Julemartini – “rensdyrraketbrændstof”

Den er ret svær. Så lidt tid og så mange store planer. Blandt andet ville jeg rigtigt gerne dele både en opskrift på en kage og en cocktail. Inden jul. Men jeg tror næsten ikke der er dage nok at tage af. Men jeg prøver at nå det. Og når alt kommer til alt, så er det her den, som måske kræver at man køber lidt ind. Kagen har du muligvis de fleste ingredienser til derhjemme eller kan i hvert fald trylle noget lignende frem til. Så nu kører vi cocktail. Frem med shakeren, Tom.

Er du sådan en cocktail-connaisseur? Egentlig ikke. Jeg har da lavet et par stykker og drukket flere. Jeg er måske mere sådan en gut der bare drikker en gin og tonic. Ved du så meget om alkohol? Nej, men jeg kan godt lide at købe sjove flasker. Heldigvis smager de så faktisk tilforladeligt godt for det meste. Jeg må også indrømme at jeg godt kan drages af flotte etiketter. Jeg ved ikke om man kan se det nedenfor. Lidt tilfældigt stod de her flasker ved siden af hinanden i bogreoler. Likøren var til overs fra en middag, som jeg lavede til min svigerforældre. Slåen ginen var noget jeg havde købt til den lille fredagsbar (vi er kun to for det meste, men sådan er det jo at være selvstændig). Vodkaen fra den klodsede bjørn havde en bjørn på etiketten – Og så ved jeg vi får brug for den til nytår, da 50% af Råvarecirkus sikkert skal shake de legendariske white russians.

Med denne cocktail kommer du unægteligt ikke udenom, at den smager af jul. Kirsebærsmagen er ret dominant og det er som om at slåenginen bare støtter om det. Men man skal også lige huske, at den skal shakes ret godt med masser af is, for at dilute den en smule. Ellers slår den dig altså helt af rensdyret. Kan du ikke skaffe kirsebærlikøren (eller vin fx) fra Frederiksdal, så prøv dig frem med en sød portvin eller lidt sirup fra amarenakirsebær. Det er ikke helt det samme, men hvis du drikker rigeligt, opdager du det ikke.

Nedenstående opskrifter giver en martini. Er din shaker stor nok, kan du sikkert også have to i den, men sørg for at have is nok. Skal du lave til rigtigt mange, kan du også røre den. Selvom James nu en gang mener, at den skal være shaket.

Julemartini - "rensdyrraketbrændstof"

Thomas
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 3 minutter
Antal 1 martini

Ingredienser
  

  • 4 cl god vodka. - her “den klodsede Bjørn”
  • 3 cl slåen gin - her fra Sipsmith
  • 3 cl frederiksdal kirsebærlikør
  • Amarena kirsebær

Sådan gør du
 

  • Kom is i glasset for at køle det ned.
  • Kom de våde varer i en shaker med masser af is.
  • Shake til armene er ved at falde af og hænderne få forfrysninger.
  • Strain/sigt over i det kølede glas - isen skal fjernes inden.
  • Garner med amarenakirsebær sat enten på en cocktail pind eller noget umiskendeligt fra haven.
  • Nyd i nogenlunde begrænsede mængder

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close