Mac’n’cheese – den helt greasy, men nemme.

Hvis jeg selv skal sige det, så laver jeg altså nogle rimeligt gode spareribs. Jeg tror faktisk jeg på facebook har spået, at Jensens bøfhus ville få økonomiske problemer, da de ben var så gode, at folk ikke ville købe deres færdige i supermarkedet mere. Jensens bøfhus fik vist problemerne, men det var vist ikke på grund af mine spareribs. Det klarede de helt selv. Men opskriften på de gode spareribs finder du lige her. Men der var også en anden ting, som jeg lovede, men ikke fik holdt i det indlæg. En god opskrift på mac and cheese. Og jeg var faktisk sikker på at jeg havde lavet en “plain” version på bloggen, men der var jeg dum igen. Hvormange gange skal jeg sige det til mig? Der er en udemærket version med græskar, men det er ikke helt det samme.

Nuvel, jeg rider ikke samme dag som jeg sadler, men jeg kommer som regel i mål. Og her er jeres mac and cheese. Det er den version som giver hjertebanken. Så den passer godt til grilludskejelserne og hvad I ellers må have på tapetet af grease. Vi fik noget så simpelt som et par gode chipolata pølser og en spidskålssalat til. Sådan kan man også gøre det. Hellere to små gode pølser end en kæmpe sej bøf.

Jeg troede at jeg havde cheddar på lager, men det viste sig at det faktisk var revet mozzarella. Det er også en fin ost, men det er bare ikke den kraftigst smagende. Så skal der lidt mere smag, så overvej om måske ikke halvdelen af osten skal være en lagret cheddar eller lignende.  Hvis du er rig kører du 300 gram gruyere  eller vesterhavs ost i. Hvis du er lidt trist til mode, så kommer du mere ost i. Og måske lidt sprødt bacon. Altså det her er grundopskriften og så er det op til dig at pimpe den.

Faktisk smager mac and cheesen allerede godt når den kommer op fra gryden. Men lidt rasp og mere ost gør det bare bedre og mere legitimt at spise grønt salat ved siden af. Vi fik to af de her fade/skåle. Så der er tilbehør til et sted mellem 4 og 6 personer afhængig af deres glubende appetit. Så mange er vi ikke herhjemme, så vi tog blot en af dem og gratinerede og så har vi den anden til i morgen, hvor den får en tur i ovnen. Retten er ikke sindssyg god at genopvarme, når den først har været i ovnen en gang. Så hellere vente med at komme den i ovnen til at det er tid til at spise den.

Mac'n'cheese - den helt greasy, men nemme.

Thomas
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 -6 portioner

Ingredienser
  

 • 300 g suppehorn eller anden lille pastatype.
 • 25 g smør
 • 2 spsk mel
 • 3 dl hønsefond
 • 4 dl mælk
 • 1,5 dl fløde her double cream for at gøre den ekstra greasy
 • 1,5 tsk sennepsmel
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 spsk finthakket frisk timian
 • Salt og peber
 • 300 g revet ost
 • 3 spsk rasp
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 kugle mozzarella

Sådan gør du
 

 • Pastaen koges efter anvisningen på pakken og siges.
 • Smørret smeltes og melet kommes i. Lad det samle sig og varme en smule uden rigtigt at tage farve.
 • Kom hønsefonden på og kog til det har samlet sig. Så mælken og til sidst fløden. Sørg for at røre godt rundt. Du skal ende op med en forholdsvis tyk konsistens, så lad det simre indtil du har det.
 • Smag til med sennepspulver, timian, røget paprika, salt og peber.
 • skru helt ned for varmen og rør osten i indtil den er smeltet. Så vendes pastaen i.
 • Kom i en smurt form eller forme.
 • Drys med rasp over og drisl med olivenolie. Slut af med tynde skiver mozzarella på toppen.
 • Bag 30 minutter ved 200 grader - Eller indtil osten har taget farve.
 • Spis med det samme.

Join the Conversation

 1. Signe O. says:

  Jeg har én gang (på mine ungers opfordring) lavet mac’n’cheese, og det blev noget lidt underligt, halvgrynet snask.. Skyldes det mon at jeg brugte en halvtarvelig cheddar (som lige var dét, jeg kunne få snitterne i), eller…? Det var ikke klumper i saucen (eller SOVSEN, i dette tilfælde).. Nå, men god weekend! 🙂

  1. Det afhænger jo lidt af osten og varmen. Jo mere fedt der er i, desto større chance for den skiller når den for for meget varme. Jeg plejer altid at slukke helt eller skrue meget ned, når jeg kommer osten i. Det kan også være at der måske ikke var mel nok i til at binde fedtet fra osten.
   Men den her opskrift virker i hvert fald, hvis man er lidt forsigtig. (også lidt uforsigtig).

   Thomas

 2. Signe O. says:

  Ja, jeg plejer jo at være rimelig succesfuld i køkkenet, men jeg tror, du har ret – bør nok slukke for varmen, når osten er kommet i! Tak for de gode råd! ?

 3. Thorbjørn says:

  5 stars
  Konge! Den har jeg ventet på! Tak Thomas!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close