Klassisk rød grød med fløde – Smagen af sommer.

Jeg har lidt en tilståelse. Jeg er en smule snobbet med det jeg fylder i munden. Jeg går altså en del op i de råvarer som indtages. Nej, nej, dette er ikke indledningen til et indlæg, som skal til at prædike en ny kur eller en religion. Men som tiden er gået med bloggen, så har jeg bare fået så meget mere fokus på kvaliteten af de råvarer, som jeg spiser. Det er lidt dyrere at satse på en råvarer af en lidt højere kvalitet og/eller økologiske. Vi spiser meget økologisk, men jeg tager det ikke som den totale blåstempling, hvor man ikke stadig ser på andet end bare det røde Ø. Jeg køber det som er lækkert. Men i og med at det også er lidt dyrere, så for at husholdningsbudgettet ikke skal sprænges, så spiser vi faktisk lidt mindre at de dyrere råvarer som kød, men også efter hvad der er i sæson. Men nok vigtigst af alt, vi sørger for at smide minimalt ud. Det er jo bare ganske sund fornuft, men jeg tror jo bedre ting man køber, desto mere påpasselig er man med at få brugt tingene.

I lørdags holdt jeg noget af et gilde på grund af min fødselsdag. Til dessert skulle vi have en pavlova med jordbær. Det der synede som rigtigt gode og modne bær øverst, skulle vise sig at være lidt overmoden i bunden. Det er utroligt som de bakker nogle gange kan snyde. Men hvad, jeg havde to bakker, så jeg kunne finde nok bær til at få dækket min marengs. Nu var der så det overmodne overskud tilbage. Jeg havde så fødselsdag (rigtigt) søndag, så der skulle der dessert på bordet. Rød grød med fløde. Så kan det næsten ikke blive mere klassisk. Jeg kunne så supplere med rød grød op med både lidt ribs og solbær fra fryseren, som jeg havde lidt rester af. Lidt godt modne kirsebær blev også udstenet. Så var vi der på frugt delen. Jeg ville også gerne have haft lidt hindbær i, men det havde jeg ikke.

Sådan en gang rød grød er også en fantastisk mulighed for at få brændt en masse bær af, hvis dine buske pludseligt står i overflod og marmelade depoterne er fyldt op med hjemmelavet syltetøj. Og hvem siger at man absolut skal servere det som Rød grød med fløde. Rød grøden kan også sagtens bruges til at pimpe din morgenmad op. Kom den på skyren sammen med lidt muesli eller granola. Host, jeg kan garantere at det går godt sammen med denne rugbrødsmuesli, det testede jeg nemlig i morges sammen med skyr.

I forhold til mængden af sukker i din rød grød, så smag dig frem. Der er jo stor forskel på hvor søde bærrene er på sæsonen. Det jeg brugte passede i hvert fald rigtigt godt til min grød og smagsløg. Bliver den for sød, så juster smagen med en smule citronsaft.

Hvad skal du bruge? 

  • ca 800g blandede bær
  • 200g sukker
  • 1 dl vand
  • 1,5 spsk kartoffelmel

Og selvfølgeligt – En masse fuldfed fløde. Eller mælk.

Klassisk rød grød med fløde - Smagen af sommer.

Skyld og nip bærrene. Kom dem i en gryde. Hæld sukkeret ved og lad det trække en times tid. Det er med til at trække saften ud af bærrene.

Når de har trukket, sætter du gryden på komfuret. Bring det i kog ved mellem varme. Skum den af med en ske. Kog i 3-4 minutter herefter og skum løbende, hvis det fortsætter med at skumme.

Bland vand og kartoffelmel. Jævn nu grøden med kartoffelmelet. Det er meget vigtigt at grøden ikke kommer op og koge igen. Den må godt få lidt mere varme, men den må ikke koge. Hvis den kommer op og koge vil den blive “lang” og trække strenge når du forsøger at spise den. Det er ok med ost, ikke rød grød med fløde. Nu skal den bare køle og så er du helt klar til at nyde den i solskinnet.

Et lille trick, som både virker her og ved meget andet, som kan trække skind på toppen. Drys enten en smule sukker udover til sidst eller kom husholdningsfilm ned på grøden.

Klassisk rød grød med fløde - Smagen af sommer.Klassisk rød grød med fløde - Smagen af sommer.Klassisk rød grød med fløde - Smagen af sommer.Klassisk rød grød med fløde - Smagen af sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close