Oldschool Paprikagryde

Hold nu op hvor vi lever halvkedeligt herhjemme i øjeblikket. Det er simpel mad og det er i store portioner, så der er til i hvert fald to dage af gangen. Det er der selvfølgeligt egentlig ikke noget galt med. Så det er jo også fint de dage, hvor jeg egentlig får lavet mad. Mange dage står den på rugbrød. Tror efterhånden Karen glæder sig til vi kommer på den anden side af julen, så jeg er ved at komme lidt over alle mine projekter. Der er virkeligt mange i øjeblikket og de er så tilpas spændende, at min kære kone bliver en anelse forsømt på den rent kulinariske front. Et af lyspunkterne i det kulinariske mørke var denne paprikagryde.

Egentlig fik vi fra tid til anden sådan nogle sammenkogte retter da jeg var barn, men her de seneste mange år er det gået lidt den anden vej. Så det var nærmest et trip down memory lane med denne lille og ret hurtige sag. Det hele startede egentlig ud med at jeg fandt nogle koteletter i Irma til 50%. Et hurtigt kig videre i køledisken viste nogle små cocktailpølser (med skind og fandeme ikke fra dåse), så var den jo klar. Sammenkogt. Resten var ting jeg fik væltet ud fra køleskab og køkkenskabe. Jeg elsker at få brugt alt jeg har på denne måde.

Om du kalder den mørbradgryde (hvis der er mørbrad i), paprikagryde, indianergryde, Rio Bravo gryde eller sågar den sorte gryde, det er helt op til dig. Jeg tror bare jeg kører med paprikagryden, selvom jeg faktisk har en svag erindring om at jeg vist har fået en udemærket Rio Bravo gryde sidst på natten et eller andet sted. Jeg manglede lidt nogle champignon og nogle små syltede perleløg i den for at den rigtigt kunne tage kegler, men jeg kan i stedet bryste mig med ikke mindre en tre slags svin i. Jeg tror du kan gemme de fleste slags halvkedelige grøntsager i denne sovs af tomat og fløde. Åh, det er godt.

Om du serverer ris eller kartoffelmos til er helt op til dig. Jeg tror jeg foretrækker mos, men det har været lidt op af bakke faktisk at finde kartofler, som gad at koge ud. Så det blev ris.

Hvad skal du bruge? (her er mad til 4-6 personer)

 • 3 løg
 • 100g bacon
 • 350g skært svinekød i tern (her koteletter)
 • 150g cocktail pølser eller lignende.
 • 1,5 spsk paprika
 • 1 stor dåse tomatpuré
 • 2 røde pebre
 • 2dl flølde
 • Salt og peber
 • Evt også svampe, hvis du har.

Oldschool Paprikagryde

Skær løg og peberfrugt sådan nogenlunde fint ud. Svits det på en pande i olie. Kom bacon ved og lad det smide lidt af fedtet. Kom herefter svinekødet ved. Lad det hurtigt brune bare en lille smule. Kom tomatpuré, paprika og 2 deciliter vand ved. Lad det stå og småsnurre et kvarters tid ved mellem varme. Kom herefter fløde og cocktailpølserne ved. Smag til med salt og peber. Simmer endnu et kvarters tid. Er saucen meget tynd, kan du eventuelt jævne den en smule med en meljævning. Sørg endeligt for at retten bliver kogt godt igennem, hvis du vælger denne løsning, da det kan give en lidt træls melsmag ellers.Oldschool Paprikagryde Oldschool Paprikagryde

Join the Conversation

 1. Hej Thomas 🙂 Super lækker ret, lavede den i går og alle ungerne var helt vilde med den. Vi giver den helt klart 5 stjerner 🙂

 2. nikoline says:

  Er en stor dåse tomatpure den på 200 gram?

  1. En stor dåse er sådan en på cirka 2 spsk. Den er den som er dobbelt så stor som den lille.

  2. En stor dåse tomatpuré vejer 140 gr.

 3. Lyder superlækker og nem. Skal vist afprøves når datter og barnebarn kommer på besøg 😀

 4. Jørgen Kristensen says:

  Retten er afprøvet til UG. Smager rigtig godt 😀 Vi fik ris til den den første dag. Havde lavet så meget at der skulle prøves med kartoffelmos. Retten bliver bestemt ikke dårligere af den grund. Så 4 stjerner herfra 😀

 5. David H says:

  Mange tak for en god opskrift.

 6. Mitchel nebelong says:

  Favorit opskriften på paprika gryde herhjemme er og bliver altså din .. Går ikke på kompromis med andres længere

 7. Fantastisk opskrift. Den gik lige hjem hos Madklub for særligt udvalgte. Lavede en spandfuld klar i går aftes. Så brugte vi hele dagen til julemarked, tog derefter hjem og varmede det og kogte nogle ris og så var alle glade 🙂

 8. Christopher says:

  Lækker klassisk opskrift! Jeg eksperimenterede med samme fremgangsmåde som ved boeuf bourguignon, hvor man “panerer” kødet i mel, inden man steger det af. Det fungerede rigtig fint og gav en god jævnet konsistens.

  1. Jeg gør det samme når jeg laver boeuf bourguignon. Faktisk i mange simrereretter. Man er også sikker på, at man får kogt stivelsessmagen helt ud.

   Thomas

 9. Marianne says:

  Det lyder ikke som om der bliver særlig meget sovs, kun 2 DL fløde og så tomatpure? Er det bare mig der læser forkert eller?

  1. Der er også vand i. Det kommer i cirka samtidig med at kødet simrer. Alternativt kan man komme lidt ekstra vand i, så jævne den mere med fløde og meljævning.

   1. Hvor meget vand bruger du ?

    1. Jeg bruger 2-3 deciliter. Det skal lige dække.

     Thomas

 10. Du mangler at skrive vand oppe ved det man skal bruge! Det er rimelig relevant når man står og skal lave opskriften. 🙂

 11. Gitte Hansen says:

  det er den bedste paprikagryde jeg til dato har smagt stor 5 tal fra mig

 12. Christina says:

  Kan retten fryses?

  1. Det kan den sagtens.

   Men jeg synes risene er bedst friskkogte, da de ellers tørrer lidt ud på frost. Selve sovsen er der ikke noget problem i at fryse.

 13. Hej Thomas
  Jeg brugte din opskrift til aftensmaden i dag, og der kom jeg en ½ tsk rosmarin i og 1/4 tsk timian i, og det rundede retten mere af. Ydermere lærte jeg på kokkeskolen at paprika skal i til sidst ellers bliver retten bitter. Jævnede desuden sovsen med indmadden fra en bagekartoffel fra aftenen før. Har jeg før erfaret giver en lækker tykhed til tomat-flødesovs.

 14. John Johansen says:

  Dejlig ret!
  Den varmer godt, her i den kolde tid.
  Der skal helt sikkert svampe i, og jeg har det med at komme gulerødder i paprikaretter.
  Jeg synes det giver en let og dejlig sødme.
  I lidt tykke skiver eller tilsvarende størrelse stykker.
  En smule chili eller cayenne falder også i god jord, her i huset.
  Enig med mosen!
  Eller, hvis man har tid/gid, en god rispilaf. 🙂

 15. Anette Bruun Lindholm says:

  Har lige prøvet denne her til aften. Den var så stærk af paprika, at den næsten var uspiselig. Heldigvis har vi noget kold creme fraiche, vi kunne bruge til

  1. Hej,
   Jeg ved ikke hvilket paprika, som I har brugt, da vores normalt ikke er så stærkt (overhovedet). Men håber det gik.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close