Go Back

Nemme hjemmebagte krydderboller

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 dl sødmælk
  • 35 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 strøget tsk stødt kardemomme
  • 650-750 g mel
  • 75 g smør

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er håndvarm. Opløs gæren heri og pisk æg, kardemomme og sukker i også. Rør nu mel i og ælt i cirka 7-8 minutter til den er glat og er blevet en smule spændstig. Tilsæt nu tern af smør og salt og ælt til smørret er indarbejdet i dejen. Lad dejen hæve en halv time på køkkenbordet.
  • Del dejen i 14-16 lige store kugler og rul dem ud. Du har muligvis brug for godt med mel på bordet, da dejen er lidt fedtet. Sæt bollerne på en bageplade med 3 cm imellem dem. Lad dem hæve til de er doblet i størrelse. Det vil tage et par timer, så fat mod.
  • Bag krydderbollerne 16-18 minutter i en 200 grader varm ovn - Til de er blevet endnu større og har taget farve.
  • Prøv at lade bollerne køle før du kaster dig over dem.