Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Surdejspizza med parmaskinke

Jeg er endeligt lykkedes med at holde en surdej i live mere end en uge fra jeg startede. Og det måtte så fejres med pizza. Ok, nu var det vist mere at jeg overlevede en lørdags aftens stradbasser, som gjorde, at vi skulle have pizza.

Jeg havde da også været forudseende og sat pizzadejen over i god tid, lavet tomatsaucen, så der var helt minimalt, hvad der egentlig skulle ske på dagen. (Heldigvis). Har du ikke lige en surdej på lager, så erstat surdejen med en dl creme fraiche eller andet surmælksprodukt i stedet. Mit tilbehør skal også være så enkelt og godt som muligt. Det her er faktisk en af min helt store take away klassikere. Den bestiller jeg altid, hvis den endeligt står på pizza udefra. Hos den lokale wannabe italiener, kan man også tilkøbe en gang trøffel – Som vist mest i virkeligheden er en svampemos spædet op med trøffelolie. Men hej, det er stadig så meget bedre end det andet slam man kan købe. Du kommer selvfølgelig bare dit favoritfyld på. En pizza skal jo både være tynd og sprød, så mine er bagt på en pizzasten. Har du ikke sådan en, så sørg i hvert fald for at have pizzaen så langt nede i ovnen som muligt og bag den med varmluft med undervarme (hvis din ovn kan det). Kan den ikke det. Så bare giv den så meget varme den overhovedet kan trække.

Min portion dej blev til 2 pizzaer og et godt stort brød. Du kan jo sagtens halvere den. Den her portion passede bare med det surdej jeg tog fra. Hvis du ikke har tid til at koldhæve dejen, så kan du sagtens bare komme cirka 20g gær i istedet og så lade den hæve op i normalt på køkkenbordet. Du får lidt bedre smag i den koldhævede.

Surdejspizza med parmaskinke Surdejspizza med parmaskinke

Surdejspizza med parmaskinke

Thomas
Antal 4 -5 pizzaer

Ingredienser
  

Dej

  • 2 dl surdej
  • 4,5 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 spsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 250 g durummel Kan erstattes af tipo 00
  • 700 g tipo 00 mel eller bare helt almindeligt hvidt mel.

Tomatsauce

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 5-6 kviste frisk oregano eller tørret
  • 1 spsk balsamico
  • Salt og peber

Herudover

  • 1 klump frisk mozzarella pr pizza.
  • 4 skiver parmaskinke pr. pizza
  • Ruccola
  • Parmesan
  • Frisk basilikum

Sådan gør du
 

Pizzadej

  • I det kolde vand opløses gæren. Surdejen røres heri sammen med olien. Tilsæt mel og salt. Ælt til dejen bliver spændstig og slipper siderne. Forvent at det tager et sted mellem 12 og 17 minutter. Det er umiddelbart nemmest at gøre på maskine.
  • Når dejen er æltet færdig kommes den i en skål og overdækkes med film, så den ikke tørrer ud. Sæt den på køl og lad den hæve til dagen efter.

Tomatsauce

  • Skær hvidløget i tynde skiver og steg i en smule olie. Det må endeligt ikke branke. Kom herpå de hakkede tomater. Lad det simre i cirka 5 minutter. Smag til med frisk oregano, salt, peber og balsamico. Giv den en hurtig tur med en stavblender.

Nu skal der laves pizza.

  • Fordel dejen i 4-5 lige store kugler. Rul tyndt ud og fyld på med fyldet. Først tomatsauce, så mozzarellaen, som blot rives i mindre stykker.
  • Bag pizzaen i cirka 10 minutter ved 275 grader på pizzasten. Længere hvis din ovn ikke kan blive så varm. Osten skal være smeltet og kanten have taget farve.
  • Top pizzaen med parmaskinke, skyllet ruccola og høvlet parmesan.
  • Nyd med det samme og med en du godt kan lide.

 

 

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close