbolle. Hvis du kun bruger æggeblomme, skulle de skinne endnu mere 🙂

   Tillykke med fødselsdagen.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close