Pæretærte med Frozen Yoghurt

Jeg er ret sikker på, at jeg er den sidste madblogger i Danmark til at anskaffe mig en ismaskine. Det var faktisk ikke rigtigt meningen at jeg skulle have mig en ismaskine. Jeg har godt nok gået og sukket om en ismaskine i sommerheden, men havde ikke rigtigt fået gjort noget ved det. Som sagt, så var det et  tilfælde, da jeg var på udkig efter en foodprocessor til min Kenwood køkkenmaskine, faldt jeg over et rigtigt godt tilbud på denne maskine fra Wilfa hos KitchenOne. Nu er jeg jo lidt den spontane type, så kombineret med at tilbuddet var godt,så havde jeg set at Anne havde postet et billede af en maskine magen til på instagram. Hun skal til at skrive en bog om is, så jeg tog det for gode varer. Jeg havde nemlig også hørt at nogle af disse maskiner havde problemer med at fryse ordentligt igennem. Jeg kan ikke huske hvilke udgaver det var, men af de is som jeg har lavet med min maskine, så har den her i hvert fald ikke nogle problemer med det. Isen på billederne nedenfor har bare fået en halv time og den var helt perfekt at lave quenelles af. Priserne på maskinerne ligger på nettet tæt op af hinanden, men da jeg tidligere har fået rigtig god service fra KitchenOne ved tidligere handler, så valgte jeg at handle her. Jeg kommer altså gladeligt tilbage til steder, hvor servicen har været i orden. Sådan er jeg lidt oldschool.

Jeg har allerede været igennem en del forskellige is, og jeg har stadig en masse jeg skal have prøvet af endnu. Alt fra helt klassiske flødeis til sorbeter. Faktisk har jeg fundet ud af, at is er en rigtig god måde at undgå madspild. Jeg har lavet sorbet af noget æblemos med lidt æggehvide. Jeg har most brune bananer og kørt på maskinen. Jeg ved godt det lyder lidt for sundt. Undskyld, men det er næsten lige så godt som at lave banankage. Jeg har fået brugt restfløde i en vaniljeis. Og så her, så lavede jeg Frozen Yoghurt af en gang græsk yoghurt, som jeg havde fået tilsendt fra Taverna sammen med en masse grillost. De var godtnok gået en lille uge over mindste holdbar datoen, men sådan nogle syrnede produkter holder jo meget længere. Yoghurten blev sødet med en smule honning og fik et ordentlig skud kanel og så var det den perfekte partner til en pæretærte.
Pæretærte med Frozen YoghurtPæretærte med Frozen Yoghurt

Til kagerne! Jeg lavede den normale portion mørdej til tærten. Dog var formen lidt mindre end normalt, så jeg havde også til en lille version, som I ser her i indlægget. Jeg vil tro at det passer til en tærteform på 24-26 cm i diameter. Måske lidt mere. Det handler jo også om hvor tyndt du får den rullet.

Ingredienser:

Tærte

 • 200g mel
 • 100g blødt smør
 • 50g sukker
 • 1 æg
 • 5-6 pærer (Brugte Clara Frijs)
 • 2-3 spsk flormelis

Frossen Yoghurt med kanel

 • 500g Græsk Yoghurt (10%)
 • 3 spsk flydende honning
 • 2-3 tsk kanel (smag den til, der er jo forskel på kanel)

Pæretærte med Frozen Yoghurt

Start med dejen. Arbejd smørret ind i melet. Bland sukkeret i. Saml dejen med ægget. Ælt så lidt som muligt, da det kan gøre dejen sej. Kom dejen på køl i en halv times tid. Hvis du får lavet formeget dej, kan den sagtens fryses og bruges senere. Bare lige et lille tip.

Rul herefter dejen ud og kom den i en smurt form. Nogle gange forbager jeg en tærte, men det var ikke nødvendigt, når det er en halvtør sag som denne. Det gik i hvert fald.  Skær pæren i tynde skiver og arranger dem den lidt fimset. Drys flormelis over. Bag ved 180 grader i cirka 40 minutter.

Til den frosne yoghurt skal du blot blande alle ingredienserne og komme massen i ismaskinen. Jeg kørte den cirka en halv time og så var den klar. Perfekt timing til tærten.  Om man kan lave den uden ismaskine. Tjoh, det vil jeg tro. Bare på frys med den og husk at røre i den ofte.

Nu giver resten vist sig selv.

Pæretærte med Frozen YoghurtPæretærte med Frozen YoghurtPæretærte med Frozen Yoghurt

Join the Conversation

 1. Sindssygt flotte billeder, Thomas!

  1. SINDSSYGT MANGE GANGE TAK. Du er fanname sød!

 2. Skønne, skønne billeder – som altid 🙂
  Hvor har du købt den smukke tallerken?

  1. Det er Gurli Elbækgaard, som har lavet den. Den kan i Formverk på Bryggen. Jeg er kæmpe fan 🙂 http://www.elbaekgaard.dk

 3. Beautiful photos! Love a simple pear tart…and I think I can figure out enough Danish to make it! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close