Cazuela – Chilensk hønsekødssuppe.

Når vi kommer til de der retter, som vækker minder på en eller anden måde. Så er der kun en måde de kan laves på og det er lige præcist den måde, som man har fået dem serveret før. Det er faktisk derfor jeg har været en smule tilbageholden med at lave denne ret. Det er den første chilenske ret, som jeg kan huske. Faktisk var det bare en ud af to retter, som min far lavede. I hvert fald som jeg kan huske.

Nu er jeg selv blevet far, så jeg tænker meget over mange ting. Blandt andet af jeg gerne vil øve mig på den chilenske madlavning, for min søn skal jo også vide hvor han stammer fra. Det er noget jeg er stolt af, men ikke sådan rigtigt fylder så meget i hverdagen. Min far lagde vejen fordi København, fordi vi i weekenden døbte den lille. Bare rolig, der var præst til stede og det var i kirken, selvom det kunne lyde som noget vi lige klarede nede i parken. Men så tog jeg chancen og lavede en gang cazuela til ham. Og jeg tror han godkendte. Jeg lavede den ud fra hvordan jeg kunne huske den. Jeg kom vist også lidt for meget ris i – Jeg har skaleret opskriften lidt ned. Jeg kan huske, at da jeg var lille, var noget af det bedste at spise de her ris, som var kogt med.

Jeg bruger her blot 6 kyllinge overlår, som jeg havde i fryseren. Men det er nemmest at bruge en hel kylling, synes jeg. Den skal bare lige deles i mindre stykker og så derud af. Da jeg researchede op til den her opskrift. Ja, det lyder meget fint. Så kan jeg se, at man vist ret ofte også bruger både græskar, pralbønner og majs. Men det brugte vi altså ikke. Suppler op med det, hvis du lige har det ved hånden. Det er meget typisk at bruge græskar og pralbønner i det chilenske køkken. I hvert fald det jeg kender. Det er jo et fantastisk langt land, hvor der er alle typer klima fra ørken til arktisk kulde. Så hvad man lige spiser fra det ene sted til det andet varierer meget. Og det er i hvert fald sådan her, min far ville lave den.

For god ordens skyld, så satte min gryde begrænsninger for hvormeget jeg fik lavet. Men er du i gang, så suppler gerne op, så du har til to eller tre dage. Her var der til 3-4 personer. Altså sådan nogle personer, som får noget de RIGTIGT godt kan lide, men ikke har fået i mange år. Så du kan nok godt trække den lidt længere. Mere grønt og mere vand, så kommer du langt.

Vi får altid en salsa til, som gør den ekstra god. Ofte snitter vi den bare, men jeg kørte den på minihakkeren til min bamix, så det var hurtig klaret. Den står sådan cirka af 1 løg i tern, 2 friske chilier, 1 fed hvidløg, 2 spsk sriracha (fordi det er godt), saft og skal fra en halv citron, lidt olivenolie og godt med frisk koriander.Blitz og server.

Cazuela - Chilensk hønsekødssuppe.Cazuela - Chilensk hønsekødssuppe.

Cazuela - Chiliensk hønsekødssuppe.

Thomas
4 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter

Ingredienser
  

 • 6 kyllinge overlår eller en hel kylling delt.
 • 2 l vand
 • 7-8 mellemstørrelse kartofler
 • 6-7 gulerødder
 • 3 små zittaurløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 dl jasminris
 • 3 laurbærblade
 • Frisk koriander
 • Frisk oregano
 • Salt og peber

Sådan gør du
 

 • Læg kyllingen i en stor gryde og kom vandet på. Det skal gerne mere end dække kyllingen. Bring kyllingen i kog og kog i 2-3 minutter. Herefter skummes urenhederne fra. Tilsæt løg i tynde både og hvidløg. Bind end bouquet garni af laurbær, korianderstilke, oregano og evt lidt persille. Kom den ned i suppen. Simmer nu i cirka 40-45 minutter. Skum efterhånden, hvis der skulle lægge sig noget skum på toppen.
 • Kom halverede skrællede kartofler og gulerødder ved. Tilsæt også en smule salt. Målet er nemlig ikke, at kartoflerne skal koge ud. Efter endnu et kvarter kommes risene ved, som forinden er skyllet grundigt. Kog endnu et kvarter
 • Fisk bouquet garni op og smag til med salt og peber. Eventuelt en smule citronsaft, hvis den føles lidt tung i røven. Lidt syre kan altid hjælpe.
 • Server med godt brød og masser af salsa, som brænder bare en smule.

Cazuela - Chilensk hønsekødssuppe.

Join the Conversation

 1. 3 stars
  Skøn ret. Tåler nu fint lidt ekstra ris synes jeg. Jeg pillede kødet af kyllingen og puttede det i suppen igen…ved ikke om det er ren blasfemi?

  1. Det tror jeg egentlig ikke det er.
   Bare for min fars skyld, lod jeg også skindet sidde på kyllingen. Det er han en hund efter, jeg vil nu hellere have det sprødt.

 2. 5 stars
  Super lækker ret 🙂 Jeg lavede den til mine gæster i weekenden og de var alle vilde med den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close