Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kålsuppe med kødboller

Antal: 3 -4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kødboller

  • 350 g hakket kylling
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber

Suppen

  • 1,5 l hønsebouillon
  • 2 stjerneanis
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 500 g blandet kål se ovenfor

Sådan gør du

Kødbollerne

  • Rør salt og peber i det hakkede kød. Tilsæt herefter revet løg, æg og hvedemel. Hvis det er meget tørt, kan du tilsætte en smule vand eller mælk. Lad farsen hvile i en halv time på køl.
  • Bring suppen i kog og skru så ned, så den ligger lige omkring kogepunktet. Form boller af farsen og kom dem ned i suppen. Når de stiger til overfladen er de færdige og du kan tage dem fra.

Suppen

  • Når alle kødbollerne er pocheret, kommes finthakket hvidløg, chili, ingefær, stjerneanis og fine strimler løg i suppen. Dette kan alternativ gøres før man pocherer bollerne, så de trækker mere smag. Lad det småkoge i 5-10 minutter før du så tilsætter kødboller, rosenkål og romanesco først. Lad det småkoge i et par minutter før du kommer yderblade af både rosenkål, romanesco og så grønkålen. Lad det blot koge til kålet er lettilberedt. Det skal ikke koges i smadder. Smag på suppen, mangler den salt, peber eller måske et skud citron for mere syre?
  • Server med det samme med en god humpel brød til.