Nemme kokosmakroner med hele æg.

En af de ting, som jeg faktisk rigtigt godt kan lide, men måske ikke har brugt lang tid på at lave, er kokosmakroner. Nu kører jeg lidt mit stop-spild-af-mad trip. Så under en ransagning af mine køkkenskuffer, fandt jeg noget kokosmel, som jeg slet ikke vidste jeg havde og endnu mindre kunne huske hvornår jeg havde åbnet. Så var sagen klar – kokosmakroner.

Jeg kiggede mig lidt rundt omkring på nettet. Der var mange bud på, hvordan sådan en skulle smækkes sammen. Nogle brugte kun æggehvider – Men så skulle jeg stå med æggeblommer, som jeg ikke havde noget at bruge til (lige der). Nogle brugte mel. Nogle brugte smør. Andre sneg sig over og brugte kondenseret mælk. Ja, der var rigtigt mange bud på, hvordan sådan en kokosmakron skulle blandet. Jeg gik i køkkenet mere forvirret end før og lavede bare noget. “It’s my party and I cry if want to, cry if I want to“. Heldigvis gik det ganske fint, ikke noget at pive over og jeg lavede den ret simpelt. Så kunne man altid arbejde sig ud derfra.

Jeg fik et par tips på instagram, som du jo kan prøve, hvis du måtte have lyst. 1) Det virker også ganske glimrende med friskrevet kokos – direkte fra nødden. 2) Du kan rive lidt citronskal i massen. 3) Prøv at riste kokosmelet af på panden, før det bliver vendt i.

Jeg havde store æg. Så har du mindre æg, kan du justere mængden af de resterende ingredienser. Og omvendt? Ja, så regner du bare den anden vej. Det er næsten lige som at have matematik-time at læse denne blog.

Hvad skal du bruge? (til 8-10 nogenlunde fine kokosmakroner)

 • 1 æg – (vejede 60 gram, da det var slået ud)
 • 80g sukker
 • 100g kokosmel
 • 1 knivspids salt (jeg kommer salt i ALT, ikke for det skal smage af salt, men jeg synes det åbner op for smagene).
 • 1,5 teskefuld mel – Hvis det er sådan meget flydende.
 • 100g mørk chokolade (Helst en god en af slagsen – Jeg brugte en på 71%)

Pisk salt, sukker og æg til en tyk, tyk æggesnaps. Vend dit kokos i. (Var det bare det, ja, det var bare det). Rør lidt mel i hvis det er sådan rigtigt flydende. Form det som små toppe. Jeg kom frem til at det var nemmest at gøre med fingrene. Hvis du så også gør fingrene lidt fugtige, er det endnu nemmere 🙂

Kom dem på en bageplade, bag ved 180 grader i 10-12 minutter – Eller indtil de har taget lidt farve.

Nemme kokosmakroner med hele æg.Nemme kokosmakroner med hele æg.

Og nu til det allerbedste. Prøv at vente med at kaste dig over makronerne til de er kølet en smule. Smelt din chokolade over et vandbad. Dyp makronerne heri, så bunden er dækket. Dog hvis du – som jeg – gerne vil have noget af et tykt lag chokolade, så er det nemmere med en paletkniv. Prøv at vente med at spise dem til chokoladen er størknet. Det på fingre, palet, kind, bordplade, gulv, underarm og så videre kan du bare gå ombord i med det samme. Nemme kokosmakroner med hele æg.Nemme kokosmakroner med hele æg.Nemme kokosmakroner med hele æg.

Join the Conversation

 1. Trine Sørensen says:

  Hej 🙂 er de her stadig spændende dagen efter de bliver bagt? Påtænker nemlig at dele dem ud på mit arbejde 🙂 hvis man er doven, kan man så bare hakke chokolade og komme i dejen i stedet for at overtrække, eller sker der så et eller andet mystisk, kemisk ikke godt? Tak for lækker blog.

  1. Hej Trine,

   Det vil jeg bestemt mene. Det er jo heldigvis en meget taknemmelig kage.

   Jeg tror ikke der sker noget ved at komme chokoladen i kagerne.

   Thomas

 2. Anni e Moltsen says:

  De er også gode og meget børnevenlige hvis du kommer kakao i, mængden afhænger hvor god kakao du anvender 🙂

 3. Katrine Nordland says:

  Du reddede min aften med de her. Thanx! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close