Kanin i hvidvin og tomat

Min far bor i Spanien. Hver år når jeg er på ferie dernede, er der en ting som helt sikkert skal på menuen. Kanin. Kanin er ikke noget som vi spiser meget af i Danmark. Jeg tror måske folk har for stærke associationer til deres små nuttede kæledyr. Jeg elsker at spise kanin. Der er lidt som kylling – bare med mere smag. At gå ud og købe kanin er desværre heller ikke så billigt. Det hænger jo nok desværre sammen med at så få spiser dem. Så da jeg så en halv kanin blandt min lokale Irmas datovarer – med hele 50% rabat – slog jeg til. Den havde dog først et pit-stop i fryseren, da der var en del gode tilbud den dag.

Jeg går og savner min far ret meget lige nu, så hvorfor ikke lave en version, som minder lidt om hans? Og tilbehøret, da det samme som han ville lave til den. Da Karen smagte denne aftens måltid, tænkte hun med det samme på Spanien. Mission accomplished. Jeg er nogle gange lidt pussenusselig, når jeg anretter. Ikke idag. Det var comfortfood. Dog nåede vi ikke dertil hvor gryderne kom direkte på bordet. Man lad mig sige det sådan, anretningen var lidt mere rustik end den normalt lige er.

Kanin i hvidvin og tomat

Hvad skal du bruge? 2-3 personer.

Kanin i tomat og hvidvin

 • En halv kanin (min var på 750g, der er jo en del ben i sådan en lille sag)
 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 gul peber
 • 400g tomat (Jeg brugte denne Passata fra Mutti, brug hakkede tomater på dåse, hvis du ikke kan finde denne. Men den smager glimrende)
 • En god håndfuld små oliven. Jeg havde nogle i glas – Gerne udstenede, så du ikke får ødelagt en tand.
 • 2-3 dl hvidvin (jeg brugte en riesling)
 • Friske krydderurter bundet i en bouquet garni (Oregano, timian, persille, laurbærblade)
 • Tørrede krydderurter. (1 teskefuld fennikel, 2 teskefulde mild røget paprika)
 • Salt og peber

Ris – Som min far laver dem.

 • 1 lille skalotteløg
 • 2 spiseskefulde olivenolie
 • 2 dl ris
 • 4dl vand
 • en knivspids safran
 • Salt

Min halve kanin kom i tre dele. Bov (hvis det hedder det på en kanin), et lille rygstykke og et lår. Jeg delte dem i mindre stykker, så jeg endte ud med 5 stykker. De blev brunet godt af i olie og så taget fra.

Kanin i hvidvin og tomatKanin i hvidvin og tomatSå snittede jeg løg og hvidløg i grove stykker og skar min peberfrugt i tynde skiver. På panden med dem og giv dem 5 minutter indtil de er klare. Kom så kanin tilbage. Bind de friske krydderurter sammen og kom den ved. I med hvidvin, oliven og tomat. Kom de sidste krydderurter ved. Lad den stå og hygge sig under låg i cirka en time til halvanden ved lav varme. Det er en meget tilgivende ret. Der sker ikke noget ved at den lige får et kvarter ekstra. Kanin i hvidvin og tomatOg nu til risene. Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab at koge ris. Min far gør det bare lidt anderledes end jeg normalt ville. Der bliver så i stedet returneret nogle dejligt smagfulde og letklistrede ris. Risene kommer fra det område, hvor min far bor. Her dyrker de nogle små tykke ris, som er fulde af stivelse. De minder faktisk ganske meget om ris, som du normalt ville bruge til risotto. Min far bruger dem også til paella. (hvilket minder mig om, at jeg nok snart bør lave en paella opskrift.)

Start med at snitte et lille løg så fint som overhovedet muligt. Kom olivenolien i en gryde og svits løgene heri. Når de er klare skal de have selskab af risene. Steg risene til de begynder at blive hvide og er godt coatede i olie. Kom herefter vand, salt og safran ved. Kom dem i cirka 15-17 minutter og lad dem herefter hvilke i 5.

Er du ikke så vild med olivenolie – det er der jo nogen som ikke er helt vilde med – så brug en anden god olie. Jeg synes bare smagen passer so godt sammen med safran.

Og når hele bullitjavsen er færdig, så er der bare med at få serveret.

Velbekomme.Kanin i hvidvin og tomatKanin i hvidvin og tomatKanin i hvidvin og tomatKanin i hvidvin og tomatSkulle du have fået kogt for mange ris – Eller bare have noget i overskud, så kommer der også snart en lille opskrift på, hvordan du bedst får brugt resterne. En lille teaser:

Kanin i hvidvin og tomat

Join the Conversation

 1. Jeg er helt vild med det første billede hvor man kan se dampen fra maden, når jeg prøver at tage billeder af så varm mad bliver mine billeder bare tågede – længe leve iphone billeder 😉 Retten lyder virkelig lækker. Jeg har aldrig smagt kanin – er nok en af dem der virkelig ikke kan lade være med at tænke på lille Stampe haha.

  1. Tak 🙂
   Hvis det er for grænseoverskridende med Kanin, så kan man også bruge kylling til den.

   I forhold til billedet, så tror jeg godt det kan lade sig at gøre med en iphone. Det handler bare lidt om lyset. Man skal helst have en mørk baggrund, så man får lidt kontrast. Og så skal det belyses bagfra.

   Og tak for sidst 🙂

   Thomas

   1. Selv tak 🙂 Er du kommet godt i gang med at bruge alle de gode sager? Jeg har stadig lidt pladsproblemer 😉
    Uhh tak for tippet, det må jeg prøve af. Skal virkelig øve mig i det med at tage fornuftige billeder 🙂

 2. Stefan Andersen says:

  Har lige læst din opskrift med kanin. Lyder spændende. Men jeg glæder mig til du fortæller lidt mere om din teaser med ris og hvordan man får brugt dem ordentligt.
  stefan

 3. Kanine er klar, den opskrift skal prøves af

  1. Held og lykke med det. Nu har jeg helt lyst til at spise kanin igen 🙂

   Thomas

 4. Helene Schmidt says:

  Hej Thomas

  Din opskrift lyder ganske forrygende – men er kaninerne vilde eller er det dem som har siddet i det lille kaninbur – måske med en udgang ind i mellem, på en meget lille græsplæne.

  Jeg har forstået, at der er en lidt anderledes tilgang til tilberedningen af de vilde kaniner (salt/mælkelage i 1 døgn i køleskabet og derefter mega lang koge eller stegetid) – men er det bare en skrøne??

  De bedste kokkehilsner

  Helene

  1. Hej Helene,

   Umiddelbart vil jeg tror at det er opdrættede kaniner. Så de er ikke sprængt i forvejen.
   Jeg har set i forskellige programmer, at de bruger vilde kaniner med det samme. Ja, hvorfor jeg lige ser jagtmagasinet på DK4 ved jeg ikke, når jeg nu ikke har jagttegn. Men har i hvert fald set mange opskrifter, hvor man lagde vilde kaniner og harer i lage først. Men de er alle af ældre dato. Jeg tror ikke at det er nødvendigt, hvis man bare tilbereder dem nænsomt og længe. Dog er min erfaring ganske ringe med den vilde version.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close