Nem, sommerlig pasta med jomfruhummer og asparges.

Jeg tror næsten det er 14 dage siden jeg købte nyt kamera. Og det værste i hele verden er, at jeg har haft så travlt med alle mulige opgaver, som ikke inkluderede mig med et kamera, at jeg nu er storsulten på at tage billeder. Der går så også lige et par dage til før det kan lade sig at gøre.  Sådan rigtigt. Det kribler og krabler i fringrene, så jeg måtte også lave noget tilnærmelsesvist fotogent mad idag, som kunne komme på bloggen. Men helt ærligt, energiniveauet var ikke det højeste. Igår var jeg med til at lave med til 100 mennesker i det velgørende øjemed, som jeg tidligere har talt om. Det var en ret stor succes. Så stor at den måtte fejres med to øl efter. Og i morges tidligt op for at handle ind og gøre klar til morgendagens fotoshoot. Ud og kigge på bolig. Rydde op. Underholde lillemand. Finde tid til at lave aftensmad + kort fejring af 3 år jubilæet i firmaet. Preppe mere og så skrive det her indlæg. Og så i seng.

Ja, faktisk lige præcist idag er det 3 år siden at jeg sagde nej tak til A-kassen og lavede mit eget lille firma. Det er jo måske ikke den helt store ting, men det er da meget sjovt at lige huske sig selv på de her mærkedage og så også lige prise sig selv lykkelig for at det faktisk stadig er muligt at være herre i eget hus. Det er var jo ikke noget jeg reelt troede var muligt bare en måned før jeg sprang ud i det, så faldt brikkerne bare på plads og jeg kunne mærke at jeg ikke lige præcist var på vej tilbage bag skrivebordet i IT øjemed. Jeg havde det som en del af min 5-7 års plan, at jeg måske deromkring kunne leve af det, men det skulle vise sig at blive en del af næste måneds program. Så jeg vil bare lige sige at jeg er helt vildt glad for at så mange vil støtte op om det her vanvidsprojekt. Og mest af alt fordi jeg har verdens mest tålmodige kone, som bare nikker overbærende, hver gang jeg får en ny dum idé – Og det skal siges at det sker ret ofte. Og det indebærer også et eller andet dumt indkøb, som vi ikke har plads til meget længere. “altid stolt, aldrig imponeret”.

Men den her store dag blev fejret med noget så fint som hummer. Og det var den jomfruelige version af slagsen, som jeg for den sags skyld også foretrækker. Jeg købte dem, da jeg skulle handle ind til morgendagens stradbasser. De er som regel en smule billigere i Inco, så det er den der lille hverdags luksus, som man kan unde sig selv. Hvis du ikke lige er i nærheden af en god fiskemand, så kan man også nogle gange få dem på frost, enten med eller uden skal. I en snæver vending kan de vel også erstattes af enten rejer eller krebsehaler.  Det er tænkt som en let sommerlig ting, som skal være både let i udtrykket men også være så tilpas nem at lave, at det er noget man kan gøre på en hverdag. Den her ret tog lige præcist 30 minutter fra sofa til spisebord. Og den primære grund var at vores komfur var noget så langsom til at bringe vandet i kog og at det tog lidt tid at pille hummerne (og huske tarmen). Men med lidt fingersnilde, så kan det gå hurtigere. Mine spaghetti skulle koge 9 minutter, hvilket passede med den tid det tog at lave resten af retten.

Den her omgang er tiltænkt 2 personer (og en lille mand som faktisk tog godt fra til aften) som hovedret med lidt salat på siden. Det er derfor jeg beregnede cirka 125g pasta pr mand. Er det en ud af flere retter, så ville jeg nok gå efter 75-100g pasta pr. næse. Men du ved helt sikkert hvormeget I plejer at spise. Prøv at ram det.

PS. bare lige for god ordens skyld, så er reglen at man aldrig kommer ost på/i pastaretter med fisk og skaldyr. Det er i hvert fald sjældent det gør sig godt sammen. Så undlad at pøse til med revet parmesan. Mest for din egen skyld.

Nem, sommerlig pasta med jomfruhummer og asparges.

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 portioner

Ingredienser
  

 • 250 g spaghetti
 • 200 g pillede jomfruhummer uden tarm
 • 2 fed hvidløg
 • 0,5 dl olivenolie
 • 200 g san marzano tomater
 • 10 grønne asparges
 • 100 g ærter
 • 1 dl hvidvin
 • 1 spsk finthakket timian
 • Salt og peber

Sådan gør du
 

 • Vand til pasta bringes i kog. Tilsæt godt med salt og sæt pastaen over og koge.
 • Varm en pande op med olivenolie og kom fine skiver hvidløg på. Lad det lige ligge der et halvt minut før det får selvskab af halverede tomater, timian, asparges i skiver og ærter. Hvidløget må ikke tage farve.
 • Varm grøntsagerne i et par minutter før det får selskab af vinen. Kog vinen næsten væk før du kommer jomfruhummerne på. De skal bare forsigtigt simre med i 1 minut.
 • Kom pastaen på, gerne sammen med lidt af kogevandet. Lad det arbejde sig sammen.
 • Server med det samme. Eventuelt med finthakket persille på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close