Nem kylling i marsalasauce med kapers og salvie.

Nogle gange skal man ikke makke for meget i tingene. Så skal man bare holde sig til nogle klassiske smagssammensætninger og så huske at komme godt med smør ved, samtidig med man bare læner sig tilbage og nyder. Det var sådan set udgangspunktet for denne nemme kyllingeret. Og så det faktisk at jeg havde en halv flaske marsala stående på bordet, som jeg egentlig gerne ville have brugt. Men mest bare nydelse.

Kombinationen af kapers, marsala og salvie er så klassisk, at det næsten gør ondt. Tænk fx saltimbocca. Jeg synes den er allerbedst til de lettere kødstykker som svinekoteletter eller mørbrad, kalv i de fleste “møre” udskæringer og så kylling. Men så er der også næsten fri leg indenfor det.

Jeg valgte egentlig at gøre det så enkelt som muligt idag. Så kyllingen blev vendt i lidt mel før den blev brunet af og derefter tog det 5 minutter at forberede saucen, tilbage med kyllingen og så lade ovnen klare resten. Det er virkeligt hverdagsoptimeret. Fordelen ved at vende kyllingen i mel inden den brunes er, at melet så går hen og jævner saucen mens den er i ovnen. Så det du tager ud af ovnen, er det færdige produkt. Jeg kunne lave det hele i min bradepande, da den også kan gå på induktion. Men ellers kan du overveje blot at lave det i en stor pande, hvis den kan gå i ovnen. Eller i en sauterpande med låg, hvor du faktisk kan gøre den helt færdig på blusset. En (brade)pande er klart det nemmeste dog.

Som tilbehør er mulighederne også ret rige. Du kan både køre en kartoffel til eller noget pasta måske. Vi kørte den endnu nemmere version, nemlig bare en salat og noget brød. Det var en kålsalat med vinaigrette. Derudover fandt jeg også lidt rosenkål og sortkål, som hurtigt blev stegt i lidt olie sammen med et skalotteløg, vendt med citronsaft og skal, for så at få til sidst at få lidt salt og peber (og smør). Så enkelt var det og det behøver absolut ikke være mere end det.

Kylling i marsalasauce med kapers

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Thomas Alcayaga Serves: 4 personer
Prep Time: 15 minutes Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

  • 1 kylling delt i over og underlår, brystfiletterne delt på midten og vinger.
  • 1dl hvedemel
  • Olie til stegning
  • 25g+25g smør
  • 3 skalotteløg
  • 5 fed hvidløg
  • 15 salvieblade
  • 75g kapers
  • 3,5 dl marsala
  • 3 dl let hønsefond
  • 1 citron
  • Salt og peber

Instructions

1

Vend kyllingestykkerne i mel. Brun dem godt af i olie og tag dem af panden.

2

Hak skalotteløg og hvidløg fint. Svits på panden sammen med 25g smør.

3

Når løgene er klare kommes der salvieblade, kapers og marsala på. Lad marsalaen koge ind til cirka halvdelen. Det er primært for at koge alkoholen væk.

4

Tilsæt fonden og bring i kog. Returner kyllingen til panden og krydr med salt, peber og citronskal og saft. Sæt små klatter af det sidste smør rundt omkring i fadet.

5

Sæt i ovnen i 35-40 minutter ved 180 grader.

6

Server med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close