Kylling og porre tærte – med et noget engelsk islæt.

Den er hel gal i øjeblikket. Faktisk så slemt som det kan være. Jeg er nemlig blevet smittet med … forkølelse. Ak og ve. Jeg havde lidt set den komme, da først kronprinsen blev snottet, så Karen. Men i min egenskab af mand, så ved jeg, at det gør klart mest ondt på mig. Med sandpapirshals så skal det være dejligt blødt og cremet. Sådan helt double creamet. For der er virkeligt ikke sparet på comfort food faktorerne her. Det var måske heller ikke lige planen, at den skulle løbe sådan over sine kanter og ødelægge mit fine butterdejskunstværk. Men det gjorde den og smagen er så god, at det slet ikke er noget man tænker over. Det er bare på alle måder godt.

Grunden til at det lige præcist var nu, at vi skulle have denne omgang kylling og porre pie er, at jeg havde en gang kylling til overs fra et fotoshoot. Til shootet blev kyllingerne brugt hele til en gang stilleben og så røg lårene til en af retterne. Der skal jo helst ikke gå noget til spilde, så resultatet blev, at brystkødet endte i denne pie og skroget blev kogt til fond idag. For mig er hjemmekogt fond også ensbetydende med tarteletter. Så jeg glæder mig. Jeg brugte færdig butterdej. Hvis du har tålmodigheden eller overskuddet, er det selvfølgelig sejest at lave det selv, da du slipper for både margarine og alle mulige andre tarvelige ting. Men jeg er mit i min nok travleste periode i mit selvstændige liv, så jeg må prioritere. Det er ikke så svært at lave butterdejen selv, så jeg skal nok komme med en guide en dag. Det bliver bare ikke lige nu.

Ret skal være ret, du kan altså også sagtens bruge et ildfast fad eller en tærteform til denne tærte. Men nu var det nemt og bekvemt at bruge saucieren, som jeg havde lavet fyldet i. Hvis ikke din pande er rent støbejern, så tjek lige om den kan gå i ovnen, inden du satser. Det vil jeg i hvert fald helst ikke have skylden for.

Server en grøn salat til og du har snildt mad til fire i sådan en portion her. Ellers kan du også supplere op med mere grønt. Sørg for ikke at skære kyllingen i for små stykker. Ellers bliver det noget krims krams.
Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.

Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

 • 400 g kyllingebryst i grove tern.
 • 3 porre
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 laurbærblade
 • 4 kviste timian
 • 35 g smør
 • 2 spsk mel
 • 1 dl tør hvidvin kan erstattes af fond
 • 3 dl hønsefond
 • 1,5 dl double cream
 • Sherryeddike salt og peber
 • 1 rulle butterdej
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

 • I en smule olie brunes ternene af kylling af og tages af panden.
 • Herefter tilsættes smørret, fintstrimlet porre, løg og hvidløg. Sauter til det er faldet sammen.
 • Rør melet i blandingen og lad det stege med et par minutter. Det skal ikke tage farve. Så tilsættes både vin og fond. Lad det stå og boble til det er tyknet.
 • Kom kylling og double cream ved og simmer i 5-7 minutters tid. Smag til med eddike, salt og peber.
 • Dæk panden eller formen med butterdej. Lav eventuelt dekoration med overskydende butterdej. Pensel med sammenpisket æg.
 • Bag ved 180 grader i 20-25 minutter. Nyd lun eller varm.

Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close