Sommerbær med mascarpone creme

Situationen er den, du skal have gæster, du har ikke så meget tid, du vil gerne have en lækker dessert, men du gider ikke rigtigt svede så meget over den. Ja, så har du svaret her. Jeg synes den er bedst om sommeren, når bærene er i sæson og de faktisk smager af noget. Men skulle du kaste dig ud i den om vinteren, så hjælper marinaden da også lidt på det.

Egentlig så udviklede det sig faktisk en smule. Jeg skulle egentlig lave sirup med brombær til noget cocktailværk. Og da jeg havde lavet den, så havde jeg lidt kompot til overs (og sirup). Så i stedet for bare at give bærrene noget sukker, for at trække saft ud. Fik de i stedet et skud brombærsirup og kompotten kom i bunden. Det er jo ligesom for at få det hele brugt. Jeg gav dem også et lille skud sichuan peber. Mest for den let kølende/lammende effekt det har på tungen. Peber går rigtigt godt sammen med bær, så har du ikke sichuan modellen, kan du bare bruge friskkværnet sort peber. Bare lige en lille smule til at give kant.

Cremen er ikke meget andet end en råcreme, hvor der så er pisket mascarpone i, smagt til med citronskal og vanilje. Jeg har noget brombærpulver fra Mill and Mortar, men tænkte det ville se for funky ud med en lille creme. Så det blev i skuffen.

Bærrene skal helst have et par timer at trække i – gerne mere. Og cremen skal laves på dagen. Den kan sagtens laves tidligere, men den falder lidt sammen på andendagen. Den smager lige godt, men er knapt så luftig.

Sommerbær med mascarpone creme

Sommerbær med mascarpone creme

Thomas
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 æggeblommer
  • 1,5 spsk sukker
  • 2 dl fløde
  • 150-200 g mascarpone hvormeget er der egentlig lige i sådan en lille bøtte?
  • Skal af en lille citron
  • 0,5 vaniljestang
  • 150 g hindbær
  • 150 g solbær
  • 150 g blåbær
  • Sichuan peber
  • Urter Her: Citronmelisse, citronverbena, rødskovsyre

Brombærsirup

  • 150 g brombær
  • 1,5 dl vand
  • 200 g sukker

Sådan gør du
 

Brombærsirup

  • Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog i ti minutter.
  • Sigt bærrene fra - Og kog eventuelt siruppen yderligere ind, hvis du gerne vil have en tyk sirup.
  • Mos bærrene og sæt til side.

Bær

  • Skyl og rens bærrene.
  • Kom i en skål sammen med 2-3 spsk sirup fra brombærrene og en lille smule knust sichuan peber.
  • Lad det marinere et par timer.

Mascarpone creme

  • Pisk æggeblommer luftige med sukker (1,5 spsk) og vaniljekorn. Sukkeret skal opløses helt.
  • Fold mascarpone i.
  • Fold flødeskum i.
  • Smag til med citronskal

Anret

  • Anret med en smule kompot i bunden. Herpå bær og noget af saften fra bærrene.
  • Top op med creme og urter.

Sommerbær med mascarpone creme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close