Lammetagine – Og lammekøds-giveaway.

Reklame Green Seed Group

I dag er en ikke bare en dag, men en rigtig god dag. For du kan være den heldige vinder, som vinder godt lam fra Wales til en værdi af 2000 kroner! Du skal længere ned for at finde ud af hvordan.

Og først konkurrencen om lammekød til en værdi af 2000 kroner.

Vi vil rigtigt gerne glæde en heldig vinder med lammekød til en værdi af 2000kr. Hvad skal du gøre for at deltage?

  • FØLG  https://www.instagram.com/welshlambandbeefdk/ på instagram, hvor du også kan få masser af inspiration til brug af lammekød og opskrifter.
  • NOTER i en kommentar på denne post på instagram – IKKE her på bloggen, hvilken opskrift du ville lave først med lammekødet, hvis du vandt. Du skal være mere end velkommen til at følge mig også, men det er ikke et krav.

Det med småt: Vinderen udtrækkes den 21/3 via lodtrækning. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Vinderen skal bo i Danmark. Vinderen kontaktes direkte via instagrams beskedsystem – Svares der ikke indenfor 7 dage, trækkes der en ny vinder.

Jeg var så heldig, at jeg for nu en lille håndfuld år siden blev inviteret på lammeklappe (og spise) tur til Wales. Det var lidt en øjenåbner for den lille små lammekødsforskrækkede mig, som ofte havde været en smule skeptisk over for lam. Altså det hænger jo ofte sammen med hvilke lammeudskæringer man har spist, hvorfra de kom og så selvfølgelig tilberedningen af dem. Det er jo nok lidt stort at sige at sige, at jeg her så lyset. Men i hvert fald har jeg siden brugt lam fra Wales som min ”sikre” bastion. Jeg må også indrømme, at jeg ikke rigtigt kan se nogen idé I at få fragtet lam fra den anden side af verden for at det skal ende på mit middagsbord. Og Wales er stadig i samme afstand fra København, som nogle af de ting som de nynordiske restauranter kalder lokale nordiske, hvis man forstår sådan en lille en. Og så er der også den store fordel ved lam fra Wales af det sælges i udvalgte Meny’er.

Daphne, som er leveringsdygtig i noget af det bedste lam fra Wales. Still going strong.

Lam fra Wales bringes til Danmark af Green Seed Group, som også importerer walisisk oksekød. Lammekødet er certificeret med BGB (beskyttet geografisk betegnelse), så du aldrig er i tvivl om ophaet på det. Lam fra Wales har en fin og let smag. Det har en delikatsmag af lam og er på ingen måde ullet, som mange altid har paraderne oppe for. På turen fik vi forklaret ganske enkelt, hvad der gjorde udslaget i forhold til smagen i lammekødet. Og i bund og grund smager produktet af det, som det er lavet af. Så her er der tale om blanding af frisk luft, motion og masser af grønt. Så fårene får lov til at gå ude hele året med undtagelse af et lille stykke tid når de er inde for at lemme. Det er for at beskytte lammene, som de fristelser som de er for ulve og lignende, som også gerne vil snacke lam fra Wales. De lever primært af græs og urter fra bakkerne, hvor de går. Det er ret stressfrit at være får. Daphne, som vi besøgte, der også leverer lam til Jamie Oliver med flere, satte det også lidt på spidsen og forklarede, at hvad var ideen med at bruge så lang tid på at lave godt lammekød, som har brugt hele deres liv i et spa af frisk luft og grønne urter, for så stresse det helt vildt i dens sidste tid op til slagtning ved en lang transport. Så mange lam slagtes lokalt for at undgå dette. Vi mødte også en af Daphnes slagtere, som kunne partere et lam hurtigere end jeg kunne udtale et bynavn på gælisk. (Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch) Og nej, det er ikke noget jeg finder på.

Jeg har jo tidligere delt opskrifter med walisisk lammekød, så skulle du være den heldige vinder af kødet, så kan du her se hvordan jeg har brugt det i mit køkken. Som du kan se, så passer det både til hverdag, fest og det lige midt imellem. Aller nederst i indlægget får du også en opskrift på en let simreret med lam. Jeg har lavet lammet i tagine sammen med grønt og krydderier. Der er meget lidt arbejde i det og så har du en dejligt varmende ret, nu hvor det ikke helt er blevet forårslunt endnu.

Lammekebab (fra Wales):

Lam med ærter ala francaise:

Grillet lam med ratatuille:

Lammekrone med Pebersauce:

Lammetagine med fennikel og gurkemeje

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 g Lammeculotte
  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk ras el hanout
  • 3 stk laurbærblade
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 spsk tomatpuré
  • 5 dl fond (kylling, lam eller kalv)
  • 5 stk majroer
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 1 dåse flåede tomater (her gule, men røde virker fint).
  • 1 stk fennikel
  • 25 g pistacienødder – usaltede.
  • Frisk koriander.

Sådan gør du
 

  • Skær skindet af culotterne. Skær dem i grove tern. Brun dem i en smule olie.
  • Kom kvarte løg og hvidløgsfed på. Svits dem let. tilsæt krydderier og tomatpuré og steg til de begynder at afgive duft.
  • Kom fonden på og tilsæt også kvarte majroer, abrikoser, chunks af fennikel og flåede tomater. Krydr med salt og peber. Bring i kog og læg låg på.
  • Sæt i ovnen 75 minutter ved 160 grader. Mærk på kødet undervejs, for det skal blot være mørt.
  • Smag til en ekstra gang med salt og peber. Top med pistacienødder og frisk koriander.
  • Server med dampet couscous og en grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close