Hjemmebagte nemme tvebakker / skorper

Nu er det jo officielt efterår, så man kan godt begynde at tænke på “ting man kan varme sig på i kulden”. En af dem er så hyldebærsuppe. Og det er altså nu du skal ud og plukke hyldebærene, hvis ikke fuglene skal rende med dem for næsen af dig. Jeg er ved at lave en opskrift til Gather Catch Cook på både hyldebærsaft og hyldebærsuppe. Og til sidstnævnte skal du jo bruge tvebakker, hvis du spørger mig. Jeg har set flere bud på hvad det kan toppes med, men jeg mener altså at tvebakker er det helt rigtige.

Faktisk hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke, at jeg har fået tvebakker med meget andet i mit liv end hyldebærsuppe. Og det indtil i dag. For jeg kunne jo så læse mig frem til, at folk sidestiller tvebakker og skorper. Og så har jeg. For skorper har vi fået med masse andet. Og jeg kender en lille gut, som er ret så vild med dem. Og så var der jo endnu en grund til at bage mange. De kan jo også nærmest holde sig forevigt, hvis de er tørret ordentligt og så pakket lufttæt. Så lang tid tror jeg dog ikke de holder herhjemme.

Nu siger jeg ikke at jeg er sløv, men der gik stille og roligt et lille lys op for mig idag. TVE-BAKKE – TO BAGT – BAGT TO GANGE – Ikke noget med tobak. Så gav det også mening hvorfor det hedder zwieback på tysk. Aha Aha. Det er jo egentlig bare en meget let bolle, lavet på en gærdej, som er blevet flækket og bagt/tørret igen. Så hvis du synes du får lidt for mange tvebakker ud af portioner – og ja, det bliver til en del. Så spiser du bare et par af bollerne med smør før. Det er også ok. Jeg vil tro at nogle også kunne dristes til at komme en smule kardemomme i. Det har jeg i hvert fald fået skorper med. Det ville også gøre sig smagsmæssigt til hyldebær. Det er helt op til dig at vælge.

Hjemmebagte nemme tvebakker / skorperHjemmebagte nemme tvebakker / skorperHjemmebagte nemme tvebakker / skorper

Hjemmebagte nemme tvebakker / skorper

Thomas

Ingredienser
  

 • 4 dl mælk
 • 30 g gær
 • 1 spsk sukker
 • 2 æg
 • ca 800g mel
 • 100 g smør
 • 1,5 tsk salt

Sådan gør du
 

 • Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker og æg. Pisk det sammen.
 • Lidt efter lidt tilsættes melet og dejen røres sammen. Den skal æltes til den er let elastisk og slipper kanterne - ca 5 minutter. Mængden af mel kan variere efter hvor meget gluten, som du har i melet.
 • Tilsæt smør og salt og ælt til smørret er optaget i dejen.
 • Lad dejen hæve op til cirka dobbelt størrelse i skålen. Det tager en times tid.
 • Rul små boller af dejen - jeg fik i omegnen af 25 boller af dejen. Lad dem efterhæve cirka 15 minutter på pladen mens ovnen bliver varm.
 • Bag 12-14 minutter ved 200 grader. De skal blot være gyldne.
 • Lad bollerne køle lidt, flæk dem så med en gaffel. Tilbage på pladen. Tør i ca 1,5 time ved 120 grader. Lad dem eventuelt tørre mere ud på eftervarmen.
 • Opbevar helt tørt og lufttæt.

Hjemmebagte nemme tvebakker / skorper

Join the Conversation

 1. Har du aldrig fået varm mælk og tvebakker med sukker og kanel – ja, så har du noget til gode. Det fik vi ofte som efterret i min barndom (underne er de bedste til det, synes jeg!).
  Tvebakkerne druknes i mælken, så de bliver store og bløde, og sukker og kanel drysses over. Det skal jeg lige prøve igen med dine tvebakker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close