KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.

På vores tur til Brügge, skulle det jo ikke kun gå op i hat og briller… Og chokolade. Den nok primære grund til VisitFlanderen havde inviteret os, var at KookEet eventet fandt sted denne weekend. KookEet betyder i bund og grund bare “kog spis”, hvilket også er det der egentlig sker. En masse kokke laver forrygende lækker mad og du skal bare spise den. Brügges allerbedste restauranter er gået sammen om at lavede dette arrangement for at nærmiljøet kan smage nogle af de fortryllende ting, som de bikser med i hverdagen. Det skal samtidigt være i øjenhøjde, så alle kan være med.

Eventet er afholdt flere gange og er blevet sådan en success, at de måtte rykke fra centrum af byen til større arealer. Priserne er meget tilforladelige, så du kan spise en reel ret for mellem 4 og 8 euro, lavet af de allerbedste ingredienser og en størrelse, som faktisk mætter. Du kan også læske ganen med diverse drikkevarer, hvor prisen cirka er det sammen og det dyreste er champagnen til 8 euro pr glas. Du køber 2 euro’s poletter, for at gøre det nemmere for restauranterne, så de ikke skal stå og bakse med penge, samtidig med at de serverer dig lækker mad.

Vi startede med en lille rundtur på pladsen, for der var virkeligt mange interessante bud på hvem som skulle levere vores frokost.
KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.Dagens første godbid kom fra De Karmeliet. En af Brügges tre stjernede restauranter. Bag restauranten står Geert van Hecke – som også har flere restauranter i Brügge. Han var også idé mand til hele dette arrangement. Vi fik en fisketerrine med blandt andet laks og blækprutte.  Den kom sammen med en tomatcoulis, som var ualmindeligt velsmagende, og et par muslinger.
KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.

Dominique Persoone fra The Chocolate Line var også til stede på KookEet. Hans bidrag var en fortolkning af historien om, at når man kommer i himlen, skal man sidde og spise ris med en guldske. Så han havde til lejligheden lavet små chokoladeskeer i guld med en is, hertil var der også en risengrød-agtig ting med en karamel på honning.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.

Der skulle også være plads til overraskelser. Det er jo meget tillokkende at gå efter michelin stjernerne, når frokosten skulle vælges. På den anden side, når man er i Belgien, så skal man jo have en vaffel. Restauranten Tête Pressée havde et bud på en salt vaffel med fisk og rejer. When in Rome… Den var utroligt velsmagende. Pieter Lonneville som står bag Tête Pressée, har et  for mig ret tillokkende koncept i restauranten. Det er egentlig bare en frokost restaurant, hvor han har få retter på kortet. Retterne varierer efter hvad han har på lager. Han tager hele dyr hjem og bruger dem op. Så noget af kødet ved han, at han ikke kan få brugt med det samme, så det bliver confiteret og lavet til pålæg, andet ryger direkte på menuen. Så der er faktisk ikke madspild her. Bare omtanke som i gamle dage. Om aftenen har en private dining, så hvis man er en gruppe, som skal ud og spise, så åbner han restauranten for dem. Men igen, menuen bliver lavet ud fra hvad han har og hvad der er godt. Vi havde en længere snak med ham og han virkede enormt inspirerende. Skulle jeg være så heldig at runde Brügge igen, så skal jeg helt sikkert forbi restauranten, som ligger lidt udenfor centrum.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.

Karen Keygnaert fra a’Qi (et stjernet restaurant) serverede en ret på KookEet, som havde en noget så dragende effekt på mig. Om det var de lyserøde toner tør jeg ikke sige, men den var fuld af velsmag. Fishcakes med rejer og rødbede og fennikel. Perfekt afstemte smage, som bare sad lige i skabet. At det i øjeblikket også er mine favorit ingredienser, hjalp nok også på tiltrækningskraften. Hun har lige udgivet en madbog, som jeg måtte købe med hjem. Lækker indpakning, stor flotte billede. Ingen opskrifter, blot hvilke elementer, som er brugt i retterne. Den er ret god til at sætte gang i tankevirksomheden. KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.

Jeg fik også en bøf bearnaise. Jeg kan desværre ikke huske hvilken restaurant som frembragte den. Men her er tale om braiserede kohaler, en cruton og en bearnaise på sifon. Selvfølgeligt lidt surt og lidt salat. Ganske tilforladelig uden at være prangende. Nedenfor kan I se hvad mine kompaner indtog. Vi skulle jo prøve lidt forskelligt. Og dette er også udtryk for at der ikke er sparet noget. Her blev der brugt luksusråvarer som hummer, kammusling, foie gras og trøffel.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.KookEet i Brügge. Michelin mad til allemandspriser.Afslutningsvist på dagen fik vi også lov til at overvære en masterclass med Dominique Persoone. Igennem hele arrangementet var der sat forskellige masterclasses op. Alt lige fra at servere kaffe til kokke som tryllede. Desværre foregår dette ikke på engelsk, dog var de flinke nok til at tage dele af dette på engelsk for at please den nordiske presse – som vi åbenbart var blevet udråbt til. Ja så.

Datoen for KookEet i 2015 er desværre ikke bestemt endnu – Eller jeg har i hvert fald ikke været i stand til at finde den. Men hvis du går med en lyst til at besøge Brügge, ville jeg forsøge at koordinere det, så det ville falde sammen med KookEet. Det var virkeligt en god oplevelse at deltage. Maden er suværen og til at betale.

Du kan læse mere om KookEet her, selvom det godtnok er på hollandsk. Det giver altså faktisk mening.

For god ordens skyld skal jeg nævne, at jeg blev inviteret med på denne pressetur af VisitFlanders, dog er alle holdninger mine egne!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close