Chokolade mousse med brombær

Chokolade mousse med brombær

 

Idag er det min kommende kones fødselsdag, så hun måtte bestemme menuen. Faktisk skulle hun ende med at udfordre mig en smule, for jeg tror aldrig jeg har lavet chokolademousse før. I hvert fald ikke siden jeg havde husgerning for snart tyve år siden. Det var lidt lettere end jeg egentlig regnede med. Og resultatet blev let og luftigt. Det er jeg ret sikker på at jeg skal lege med igen.

Egentlig købte jeg brombær, da det ikke lige var til at opstøve hindbær, som jeg synes gør sig ret godt til chokolade. Jeg kom så på at jeg ville tilsætte lidt lakrids, da det gør sig godt til dette mix, desværre var mit lakridspulver blevet ret hårdt klumpet. Så det er en af de ting jeg har til gode. Jeg tænker hvid chokolade, citron, brombær og lakrids. Det kunne være godt. Overvej lige tanken.

Opskriften kom lidt fra Mette Blomsterberg, lidt bloggen Rigeligt smør (gid det var min blog som hed det) og lidt fra min egen sjussen-sig-frem. I portionen er der 2 grådige, 3 normale eller 4 små portioner. Det afhænger også lidt af hvad den skal serveres med. Lav rigeligt, for det smager dælme godt.

Hvad skal du bruge?

 • 80g mørk chokolade (70%)
 • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
 • 2 bægre pasteuriserede æggehvider
 • 60g sukker
 • Brombær

Start med røre en æggesnaps med æggeblommer og cirka 50g sukker. Der skal lige være en spiseskefuld tilbage. Du skal piske til sukkerkrystallerne er opløst, altså til den ikke “knaser” mere. Herefter pisker du i en anden skål æggehvider stive sammen med det sidste sukker. Det skal være luftigt og kunne stå af sig selv, sådan lige før du kan vende det på hovedet.

Nu er du klar til at smelte chokoladen. Gør det over et vandbad ved lav varme. Når cirka halvdelen af chokoladen er smeltet, tager du den af varmen. Herefter smelter resten selv. Når det er smeltet og du skal til at blandet det sammen, så er det forholdsvist vigtigt (også mens du smelter chokoladen) at der ikke kommer vand i chokoladen. Det er noget værre hejs og det får chokoladen til at klumpe. Det vil du ikke.

Nu skal der mixes sammen og det skal gå lidt tjept. Brug en blød dejskraber til at vende det sammen. Du skal ikke piske, da det slår noget af luften ud af massen. Bland først den smeltede chokolade med æggesnapsen. Vende, vende, vende. Herefter skal du folde æggehviderne i. Forsigtigt, men heller ikke pjatte for meget med det. Jeg kom det i af to omgange.

Kom lidt brombær i bunden af glasset. Og fordel herefter moussen over.

Lad det stå og sætte sig i minimum to-tre timer i køleskabet.

Chokolade mousse med brombær

 

Chokolade mousse med brombær

Join the Conversation

 1. berit sørensen says:

  Hej Thomas.

  Jeg håber du har tid til at svare på mit banale spørgsmål – det kommer her.
  Mine egene frosne brombær er ret syrlige, jeg tænker for sure – frosne bær splatter, ville du turde råsylte dem i sukker og anvende dem på denne måde sammen med moussen evt. en lille splask god rom i ???
  Elsker din blog og dine skriblerier…

  1. Hej Berit,
   Det kan du sagtens. Tror de vil smage godt med rom i. Ellers kan du vælge at lave denne version, http://madetmere.dk/chokolademousse-med-brombaer-og-italiensk-marengs/ – Den italienske marengs kan undlades.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close