Hønsesalat med texmex twist

Ved I hvad jeg godt kan lide? 1) Ikke smide mad ud. Faktisk kan jeg så godt lide det, at jeg faktisk kunne skrive en hel bog om det. Nåh ja, det har jeg jo gjort. 2) Chipotle. 3) Hønsesalat. Hvis man så kombinerer alle de tre ting, så er man altså godt på vej til en stor plads i mit hjerte. Og det endte vi faktisk med her. Som nogen måske har hørt, så får jeg en sjælden gang lov til at komme forbi P1 om lørdagen og bræge om mad. Sidst jeg var derinde og snakke, var oplægget faktisk omkring kylling. Og jeg havde taget en kyllingblindsmagning med af henholdsvist Øko, fritgående fransk velfærdskylling og så pumpet burkylling. Lad mig sige det sådan, at det var i hvert fald ret nemt at se forskel på kyllingen, da den var tilberedt. Jeg kom dem bare i ovnen uden hverken salt eller peber. Den pumpede valgte at lække ud over hele bradepanden. Man bliver overrasket over hvormeget vand sådan en fugl faktisk kan slippe.

Nå, men der hvor jeg faktisk ville hen med det var, at jeg jo havde kylling tilbage, da jeg kom hjem. Og det være sig både øko og fritgående. Selvom jeg er noget så træt af madspild, så fik burkyllingen altså den glimrende mulighed for at holde affaldsposen nede. Jeg sætter ikke tænderne i det. Den resterende kylling kunne være blevet til meget forskelligt, men nu skulle den ende sine dage som kyllingesalat – Det er jo ikke høns, når det kommer til stykket. Og her blev der så væltet noget af det sammen, som der var i køleskabet. Og med de her pålægssalater, er der altså rig mulighed for at trylle. Ja, jeg kom chipotle i. Undlad det. Erstat det med karry og du har pludseligt noget meget velkendt. Suppler op med lidt grøntsager og den strækker længere. Jeg bruger altid cirka 50% creme fraiche (38eren, da de tyndere har tendens til at falde lidt sammen og blive kedelige) og 50% mayo. Men har du skyr i skabet, så brug det. Undlad en af delene og suppler op med den anden.

Og hvad med hvis jeg siger, at du bare erstatter kyllingen med fx tun, makrel, hakkede æg eller skinketern. Og krydderurterne… Mulighederne er jo nærmest uendelige. Så brug det du har.

Jeg fik jo nærmest lavet et lille stykke mexi-smørrebrød ud af det. Selvom jeg måske tvivler på det kraftigste på, at en mexikaner ville kaste sig ud i noget med rugbrød under bunden. Rugbrød, Salat, avokado, hønsesalat og koriander. Bum.

Hønsesalat med texmex twistHønsesalat med texmex twist

Hønsesalat med texmex twist

Thomas

Ingredienser
  

 • 300 g kylling - stegt i ovnen.
 • 2 spsk creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 100 g majs
 • 1 skalotteløg
 • 1 snackpeber
 • 1 spsk finthakket koriander inkl stilke
 • 1,5 spsk chipotle fra dåse.
 • Skal af 1 stk øko lime
 • Salt og peber

Sådan gør du
 

 • På en brændvarm pande kommes majsene. Lad dem stege indtil de tager farve. Krydr med salt og peber, tag dem af varmen og lad dem køle.
 • Rør creme fraiche, chipotle, mayonnaise, finthakket skalotteløg, hakket koriander og limeskal til en dressing. Vend heri trevlet kylling, tern af snackpeberen og majs. Smag til med salt og peber.
 • Kan serveres med det samme, men har godt af at stå og samle sig en smule.

Hønsesalat med texmex twist

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close