Kålsuppe med kødboller

Er der noget bedre end en gang suppe, når det rigtigt er koldt udenfor. Min tilgang til supper er ret enkelt. Jeg laver dem af det jeg har. Nogle gange bliver de jævnet med fløde, nogle gang blendes de helt glatte, nogle gange er der meget fyld i, nogle gange er det mest bare vand, nogle gange laver jeg bare noget. og det er sådan set hvad der skete her. Jeg lavede bare en suppe af det jeg nu havde. Jeg havde en fond til at stå i køleskabet, som jeg havde kogt tidligere. Jeg havde alle mulige slags kål i køleskabet. Og så havde jeg taget nogle kyllingekødboller op, som jeg havde lavet tidligere. Planen var egentlig at det skulle være en gang boller i karry, men så blev jeg grebet af ungdomssløvsind (igen, igen, igen).

Det handlede egentlig bare om at koge suppen op med de ekstra smagsgivere, da den var ret neutral i udgangspunktet. Varme bollerne op i den og så tilsætte kål lidt efter lidt. Og du kan jo bruge det grønt, som du har ved hånden. Og hvis du ikke lige orker mere ingefær eller chili, så undlader du også bare det. Her giver den bare et ekstra pift til suppen og gør den til noget lidt andet og varmende i stedet for sådan en klassisk hønsesuppe. Jeg havde ikke mindre en tre forskellige slags kål, som kom i. Mindre kan også gøre det. Jeg havde en god blanding af grønkål, romanesco (også de små yderblade) og så rosenkål. Rosenkålen skar jeg bunden af og fjernede de yderste blade. Herefter tog jeg de næste fra til at komme i suppen og selve hovedet blev blot halveret. Romanescoen blev delt i små buketter og de pæneste yderblade blev sorteret fra.

Her kommer også opskriften på kyllingekødbollerne. Dem kan du også vælge at lave med gris eller kalv og flæsk, hvis du hellere vil det. Faktisk lavede jeg dem, da jeg havde noget kyllingekød, som jeg skulle have brugt. De er også tilsmagt neutralt, men her kan du jo også vælge at give dem et skud ingefær, hvidløg og stødt stjerneanis. Jeg er bare lidt påpasselig, når jeg laver sådan noget til fryseren, for jeg ved aldrig hvilken konstellation de ender ud i. Og ret ofte er det i hvert fald noget helt andet, end det jeg før havde tiltænkt dem.

Beklager billedkvaliteten. Jeg kom til at slette alle billederne på mit SD kort, så dem her blev gravet frem på telefonen. Det var faktisk ret dumt at slette alle billederne.

Kålsuppe med kødboller

Kålsuppe med kødboller

Thomas
5 fra 1 stemme
Antal 3 -4 portioner

Ingredienser
  

Kødboller

 • 350 g hakket kylling
 • 1 løg
 • 1 æg
 • 2 spsk hvedemel
 • Salt og peber

Suppen

 • 1,5 l hønsebouillon
 • 2 stjerneanis
 • 2 tsk stødt ingefær
 • 1 rød chili
 • 2 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 500 g blandet kål se ovenfor

Sådan gør du
 

Kødbollerne

 • Rør salt og peber i det hakkede kød. Tilsæt herefter revet løg, æg og hvedemel. Hvis det er meget tørt, kan du tilsætte en smule vand eller mælk. Lad farsen hvile i en halv time på køl.
 • Bring suppen i kog og skru så ned, så den ligger lige omkring kogepunktet. Form boller af farsen og kom dem ned i suppen. Når de stiger til overfladen er de færdige og du kan tage dem fra.

Suppen

 • Når alle kødbollerne er pocheret, kommes finthakket hvidløg, chili, ingefær, stjerneanis og fine strimler løg i suppen. Dette kan alternativ gøres før man pocherer bollerne, så de trækker mere smag. Lad det småkoge i 5-10 minutter før du så tilsætter kødboller, rosenkål og romanesco først. Lad det småkoge i et par minutter før du kommer yderblade af både rosenkål, romanesco og så grønkålen. Lad det blot koge til kålet er lettilberedt. Det skal ikke koges i smadder. Smag på suppen, mangler den salt, peber eller måske et skud citron for mere syre?
 • Server med det samme med en god humpel brød til.

 

Kålsuppe med kødboller

Join the Conversation

 1. 5 stars
  Den laver jeg på lørdag ! Updates følger …Måske 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close